FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Easy as Pie TV Lines
Quiz about Easy as Pie TV Lines

Easy as Pie TV Lines Trivia Quiz


Some character lines from popular TV shows have become part of American lore. Can you recognize the characters and shows from these lines?

A multiple-choice quiz by shvdotr. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. TV Mixture
  8. »
  9. Quotes Mixture

Author
shvdotr
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
331,668
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
3795
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 107 (10/10), Guest 12 (9/10), Guest 31 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. This leather-jacketed cool character could say volumes with one word you won't find a dictionary: "Aaaaaaayyyyy!" Who was this character, played to the hilt by Henry Winkler in "Happy Days"? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the TV secret agent who summarized his lack of effectiveness by saying, "Missed it by THAT much!" Today, stills often show him talking into the heel of his shoe. Hint


Question 3 of 10
3. At one point in American history, thanks to the radio and TV, every schoolboy knew the answer to the question, "Who was that masked man?" So, who was that masked man who said, "Hi-yo Silver, away!"? Hint


Question 4 of 10
4. Which character on "The Honeymooners" is remembered for the line, "Just one more time, Alice, and POW!, right in the kisser."? Hint


Question 5 of 10
5. Which Sweathog is famous for saying, "Up your nose with a rubber hose"? Hint


Question 6 of 10
6. Who said, during an apparent heart attack, "It's the Big One! You hear that, Elizabeth, I'm coming to join you!" Hint


Question 7 of 10
7. What lollipop-eating police detective was often seen on the program that shared his last name, saying "Who loves ya, baby?"? Hint


Question 8 of 10
8. Only one person in the known universe could get away with "Beam me up, Scotty." If it's not Spock, it has to be who? Hint


Question 9 of 10
9. Which formidable foe of America in a sitcom set during World War II, tried to avoid trouble by claiming, "I see nothing. I know nothing."? Hint


Question 10 of 10
10. What Ralph-Kramden-like character shouts "Yabba dabba doo!" when he's happy and "WilmAAAAAAAA!" when he's not? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 11 2024 : Guest 107: 10/10
Jun 11 2024 : Guest 12: 9/10
Jun 08 2024 : Guest 31: 9/10
Jun 08 2024 : Guest 69: 10/10
Jun 08 2024 : Guest 99: 10/10
Jun 08 2024 : Guest 81: 7/10
Jun 08 2024 : Guest 149: 10/10
Jun 08 2024 : Guest 68: 10/10
Jun 08 2024 : Guest 159: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This leather-jacketed cool character could say volumes with one word you won't find a dictionary: "Aaaaaaayyyyy!" Who was this character, played to the hilt by Henry Winkler in "Happy Days"?

Answer: Fonzie

Originally not a main character, Fonzie eventually became the show's iconic figure and a symbol of the '50s. His coolness was so great, he could get a jukebox to play his favorite song just by tapping it with his fist.
2. Who was the TV secret agent who summarized his lack of effectiveness by saying, "Missed it by THAT much!" Today, stills often show him talking into the heel of his shoe.

Answer: Maxwell Smart

With Barbara Feldon as Agent 99, Don Adams starred in the spy spoof "Get Smart", featuring an agent of CONTROL who never could actually get very smart. Adams won three Emmys as Maxwell Smart, and also did the voices for Tennessee Tuxedo and Inspector Gadget.
3. At one point in American history, thanks to the radio and TV, every schoolboy knew the answer to the question, "Who was that masked man?" So, who was that masked man who said, "Hi-yo Silver, away!"?

Answer: the Lone Ranger

Clayton Moore was the best-known TV Lone Ranger. The series was based on the Texas Ranger character which first appeared on radio in January of 1933 on station WXYZ in Detroit.
4. Which character on "The Honeymooners" is remembered for the line, "Just one more time, Alice, and POW!, right in the kisser."?

Answer: Ralph Kramden

As a TV series, Jackie Gleason's "The Honeymooners" only lasted one season (39 episodes), from October 1, 1955, to September 22, 1956. Nonetheless, there is an 8-foot bronze statue of Gleason/Kramden in front of the Port Authority Bus Terminal in midtown Manhattan.
5. Which Sweathog is famous for saying, "Up your nose with a rubber hose"?

Answer: Vinnie Barbarino

Barbarino was played by John Travolta in "Welcome Back Kotter". Comedian Gabe Kaplan, who played Kotter, a former Sweathog who returned to his alma mater as a teacher in the mid-'70s sitcom, reappeared 25 years later on the tube as a color commentator on several broadcasts of high-stakes poker programs.
6. Who said, during an apparent heart attack, "It's the Big One! You hear that, Elizabeth, I'm coming to join you!"

Answer: Fred Sanford

Redd Foxx, whose actual name was John Sanford, played Fred on the sitcom, "Sanford and Son". Foxx died in 1991 of a heart attack while rehearsing for a television show, and it is said that no one attempted to help him during the fatal attack because those around him thought he was simply putting on his "I'm coming, Elizabeth" routine.
7. What lollipop-eating police detective was often seen on the program that shared his last name, saying "Who loves ya, baby?"?

Answer: Theo Kojak

Telly Savalas, who played Theo Kojak in "Kojak", was nominated for an Oscar in "Birdman of Alcatraz", was born in Garden City, New York, to Greek-American parents. His given name was Aristotelis. He won an Emmy and two Golden Globe awards for his role as Kojak. George Savalas, Telly's younger brother, was also on the program and was billed simply as Demosthenes (his middle name) in the end credits.
8. Only one person in the known universe could get away with "Beam me up, Scotty." If it's not Spock, it has to be who?

Answer: James T. Kirk

James Doohan, who played Scottish Engineer Montgomery Scott on the original Star Trek TV show, was born in Vancouver, BC, in 1920. He received seven bullet wounds on D-Day. In addition to Scotty's brogue, Doohan also used his voice to create the basis of both the Klingon and Vulcan languages.
9. Which formidable foe of America in a sitcom set during World War II, tried to avoid trouble by claiming, "I see nothing. I know nothing."?

Answer: Sergeant Schultz

Set in a German POW camp, "Hogan's Heroes" portrayed the efforts of the Allied prisoners to continue to fight the war despite being incarcerated. The series received three Emmy nominations for Best Comedy Series, but was also labeled the fifth worst TV show of all time by "TV Guide" in 2002.

The four chief German characters in the story (Schultz, Colonel Klink, Gestapo Major Hochstetter, and General Burkhalter) were all played by Jewish actors.
10. What Ralph-Kramden-like character shouts "Yabba dabba doo!" when he's happy and "WilmAAAAAAAA!" when he's not?

Answer: Fred Flintstone

Alan Reed did Fred's voice while the series was on TV from 1960 to 1966. Those were my teenage years and I thought it was Jackie Gleason.
Source: Author shvdotr

This quiz was reviewed by FunTrivia editor guitargoddess before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Thirteen Easy Pieces:

A baker's dozen of my easier quizzes.

  1. Easy as Pie TV Lines Very Easy
  2. Discworld Titles Average
  3. Memorable Minor Characters Easier
  4. An Atheist In the Foxhole Easier
  5. Language Families Match Easier
  6. Foreign Language Lyrics Easier
  7. This Magic Moment Easier
  8. More Bald Folks Easier
  9. Famous Partnerships Very Easy
  10. Great Unifiers Very Easy
  11. War Years Entertainment Easier
  12. German Place Names Easier

6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us