FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about NCISBits and Pieces
Quiz about NCISBits and Pieces

"NCIS"...Bits and Pieces Trivia Quiz


Just ten questions for fans of the television program "NCIS". These are not about any specific episode or specific year, just general questions about the show and its characters.

A multiple-choice quiz by dcpddc478. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television L-P
  8. »
  9. NCIS

Author
dcpddc478
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
362,452
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
3618
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 66 (9/10), Guest 76 (10/10), Guest 86 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Introduced in season one, for whom did the character Caitlin Todd work, before she started at "NCIS"? Hint


Question 2 of 10
2. What breed of dogs does Ducky's mother own? Hint


Question 3 of 10
3. What is Mike Franks' nickname for Gibbs? Hint


Question 4 of 10
4. Agent Tim McGee is a computer genius who becomes somewhat famous after he does which of the following? Hint


Question 5 of 10
5. What is unusual about Abby's stuffed animal that she has named Bert? Hint


Question 6 of 10
6. What is the name of Gibbs' hometown? Hint


Question 7 of 10
7. In which country was Ziva David born? Hint


Question 8 of 10
8. What kind of vehicle does Dr. Mallard drive in "NCIS"? Hint


Question 9 of 10
9. Gibbs is a lifelong bachelor and womanizer.


Question 10 of 10
10. Agent Anthony DiNozzo is assassinated by Mike Franks in season 3.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 19 2024 : Guest 66: 9/10
May 19 2024 : Guest 76: 10/10
May 19 2024 : Guest 86: 10/10
May 18 2024 : Guest 51: 9/10
May 18 2024 : Steelflower75: 9/10
May 18 2024 : Guest 75: 10/10
May 14 2024 : Guest 98: 10/10
May 11 2024 : sue124012: 10/10
May 10 2024 : Guest 136: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Introduced in season one, for whom did the character Caitlin Todd work, before she started at "NCIS"?

Answer: U.S. Secret Service

Sasha Alexander played the character Caitlin Todd for the first two seasons of the show. An ex-Secret Service agent who worked protection detail for the President, Caitlin was killed at the end of the second season as Alexander wished to leave the show.
2. What breed of dogs does Ducky's mother own?

Answer: Corgis

Mrs. Mallard, who was suffering from dementia, shared her home with multiple corgis. She was well-traveled, and loved to speak of the past. She passes away in 2010 but her son keeps it a secret for a while.
3. What is Mike Franks' nickname for Gibbs?

Answer: Probie

Franks was Gibbs' training agent when Gibbs first joined the agency and 20 years later still called him "Probie", a shorthand term for a probationary agent. Franks has already retired when the program starts but is an invaluable asset in many episodes. He is Gibbs' mentor and probably knows more about him than anyone else on the show.
4. Agent Tim McGee is a computer genius who becomes somewhat famous after he does which of the following?

Answer: Writes a best-selling novel

McGee writes a novel entitled "Deep Six". It becomes a best-seller, but infuriates his coworkers, as the characters in his novel are based on them. For a short period of time after his literary success he puts on airs, such as pretending to smoke a pipe.
5. What is unusual about Abby's stuffed animal that she has named Bert?

Answer: It is a farting hippo

Abby, the forensics specialist on the show, is often shown hugging Bert, her stuffed hippo that farts when squeezed. Abby is a genius who often sports pigtails dresses in Gothic clothing. She shares a very close relationship with Agent McGee.
6. What is the name of Gibbs' hometown?

Answer: Stillwater, Pennsylvania

Special Agent Gibbs is from the small town of Stillwater, Pennsylvania. His father, played by actor Ralph Waite, lives there throughout the show. It is possible that the name is a reference Gibbs' character and to the old saying "Still waters run deep".
7. In which country was Ziva David born?

Answer: Israel

Ziva is a Mossad agent who takes the place of Caitlin Todd after she is killed at the end of season 2. She is highly skilled in defensive tactics, is multilingual, and haunted by demons from her past. She intimidates both DiNozzo and McGee. She was born and raised in Israel before becoming a U.S. citizen.
8. What kind of vehicle does Dr. Mallard drive in "NCIS"?

Answer: Morgan roadster

Ducky (Dr. Mallard) drives a vintage Morgan roadster, which he refurbished himself. His love for antiques and the finer things in life can be seen in the furnishings of his home, as well as in his choice of vehicles.
9. Gibbs is a lifelong bachelor and womanizer.

Answer: False

It is revealed early in season 1, that Gibbs has been divorced three times. It is not until later in the program that the audience finds out that he was actually married a fourth time, when he was very young, and his wife Shannon and daughter Kelly were murdered by a drug lord after they witnessed a murder. Their deaths haunt Gibbs throughout the show.
10. Agent Anthony DiNozzo is assassinated by Mike Franks in season 3.

Answer: False

Anthony DiNozzo is one of only three characters to appear in every episode of of the first ten seasons. Played by actor Michael Weatherly, DiNozzo is portrayed as a playboy with lots of inner demons. He is a brave, tough, and possibly narcissistic agent, who is a little boy at heart.
Source: Author dcpddc478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series I Love Television:

Some quizzes about modern and old television.

  1. The Sad Life of a Couch Easier
  2. Which Channel Am I On? Average
  3. "NCIS"...Bits and Pieces Average
  4. Leonard Nimoy: Renaissance Man Easier
  5. Detective Shows That Lost Their Vowels Easier
  6. Boots, Horses, and Cowboy Hats! Easier
  7. I Bet You Didn't Know! Average
  8. What Was the Name of That Show? Average
  9. Shoot to Thrill Average
  10. Shows That I Used to Watch Average

Also part of quiz list
5/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us