Quiz about HannaBarbera Cartoon Quotes
Quiz about HannaBarbera Cartoon Quotes

Hanna-Barbera Cartoon Quotes Trivia Quiz


Hanna-Barbera has produced many classic cartoons and characters over the years. Many of the characters have a quote or phrase they are known for. For this quiz, match the quote with the character who says it. Have fun!

A matching quiz by cmannjr75. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. TV Mixture
  8. »
  9. Quotes Mixture

Author
cmannjr75
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
392,214
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 15
Plays
452
Last 3 plays: Guest 73 (13/15), Bpriz (10/15), Guest 47 (10/15).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Yabba dabba doo!"  
Inch High Private Eye
2. "Lemme at 'em! Lemme at 'em!"  
Scrappy Doo
3. "I'm smarter than the av-er-age bear!"  
Captain Planet
4. "Exit, stage left!"  
Popeye
5. "I don't get no respect."  
Yogi Bear
6. "Pa pa pa pa pac power!"  
Jabber Jaw
7. "By your powers combined, I am _______!"  
Shaggy
8. "Zoinks"  
Boo-Boo Bear
9. "Oh my darling, oh my darling, oh my darling Clementine"  
Scrambles
10. "The Ranger is not going to like it."   
Huckleberry Hound
11. "The world's biggest little detective."  
Zan & Jayna
12. "I'm strong to the finish, 'cause I eats me spinach."  
Fred Flintstone
13. "I told ya, I told ya!"  
Inky, Blinky, Pinky, Clyde and Sue
14. "Wonder twin powers activate!"  
Snagglepuss
15. "You don't say...you don't say...you don't say."  
Rosemary






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Yabba dabba doo!"

Answer: Fred Flintstone

This was Fred's expression of joy and happiness. Whenever something good happened to him, or he received good news, he would say this phrase.
2. "Lemme at 'em! Lemme at 'em!"

Answer: Scrappy Doo

Scrappy is Scooby Doo's nephew. This feisty little pup wanted to be the first to go after the bad guys. He would often start to run after them saying this phrase. His uncle would often pull him by his tail to restrain him.
3. "I'm smarter than the av-er-age bear!"

Answer: Yogi Bear

Yogi said this to boast about his intelligence. He also said to reassure Boo-Boo that he knew what he was doing, when it came to one of his schemes.
4. "Exit, stage left!"

Answer: Snagglepuss

Snagglepuss would say this before leaving a scene.
5. "I don't get no respect."

Answer: Jabber Jaw

Jabber Jaw is a shark. He's a member of the band The Neptunes. Shelly, one of the members of the band would constantly yell at Jabber Jaw for something. After she'd yell at him, he would reply with the above phrase.
6. "Pa pa pa pa pac power!"

Answer: Inky, Blinky, Pinky, Clyde and Sue

Inky, Blinky, Pinky, Clyde and Sue are the Ghost Monsters on "Pac-Man". They would actively pursue Pac-Man and his family. Whenever any member of the Pac family would eat a power pellet, the would gain super strength. The Ghost Monsters would say the above phrase in fear, knowing they were about to chomped.
7. "By your powers combined, I am _______!"

Answer: Captain Planet

"Captain Planet And The Planeteers" was about five young people who cared about the environment. Each had a special ring with the power of one of the elements. Kwame from Africa had the power of earth, Wheeler from North America had the power of fire, Linka from Europe had the power of wind, Gi from Asia had the power of water, and Ma-Ti from South America had the power of heart.

When the faced a situation greater than the can handle, they would combine their powers together, creating Captain Planet.

After Captain Planet was formed, he would say the above phrase.
8. "Zoinks"

Answer: Shaggy

Shaggy would say this whenever he got scared. This is from "Scooby Doo".
9. "Oh my darling, oh my darling, oh my darling Clementine"

Answer: Huckleberry Hound

Huckleberry Hound was a blue dog with a southern accent. "Oh My Darling Clementine" was his signature song.
10. "The Ranger is not going to like it."

Answer: Boo-Boo Bear

Yogi always had food on his mind. He was constantly thinking of ways to get picnic baskets. Boo-Boo would say this to him as a warning not to go after picnic baskets.
11. "The world's biggest little detective."

Answer: Inch High Private Eye

He said this at the end of the opening credits of the show, introducing himself.
12. "I'm strong to the finish, 'cause I eats me spinach."

Answer: Popeye

His signature phrase. After he would defeat Bluto he would sing this. The lesson for kids watching, if you eat your spinach, you will become strong like Popeye.
13. "I told ya, I told ya!"

Answer: Scrambles

Scrambles is the youngest member of his motorcycle gang. The leader Chopper would always make plots to beat Wheelie, a red Volkswagen Beetle, the main character of the show. Scrambles would warn Chopper that his plan was not going to work. In the end, the plan would fail and Scrambles would say the above phrase. This is from "Wheelie And The Chopper Bunch".
14. "Wonder twin powers activate!"

Answer: Zan & Jayna

The Wonder Twins, Zan and Jayna, would touch and say the above phrase whenever they wanted to activate their powers. Zan can change into any form of water. Jayna could change into any animal. Along with their pet monkey Gleek, they would help the justice league in fighting crime. This is from "The Super Friends".
15. "You don't say...you don't say...you don't say."

Answer: Rosemary

Rosemary is the telephone operator. She would receive a call, and as the person on the other line would speak, she would say the above phrase in reply. This is from "Hong Kong Phooey".
Source: Author cmannjr75

This quiz was reviewed by FunTrivia editor guitargoddess before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Mar 31 2023 : Guest 73: 13/15
Mar 27 2023 : Bpriz: 10/15
Mar 21 2023 : Guest 47: 10/15
Mar 14 2023 : Guest 73: 15/15
Feb 25 2023 : Guest 58: 10/15
Feb 17 2023 : Guest 72: 7/15
Feb 16 2023 : Guest 216: 13/15
Feb 15 2023 : Guest 156: 11/15
Feb 12 2023 : IzzyBelle: 9/15

4/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us