Quiz about Going Grey Greys Anatomy Trivia
Quiz about Going Grey Greys Anatomy Trivia

Going Grey? "Grey's Anatomy" Trivia Quiz


Just a bit of "Grey's Anatomy" trivia. It covers seasons one to five and the questions are quite easy if you've watched the past five seasons.

A multiple-choice quiz by justalittlebit. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Grey's Anatomy

Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
312,737
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
4552
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 208 (9/10), Guest 96 (10/10), Guest 107 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who does Meredith Grey date throughout the first five seasons (on/off relationship)? Hint

Derek Shepherd
Preston Burke
Alex Karev
Owen Hunt

2. This pair is the first girl/girl relationship there is in the show. The relationship starts in season four and ends in season five. The two are: Callie Torres and ________? Hint

Cristina Yang
Addison Montgomery
Erica Hahn
Meredith Grey

3. Does Izzie Stevens eventually marry Denny Duquette?

Yes
No

4. At the start of the series, who is considered "the Nazi"? Hint

Callie Torres
Cristina Yang
Meredith Grey
Miranda Bailey

5. Who does Cristina almost marry? Hint

Mark Sloan
Richard Webber
Derek Shepherd
Preston Burke

6. Who was Derek's wife? Hint

Cristina Yang
Izzie Stevens
Lexie Grey
Addison Forbes Montgomery

7. Does George get married to Erica?

Yes
No

8. Who is the "Jane Doe" that Alex saves the life of and during her hospital stay, he begins to have feelings for her? Hint

Olivia Harper
Lexie Grey
Virginia Dixon
Rebecca Pope

9. Arizona Robbins says to somebody "it would be like dating a newborn". Who is she talking to? Hint

Meredith Grey
Callie Torres
Mark Sloan
Derek Shepherd

10. Do Izzie and Alex get married?

Yes
No


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who does Meredith Grey date throughout the first five seasons (on/off relationship)?

Answer: Derek Shepherd

They began their relationship on the first episode when Derek met Meredith sitting at Joe's Bar before the first day of her internship. They slept together, she kicked him out, only to find out that morning that he is the head of neurosurgery at SGH. They've had an on/off relationship for the first five seasons up until they got married at the end of the fifth season.
2. This pair is the first girl/girl relationship there is in the show. The relationship starts in season four and ends in season five. The two are: Callie Torres and ________?

Answer: Erica Hahn

Becoming the first lesbian couple on the show, Erica and Callie started their relationship in season four finale, but dropped during season five due to a fight they had. Erica left SGH and Callie stayed behind.
3. Does Izzie Stevens eventually marry Denny Duquette?

Answer: No

Denny was a patient that had needed a heart transplant for ages. He and Izzie fell in love while she was treating him, but unfortunately, right after he proposed to her and had received a new heart, Denny died.
4. At the start of the series, who is considered "the Nazi"?

Answer: Miranda Bailey

The five interns (George, Cristina, Meredith, Izzie and Alex) are the interns assigned to Dr. Bailey or "the Nazi." They are all frightened of her at the beginning, but Miranda turns out to be more of a friend than an enemy. She declares that she "will not be called the Nazi ever again" after she saves the life of a white supremacist who has a swastika tattoo on his stomach.
5. Who does Cristina almost marry?

Answer: Preston Burke

Preston is the head of cardio surgery and he and Cristina had been together since season one. Cristina was pregnant with his baby, but the pregnancy failed and the baby died. She moved in with him and helped him through his injury. They were to get married, but they never did.
6. Who was Derek's wife?

Answer: Addison Forbes Montgomery

Addison is Derek's wife, who came back at the end of season one. They finally got divorced so Derek could be with Meredith.
7. Does George get married to Erica?

Answer: No

George and Erica never have a relationship. George marries Callie in Las Vegas, after the death of his father, but the marriage failed when he slept with Izzie Stevens. Callie found out and the two of them broke off the marriage.
8. Who is the "Jane Doe" that Alex saves the life of and during her hospital stay, he begins to have feelings for her?

Answer: Rebecca Pope

Alex rescues her from the ferry crash, but she ends up to have a personality disorder and almost kills herself.
9. Arizona Robbins says to somebody "it would be like dating a newborn". Who is she talking to?

Answer: Callie Torres

Arizona and Callie become a love interest in season five, when Arizona comes to SGH.
10. Do Izzie and Alex get married?

Answer: Yes

Izzie has been planning Meredith and Derek's wedding while she rests in the hospital, but as her condition worsens, Derek gives the wedding to Izzie and Alex.
Source: Author justalittlebit

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 01 2022 : Guest 208: 9/10
Nov 30 2022 : Guest 96: 10/10
Nov 29 2022 : Guest 107: 10/10
Nov 12 2022 : Guest 24: 8/10
Nov 12 2022 : Guest 76: 10/10
Nov 08 2022 : Guest 180: 9/10
Nov 08 2022 : Guest 104: 10/10
Nov 07 2022 : anto621: 9/10
Nov 07 2022 : Guest 170: 8/10

Score Distribution

quiz
12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us