FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Family Affair  Fun
Quiz about Family Affair  Fun

"Family Affair" Fun Trivia Quiz


This quiz focuses on the American sitcom, "Family Affair" which aired on CBS from 1966 - 1971.

A multiple-choice quiz by Trufflesss. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Family Affair

Author
Trufflesss
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
331,739
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
492
Last 3 plays: Guest 68 (10/10), Guest 207 (4/10), stephedm (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What injury did Anissa Jones, who played Buffy, sustain in real life that was written into the show? Hint


Question 2 of 10
2. What sport did Buffy and Jody play but Buffy was more skilled at? Hint


Question 3 of 10
3. What was the name of the stickball team that Jody and Buffy played on? Hint


Question 4 of 10
4. In what country was the Davis family when Buffy and Jody got lost? Hint


Question 5 of 10
5. What was the name of the lady that Mr. French used to date in England? Hint


Question 6 of 10
6. Mr. French was chosen to be the commercial spokesperson for what breakfast treat? Hint


Question 7 of 10
7. What did Uncle Bill's new lady friend give him that the twins accidentally broke? Hint


Question 8 of 10
8. What was the name of the girls' club that Buffy wanted to join but she was too young? Hint


Question 9 of 10
9. In one episode, Buffy became friends with a girl (played by Eve Plumb), who could not go to school because she was sick. What happened to her friend in the end? Hint


Question 10 of 10
10. By what name did Emily Turner, the Davis' maid, call Mr. French? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 68: 10/10
Feb 29 2024 : Guest 207: 4/10
Feb 29 2024 : stephedm: 10/10
Feb 20 2024 : Guest 107: 10/10
Feb 17 2024 : Guest 50: 9/10
Feb 15 2024 : Guest 70: 10/10
Feb 02 2024 : Guest 172: 10/10
Jan 31 2024 : Guest 162: 10/10
Jan 30 2024 : Guest 24: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What injury did Anissa Jones, who played Buffy, sustain in real life that was written into the show?

Answer: A broken leg

Jones broke her leg in a playground accident in 1969. The injury became part of the show and was explained away as Buffy having had an accident at stickball.
2. What sport did Buffy and Jody play but Buffy was more skilled at?

Answer: Stickball

Buffy and Jody both got accepted to the stickball team until the other boys began to give Buffy the "cold shoulder" for being a girl.
3. What was the name of the stickball team that Jody and Buffy played on?

Answer: 63rd Street Tigers

The Tigers was an all-boys team until they saw how well Buffy could play.
4. In what country was the Davis family when Buffy and Jody got lost?

Answer: Spain

The Davis family went to Spain on holiday. One day while Buffy and Jody were sight-seeing with Mr. French, Buffy forgot Mrs. Beasley on the bus. As they were boarding another bus, Buffy remembered her doll. Mr. French told the children to get on the new bus, returned to the old one and got the doll. As he exited the old bus, the new one left with the twins on it.
5. What was the name of the lady that Mr. French used to date in England?

Answer: Maudie

Mr. French knew Maudie years before when she worked as a common barmaid in London. Subsequently, she married a wealthy lord and became Lady Marchwood. Eventually she was widowed and entertained hopes of marrying Mr. French.
6. Mr. French was chosen to be the commercial spokesperson for what breakfast treat?

Answer: Marmalade

Mr. French was all for the idea of promoting the marmalade until he tasted it!
7. What did Uncle Bill's new lady friend give him that the twins accidentally broke?

Answer: a pre-Colombian artifact

The twins brought the artifact to school and accidentally broke it. They got some clay and made a replacement, fooling everyone around them.
8. What was the name of the girls' club that Buffy wanted to join but she was too young?

Answer: the Mod Maidens

Buffy really wanted to belong to the Mod Maidens, so Uncle Bill built the girls a clubhouse. When Buffy found out about it, she decided to wait until she was old enough to join.
9. In one episode, Buffy became friends with a girl (played by Eve Plumb), who could not go to school because she was sick. What happened to her friend in the end?

Answer: She died.

The girl succumbed to her illness, making Buffy very sad.
10. By what name did Emily Turner, the Davis' maid, call Mr. French?

Answer: Frenchie

Emily Turner became the Davis' maid in season 5. She was very informal and provided quite a contrast to Mr. French's formality.
Source: Author Trufflesss

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us