Quiz about Bitty Buffy
Quiz about Bitty Buffy

Bitty Buffy Trivia Quiz


This quiz is devoted entirely to Buffy's baby sister, Dawn.

A multiple-choice quiz by eset. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. 'Buffy' People
  8. »
  9. 'Buffy' People:Joyce and Dawn

Author
eset
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
119,898
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
16 / 25
Plays
3881
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is the first word we ever hear Dawn utter?

Answer: (one word)
2. What object does Andrew zoom in on when he is talking about Dawn for his documentary in "Storyteller?" Hint

Pencil sharpener
Tissue box
Car keys
Stake

3. Who is the first person to tell Dawn that she doesn't belong? Hint

The security guard
Buffy
Joyce
A random crazy person

4. In which episode does Buffy find out the truth about Dawn?

Answer: (episode name, Four Words)
5. Which Scoobie does Dawn have a crush on at the beginning of season 5? Hint

Riley
Giles
Xander
Spike

6. In "Real Me," what word does Dawn underline in her diary and follow with three exclamation points?

Answer: (One Word)
7. What type of spell did Dawn try to get Willow and Tara to help her cast in "Forever?" Hint

Summoning spell
Forget spell
Resurrection spell
Love spell

8. Who calls Dawn "Bitty Buffy?"

Answer: (One Word)
9. In "Potential," the Scoobies think that Dawn is a Potential Slayer. Who is really the Sunnydale Potential? Hint

Amanda
Annabelle
Eva
Kennedy

10. What is the name of the vampire Dawn "parks" with in "All the Way?"

Answer: (One Word)
11. In "Once More With Feeling," why does Sweet think that Dawn was the one who summoned him? Hint

She had the most beautiful voice
She was the first person he saw when he arrived in Sunnydale
She was wearing his necklace
She was the most powerful person in the town

12. How old does Dawn think she is at the beginning of season 5?

Answer: (number or word)
13. Which of the following did Dawn do when she was upset? Hint

Shoplift
Cut her arm
Set fire to her wastebasket
All of these

14. What is the name of the vampire that Dawn accidentally invites in?

Answer: (One Word)
15. In "The Gift," who does Buffy ask to look after Dawn? Hint

Xander
Spike
Willow
Giles

16. According to Dawn, what is viscera?

Answer: (One Word)
17. In "Tabula Rasa," what does Dawn say her name could be? Hint

Joan
Umad
Anne
Irma

18. This one is from the Angel episode "Salvage." Who calls Dawn from LA and asks if Buffy is home?

Answer: (one word...be specific)
19. What wish does Dawn make that is granted by a vengeance demon? Hint

That no one would leave her again
That Xander would like her
That her mother would come back to life
That Buffy would stop treating her like a baby

20. When Buffy is teaching Dawn how to fight vampires, she tells her that "It's all about _________."

Answer: (One Word)
21. Which of the following has not kidnapped Dawn? Hint

Sweet
Spike
Harmony
Glory

22. What does Dawn get Buffy for her twenty-first birthday? Hint

A jacket
A crossbow
A sweater
A pair of shoes

23. In season 6, Dawn is in a car accident and breaks her arm. Who is driving?

Answer: (One Word)
24. How does Dawn find out that she is the Key? Hint

She reads Giles' notes
She overhears Buffy and Joyce talking about it
Ben tells her
She casts a spell

25. Who plays Dawn? Hint

Selena Gomez
Michelle Trachtenberg
Nina Dobrev
Dakota Fanning


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the first word we ever hear Dawn utter?

Answer: Mom

At the end of "Buffy vs. Dracula" Joyce tells Buffy to take Dawn somewhere, and both of them turn around and go "Mom!"
2. What object does Andrew zoom in on when he is talking about Dawn for his documentary in "Storyteller?"

Answer: Car keys

Andrew: "Dawn is a typical American teenager. Bubbly and sweet with a hunger for fun and a smile that lights up the room...Dawn used to be a key (zoom in on a set of car keys on the table). I don't really know what that means."
3. Who is the first person to tell Dawn that she doesn't belong?

Answer: A random crazy person

When Tara and Dawn are sitting outside the Magic Shop in "Real Me," a guy comes up to them and starts babbling. Then he turns to Dawn and says: "I know you. Curds and whey. I know what you are. You ... don't ... belong ... here."
4. In which episode does Buffy find out the truth about Dawn?

Answer: No Place Like Home

Buffy saves one of the monks from Glory, and he tells her everything.
5. Which Scoobie does Dawn have a crush on at the beginning of season 5?

Answer: Xander

Technically, Spike isn't a Scoobie, and besides, Dawn only gets interested in him much later.
6. In "Real Me," what word does Dawn underline in her diary and follow with three exclamation points?

Answer: No

Dawn: "I mean, does anyone ever ask *me* what I want to do with my life? Or what my opinion is on stuff? Or what restaurant to order in from? No. Underline. Exclamation point. Exclamation point, exclamation point. (pause) No one understands. No one has an older sister who's a slayer."
7. What type of spell did Dawn try to get Willow and Tara to help her cast in "Forever?"

