FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Family Affair  Fun    3
Quiz about Family Affair  Fun    3

"Family Affair" Fun - 3 Trivia Quiz


This is the third installment of the "Family Affair" family of quizzes.

A multiple-choice quiz by Trufflesss. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Family Affair

Author
Trufflesss
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
335,320
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
383
Last 3 plays: Guest 68 (9/10), Guest 50 (8/10), Guest 172 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What "injury" befell Mrs. Beasley? Hint


Question 2 of 10
2. What food was Buffy given when she had her tonsils out? Hint


Question 3 of 10
3. What problematic present did Buffy and Jody give to Mr. French for his birthday? Hint


Question 4 of 10
4. What disaster did Jody, Buffy, and their friends believe was going to happen to New York City? Hint


Question 5 of 10
5. Buffy and Jody tried to win a houseboat in a contest, but what white, fluffy consolation prize did they actually win? Hint


Question 6 of 10
6. What hair style did Buffy nearly always have her hair in? Hint


Question 7 of 10
7. Cissy, Jody, and Buffy each had their own rooms.


Question 8 of 10
8. When Buffy had the chance to skip a grade, she began to fail in school. Why? Hint


Question 9 of 10
9. What did Uncle Bill do to cheer Buffy up when she had a broken leg? Hint


Question 10 of 10
10. Uncle Bill and Mr. French were both married by the end of the series.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 68: 9/10
Feb 17 2024 : Guest 50: 8/10
Feb 02 2024 : Guest 172: 9/10
Feb 02 2024 : Guest 68: 9/10
Jan 31 2024 : Guest 162: 10/10
Jan 30 2024 : Guest 24: 9/10
Jan 29 2024 : Guest 99: 5/10
Jan 24 2024 : Guest 166: 6/10
Jan 22 2024 : Guest 66: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What "injury" befell Mrs. Beasley?

Answer: Her arm was ripped off.

Buffy and Jody were fighting over the doll when her arm accidentally was ripped off. Fortunately, a "doctor" at the doll hospital was able to reattach it.
2. What food was Buffy given when she had her tonsils out?

Answer: ice cream

Buffy was given lots of ice cream! Everyone thought that Jody was just looking for attention when he too started complaining of a sore throat. It turned out that Jody also needed to have his tonsils out, so he enjoyed the ice cream too!
3. What problematic present did Buffy and Jody give to Mr. French for his birthday?

Answer: a lopsided footstool

Jody and Buffy hand-made Mr. French a footstool which didn't turn out the way they planned - the legs were different lengths. They felt really bad when they saw the beautiful footstool that Cissy had bought him. Mr. French graciously accepted both gifts realising that the one Buffy and Jody made for him came from the heart.
4. What disaster did Jody, Buffy, and their friends believe was going to happen to New York City?

Answer: a tidal wave

One of their friends heard "Prescott the Predictor" on TV, saying that New York City would soon be wiped out by a tidal wave. Buffy and Jody couldn't get Uncle Bill, Mr. French or Cissy to believe them. Of course, nothing happened!
5. Buffy and Jody tried to win a houseboat in a contest, but what white, fluffy consolation prize did they actually win?

Answer: a lamb

Buffy and Jody entered the contest hoping for the houseboat but were overjoyed to get the lamb. They were not prepared for how noisy and demanding the lamb really was!
6. What hair style did Buffy nearly always have her hair in?

Answer: two curly pony tails

She nearly always had the two curly pony tails. There were only a handful of episodes in which she had a different hair style, and that was because the script demanded it.
7. Cissy, Jody, and Buffy each had their own rooms.

Answer: False

Jody had his own room, but Cissy and Buffy shared a room. One side was little girl-ish for Buffy, and the other was teenager-ish for Cissy.
8. When Buffy had the chance to skip a grade, she began to fail in school. Why?

Answer: She had a crush on a boy in her class.

Uncle Bill thought that Buffy wanted to stay in the same class as Jody, but in reality, Buffy had a crush on a boy. His name was Peter, and he didn't like Buffy. Unrequited love is so painful!
9. What did Uncle Bill do to cheer Buffy up when she had a broken leg?

Answer: He brought a small circus to the apartment.

They had some trouble getting the elephant up to the apartment! The actress who played Buffy actually broke her leg in real life. Her injury was written into the script.
10. Uncle Bill and Mr. French were both married by the end of the series.

Answer: False

They both remained bachelors from beginning to end, although both had women in their lives.
Source: Author Trufflesss

This quiz was reviewed by FunTrivia editor guitargoddess before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us