FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Good Night JohnBoy
Quiz about Good Night JohnBoy

Good Night, John-Boy Trivia Quiz


This quiz is all about famous catch phrases from popular television shows: who said them, where did they say them, which actor said it.

A multiple-choice quiz by bones0123. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. TV Mixture
  8. »
  9. Quotes Mixture

Author
bones0123
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
339,100
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
868
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 216 (9/10), Guest 67 (7/10), Guest 131 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. "Good-night, John-Boy" was the ending phrase of every episode on "The Waltons". Which actor originated the role of John-Boy? Hint


Question 2 of 10
2. When a character on "Seinfeld" wanted to skip over a perceived boring part of a story, they would say... Hint


Question 3 of 10
3. On "The Golden Girls" all the girls liked to tell stories. Pick which of these was a common catch phrase said by one of the girls. Hint


Question 4 of 10
4. "What 'chu talkin' 'bout Willis?" was Arnold's catch phase on "Diff'rent Strokes". Who was Willis? Hint


Question 5 of 10
5. Steve Urkle was famous for breaking things and saying, "Did I do that?" in a loud voice. Which of following shows did this character NOT appear on? Hint


Question 6 of 10
6. When Joey from "Friends" hit on a girl, which of the following was he most likely to say? Hint


Question 7 of 10
7. If you received a phone call from one of your best friends, and he told you to "Suit-up," what show would you be on? Hint


Question 8 of 10
8. Bart Simpson has had many catch phrases throughout the series "The Simpsons". Which one was not one of his catch phrases? Hint


Question 9 of 10
9. Which is the correct game show catch phrase? Hint


Question 10 of 10
10. If you just won something (be it a war or a blankie) and shouted "Victory is mine!" which "Family Guy" character would you be? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 04 2024 : Guest 216: 9/10
Jun 04 2024 : Guest 67: 7/10
Jun 04 2024 : Guest 131: 7/10
Jun 04 2024 : Guest 173: 7/10
Jun 01 2024 : Guest 50: 10/10
May 30 2024 : Guest 66: 9/10
May 11 2024 : Guest 107: 7/10
May 08 2024 : Guest 69: 9/10
Apr 29 2024 : Guest 98: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Good-night, John-Boy" was the ending phrase of every episode on "The Waltons". Which actor originated the role of John-Boy?

Answer: Richard Thomas

Richard Thomas only played John-Boy for five seasons before the role was taken over by Robert Wightman. Thomas returned to play John-Boy for several of the made-for-tv movies that continued the story of "The Waltons".
2. When a character on "Seinfeld" wanted to skip over a perceived boring part of a story, they would say...

Answer: "Yada, yada, yada"

Eliane once tried to "Yada, yada, yada" over the sex part of a story, and Jerry called her out on it. Other catchy Seinfeld catch phrases included the Soup Nazi's "No Soup For You!", Mr. Costanza's "Serenity Now!", Elaine pushing someone while shouting "Get Out!" and Jerry's distinct way of saying "Hello, Newman".
3. On "The Golden Girls" all the girls liked to tell stories. Pick which of these was a common catch phrase said by one of the girls.

Answer: "Back in St. Olaf..." - Rose

St. Olaf was a fictional Minnesota town where Rose was from. The residents of St. Olaf weren't the brightest in the bunch and through Rose's stories, they often found themselves in ridiculous situations involving herring or farm animals.
4. "What 'chu talkin' 'bout Willis?" was Arnold's catch phase on "Diff'rent Strokes". Who was Willis?

Answer: Arnold's brother

Willis and Arnold, two boys from Harlem, were adopted by Mr. Drummond after their mother, a maid of Drummond's, passed away. "Diff'rent Strokes" was most noted for it's "very special episodes", including episodes about a pedophile bike shop owner, a deranged hitchhiker and a promotion for Nancy Reagan's "Just Say No" campaign.
5. Steve Urkle was famous for breaking things and saying, "Did I do that?" in a loud voice. Which of following shows did this character NOT appear on?

Answer: Boy Meets World

Urkle did send a chain letter to Cory from "Boy Meets World," but never appeared on the show.

Urkle's main show was "Family Matters" where he used his jet pack twice, to get from the Chicago house of the Winslows to San Francisco (for "Full House") and Port Washington, Wisconsin (for "Step-by-Step").
6. When Joey from "Friends" hit on a girl, which of the following was he most likely to say?

Answer: "How you doin'?"

Joey once, jokingly, used his catch-phrase on Phoebe who then proceeded to giggle like a school girl in love.

Joey had to control this phrase. When he was trying to NOT hit on a girl, he would often begin the phrase and stop midway through.
7. If you received a phone call from one of your best friends, and he told you to "Suit-up," what show would you be on?

Answer: How I Met Your Mother

Barney, played by Neil Patrick Harris, might also say that something is "legen... wait for it... dary". Barney believed that wearing a suit made him the man he became (as opposed to the hippy he was before he started wearing them).
8. Bart Simpson has had many catch phrases throughout the series "The Simpsons". Which one was not one of his catch phrases?

Answer: "Dynomite!"

Bart has also been known to say Homer's catch phrase, "D'oh!", on a number of occasions. Despite being a 10-year old boy, Bart is voiced by Nancy Cartwright. Cartwright has voiced Bart since his first television appearance in 1987 on "The Tracy Ullman Show".
9. Which is the correct game show catch phrase?

Answer: "You are the weakest link, goodbye!" - "The Weakest Link"

"The Weakest Link" began in the UK. It was transported to the US in 2001, with the same British host, Anne Robinson.

"Is that your final answer" is the catch phrase for "Who Wants To Be A Millionaire?". "You're fired!" is Trump's catch phrase on "The Apprentice". "Come on down!" is announced as new contestants are selected to play "The Price Is Right".
10. If you just won something (be it a war or a blankie) and shouted "Victory is mine!" which "Family Guy" character would you be?

Answer: Stewie Griffin

Stewie's character changed throughout the series, and he became much softer and less of a megalomaniac. In the earlier seasons, the audience was aware of Stewie talking, but the family (save for Brian) seemed unable to understand him. This has changed as the series went on.
Source: Author bones0123

This quiz was reviewed by FunTrivia editor guitargoddess before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us