Answer: Resurrection spell

Dawn wants help in bringing her mother back to life. When Tara and Willow refuse to help her, she decides to do it on her own.
8. Who calls Dawn "Bitty Buffy?"

Answer: Spike

Spike calls her this in "Forever" when faced with her grim determination to bring her mother back to life.
9. In "Potential," the Scoobies think that Dawn is a Potential Slayer. Who is really the Sunnydale Potential?

Answer: Amanda

Willow sends out an orange cloud to find the Potential that they believe is living in Sunnydale. As it turns out, Dawn was standing on one side of the door while Amanda was on the other, so the cloud appeared to be indicating Dawn.
10. What is the name of the vampire Dawn "parks" with in "All the Way?"

Answer: Justin

She ends up staking him when he leans in to bite her. To his credit, he did seem to like her enough to want to sire her...
11. In "Once More With Feeling," why does Sweet think that Dawn was the one who summoned him?

Answer: She was wearing his necklace

Xander used the necklace to summon Sweet, then left it in the Magic Box. Dawn stole it from there, so when Sweet came looking for the person who summoned him, he found her.
12. How old does Dawn think she is at the beginning of season 5?

Answer: 14

Dawn: "How old am I now?"
Joyce: "You're fourteen, sweetheart, you know that."
Dawn: "No. The monks. When did ... when did they ..." (trails off)
Buffy: "Six months ago."
13. Which of the following did Dawn do when she was upset?

Answer: All of these

She cut her arm and set fire to her wastebasket in "Blood Ties," and shoplifted throughout the beginning of Season 6.
14. What is the name of the vampire that Dawn accidentally invites in?

Answer: Harmony

Xander: "Shut up, Harmony!"
Harmony: "Make me."
Xander: "'Fraid I don't feel like getting into another hair-pulling contest with you."
Harmony: "You're the hair-puller, you big girl!"
Dawn: "Oh yeah? Come inside and say that! Xander will kick your-"
Anya: "Dawn, no!"

--"Real Me"
15. In "The Gift," who does Buffy ask to look after Dawn?

Answer: Spike

Buffy: "We're not all gonna make it. You know that."
Spike: "Yeah. Hey. Always knew I'd go down fightin'."
Buffy: "I'm counting on you ... to protect her."
Spike: "Till the end of the world. Even if that happens to be tonight."
16. According to Dawn, what is viscera?

Answer: guts

Dawn: "Anything else gone? Eyeballs or toenails or viscera? That's guts."
Buffy: (to Xander) "She knows about viscera. Makes you proud."

--"Same Time, Same Place"
17. In "Tabula Rasa," what does Dawn say her name could be?

Answer: Umad

Buffy reaches to Dawn's neck. We see that Dawn is wearing a necklace with her name on it. Buffy holds it in her fingers.
Buffy: "You're Dawn."
Dawn: (smiles) "Or, Umad."
18. This one is from the Angel episode "Salvage." Who calls Dawn from LA and asks if Buffy is home?

Answer: Angelus

When Angelus hears that there's a slayer in town, he calls to see if Buffy is still in Sunnydale. Upon finding out that she is, he hangs up the phone: "So it's the other one."
19. What wish does Dawn make that is granted by a vengeance demon?

Answer: That no one would leave her again

The wish is granted by Halfrek, an old friend of Anya's.
20. When Buffy is teaching Dawn how to fight vampires, she tells her that "It's all about _________."

Answer: power

Actually, this phrase is repeated three times in two consecutive episodes: Willow says it to Buffy in "Grave," Buffy says it to Dawn in "Lessons," and The First says it to Spike in "Lessons."
21. Which of the following has not kidnapped Dawn?

Answer: Spike

Sweet kidnapped Dawn in "Once More With Feeling," Harmony kidnapped Dawn in "Real Me," and Glory kidnapped Dawn in "Spiral."
22. What does Dawn get Buffy for her twenty-first birthday?

Answer: A jacket

In "Older and Far Away," Buffy also discovers that the jacket Dawn gave her for her birthday was stolen.
23. In season 6, Dawn is in a car accident and breaks her arm. Who is driving?

Answer: Willow

Willow is driving Dawn home after a visit to Rack's, and she is so strung out that she crashes the car. This is the first time Willow realized that she had a problem.
24. How does Dawn find out that she is the Key?

Answer: She reads Giles' notes

She knows that Buffy and Giles are hiding something from her, so she breaks into the Magic Box with Spike to read Giles' notes on the Key.
25. Who plays Dawn?

Answer: Michelle Trachtenberg

Michelle and Sarah Michelle Gellar (Buffy) also starred on the soap opera "All My Children" at the same time (1994 and 1995). Michelle portrayed Lilly Benton Montgomery and Sarah was Kendall Hart Lang Henry.
Source: Author eset

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us