FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about My Memories Of Dallas Pt 5
Quiz about My Memories Of Dallas Pt 5

My Memories Of "Dallas" Pt. 5 Trivia Quiz


This will cover only season seven of "Dallas" as it aired on SoapNet.

A multiple-choice quiz by Gamemaster1967. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Dallas

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
173,568
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1284
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 173 (6/10), Guest 68 (5/10), Guest 156 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. While in the hospital, what promise does Mickey make Ray give him? Hint


Question 2 of 10
2. In what place does Bobby run across his former love Jenna Wade for the first time in several years? Hint


Question 3 of 10
3. Does Ray go on trial for the murder of Mickey Trotter?


Question 4 of 10
4. Mickey's mother, Lillian Trotter, is the one who really unplugged his life support machine.


Question 5 of 10
5. What is the name of the day camp we see John Ross attend in season seven? Hint


Question 6 of 10
6. What is the name of the movie that Lucy and Peter Richards had just been to see, when Lucy invites him to the Ewing BBQ? Hint


Question 7 of 10
7. Who was listed on Charlie Wade's birth certificate as her father? Hint


Question 8 of 10
8. What caused Miss Ellie to cancel her wedding to Clayton Farlow? Hint


Question 9 of 10
9. How did Clayton's first wife die? Hint


Question 10 of 10
10. JR blackmailed a man name Edgar Randall to find out the bidding amounts on the government owned off shore oil leases.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 17 2024 : Guest 173: 6/10
Jul 02 2024 : Guest 68: 5/10
Jun 27 2024 : Guest 156: 6/10
Jun 23 2024 : Guest 120: 6/10
Jun 19 2024 : Guest 174: 7/10
Jun 15 2024 : bernie73: 2/10
Jun 11 2024 : Guest 50: 5/10
Jun 01 2024 : Guest 172: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. While in the hospital, what promise does Mickey make Ray give him?

Answer: Ray would not allow Mickey to live in a vegetative state

Ray did not want to make that promise to Mickey, but he did. In the end, Ray did not allow Mickey to live that way.
2. In what place does Bobby run across his former love Jenna Wade for the first time in several years?

Answer: Billy Bob's

Bobby finds her waitressing in the cowboy hangout Billy Bob's in the episode "Ray's Trial". They begin to slowly rekindle their former romance, much to the distress of both Pam and Katherine.
3. Does Ray go on trial for the murder of Mickey Trotter?

Answer: Yes

He does go on trial, despite admitting to the crime, because Donna wants him to attempt to receive an acquittal. In the end, the judge had no choice except find him guilty. But, the judge did go easy on him. He sentenced him to a 5 year suspended prison term and 18 months of probation.
4. Mickey's mother, Lillian Trotter, is the one who really unplugged his life support machine.

Answer: False

It was her idea, and she wanted to, but she couldn't work up the nerve to do it. So, Ray stepped in and did it for her. Since Ray had made that promise to Mickey about leaving him in a vegetative state, he felt powerless to ignore Aunt Lil's wishes.
5. What is the name of the day camp we see John Ross attend in season seven?

Answer: Windsor Meadows

This is where Sue Ellen meets Peter Richards, played by "Blue Lagoon" alum Christopher Atkins.
6. What is the name of the movie that Lucy and Peter Richards had just been to see, when Lucy invites him to the Ewing BBQ?

Answer: The Futurist

We see this in the episode "Barbecue Four". I could not find any evidence of this being a real movie at that time. This episode aired in December 1983, and "Blade Runner" was released in 1982, "E.T." also in 1982, and "The Blue Lagoon" in 1980.
7. Who was listed on Charlie Wade's birth certificate as her father?

Answer: Bobby Ewing

Katherine Wentworth obtains the birth certificate from Italy in the hopes of disproving Bobby as Charlie's father. Thought listed as her father, Bobby is not Charlie's biological father. Daniel Pilon played Naldo, Charlie's actual father. This is seen at the end of the "Barbecue Four" episode.
8. What caused Miss Ellie to cancel her wedding to Clayton Farlow?

Answer: She was scared of telling him about her mastectomy

Miss Ellie had a hard time dealing with the fact that she would have to tell Clayton about her mastectomy. When she cancelled her wedding plans, Donna convinced her to tell Clayton the truth. Clayton explained to Miss Ellie that nothing could change the way he felt about her and they decided to marry after all. Earlier in the season Clayton had expressed some reservations about living on South Fork.

He saw it as Jock's ranch. Ray explained that it had always been Miss Ellie's ranch and that Jock had moved there for her after they married.
9. How did Clayton's first wife die?

Answer: In a fire

Clayton's wife and Dusty's mother died in a fire that destroyed the original ranch house on the Southern Cross ranch.
10. JR blackmailed a man name Edgar Randall to find out the bidding amounts on the government owned off shore oil leases.

Answer: False

The man's name was Edgar Randolph. JR wanted to know the amounts of the bids so he could trick Cliff Barnes into out bidding him. He and Sly convinced Cliff that JR was willing to go into the bidding alone in order to get his hands on the hottest oil leases in the Gulf of Mexico. Martin Brooks played Edgar.

In the episode "12 Mile Limit" Edgar breaks under the pressure from JR and tries to commit suicide. Ray and Donna find him in his hotel room just in time to save him.
Source: Author Gamemaster1967

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us