FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Shows That I Used to Watch
Quiz about Shows That I Used to Watch

Shows That I Used to Watch Trivia Quiz


Here are ten programs that I used to watch in the 1980s. Did you watch any of these programs? Let's see what you remember about this great television from the 1980s.

A photo quiz by dcpddc478. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. TV By Year
  8. »
  9. 1980s TV

Author
dcpddc478
Time
4 mins
Type
Photo Quiz
Quiz #
383,027
Updated
Oct 16 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
2570
Last 3 plays: Guest 72 (9/10), desertloca (9/10), Guest 170 (6/10).
-
Question 1 of 10
1. In which of the following North American cities was "21 Jump Street" filmed? Hint


Question 2 of 10
2. Which one of the following options was a television program from 1983-1987 and featured George Peppard and Mr. T? Hint


Question 3 of 10
3. Which of the following was a science-fiction 1/2 hour comedy that was on television from 1986-1990? Hint


Question 4 of 10
4. "Bosom Buddies" was a hit program that featured which of the following two men? Hint


Question 5 of 10
5. Which of these options was a television program about four older ladies living in Miami, Florida? Hint


Question 6 of 10
6. The television program "Cheers", that ran from 1982-1993, took place in Philadelphia.


Question 7 of 10
7. From 1984-1992, Bill Cosby played the father in which of the following television programs? Hint


Question 8 of 10
8. Barbara Bel-Geddes was an Emmy award winner for her role in which 80s television program? Hint


Question 9 of 10
9. "Hill Street Blues" takes place in which of the following cities? Hint


Question 10 of 10
10. "The Dukes of Hazzard" took place in southwestern Texas.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




View Image Attributions for This Quiz

Most Recent Scores
May 23 2024 : Guest 72: 9/10
May 23 2024 : desertloca: 9/10
May 21 2024 : Guest 170: 6/10
May 20 2024 : Guest 174: 8/10
May 20 2024 : Guest 170: 7/10
May 17 2024 : Guest 108: 8/10
May 17 2024 : Guest 172: 10/10
May 16 2024 : Guest 107: 9/10
May 15 2024 : Guest 75: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which of the following North American cities was "21 Jump Street" filmed?

Answer: Vancouver, British Columbia

One of the most popular shows on television, "21 Jump Street" was a police show that was possibly best known for starting the career of actor Johnny Depp. The program ran from 1987-1991 and was one of the first television programs filmed in Vancouver, British Columbia. This program helped to establish the newly-launched Fox Network.
2. Which one of the following options was a television program from 1983-1987 and featured George Peppard and Mr. T?

Answer: The A-Team

"The A-Team" was a popular program about some soldiers of fortune who helped those in need. The program featured George Peppard, Dirk Benedict, Dwight Schultz and Mr. T as ex-soldiers who had been court-marshaled while in the military. After escaping from prison, they helped people who needed a hand up.

The 1983 black and gray GMC Vandura Van used by the A-Team went on to become a popular pop culture icon.
3. Which of the following was a science-fiction 1/2 hour comedy that was on television from 1986-1990?

Answer: ALF

Alf was an American science fiction sitcom that aired on NBC from 1986-1990. The lead character was Gordon Shumway, who was a friendly extraterrestrial that was known as "ALF". "ALF" crash landed his spaceship in the garage of a suburban middle class family named the Tanners. The term "ALF" is an acronym for 'alien life form'.
4. "Bosom Buddies" was a hit program that featured which of the following two men?

Answer: Tom Hanks and Peter Scolari

"Bosom Buddies" was an 1980s sitcom that ran from 1980 until 1982. It featured Tom Hanks and Peter Scolari as two single men who dressed as women in order to live in the one apartment that they could afford. Both of them worked in creative advertising.
5. Which of these options was a television program about four older ladies living in Miami, Florida?

Answer: The Golden Girls

"The Golden Girls" is a sitcom that aired on NBC from 1985 until 1992 that centers on four older women sharing a home in Miami, Florida. Launched during the neon-lit 1980s, "The Golden Girls" shed light on a side of Miami ignored by Miami Vice. In other words, no drugs, no murder--just four women of "a certain age," spending their golden years in the sun. Like the theme, "Thank You for Being a Friend," the long-running sitcom was about friendship (not crime).
6. The television program "Cheers", that ran from 1982-1993, took place in Philadelphia.

Answer: False

This popular program took place in the "Cheers" bar in Boston, Massachusetts. One of the most popular television programs of the decade, "Cheers" was about a group of locals who met at the bar to relax, chat, and have fun. While it was on, the program was very popular and in 1997, two of the programs episodes were listed as #7 ("Thanksgiving Orphans") and #45 ("Home is the Sailor") on TV Guide's 100 Greatest Episodes of All Time.
7. From 1984-1992, Bill Cosby played the father in which of the following television programs?

Answer: The Cosby Show

"The Cosby Show" ran from 1984-1992, during which time it was one of the most popular television programs on prime time television. It tells the story of Dr. Huxtable and his family. This program was basically about Cosby's family comedy which he had been known for doing for years.
8. Barbara Bel-Geddes was an Emmy award winner for her role in which 80s television program?

Answer: Dallas

Barbara Bel-Geddes appeared on "Dallas" from 1978-1990, although she was absent during the 1984-85 season. She was the only cast member to win the Emmy Award for her role on the program as well as the Golden Globe. This energetic evening soap-opera was one of the most popular programs of the decade.
9. "Hill Street Blues" takes place in which of the following cities?

Answer: It is not known for sure

It was never specified which city this program took place in, and the program went to great lengths to cover up where the show was occurring. On the 34th "Primetime Emmy Awards" this program was nominated for all five nominees in an acting category. In its run, the program was nominated for a total of 98 Emmys.
10. "The Dukes of Hazzard" took place in southwestern Texas.

Answer: False

From 1979 until 1985, "The Dukes of Hazzard" took place in Hazzard County, Georgia, not Texas. The show featured Tom Wopat and John Schneider as cousins Bo and Luke Duke. They ran around the county in their 1969 Dodge Charger which was named the General Lee.
Source: Author dcpddc478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series I Love Television:

Some quizzes about modern and old television.

  1. The Sad Life of a Couch Easier
  2. Which Channel Am I On? Average
  3. "NCIS"...Bits and Pieces Average
  4. Leonard Nimoy: Renaissance Man Easier
  5. Detective Shows That Lost Their Vowels Easier
  6. Boots, Horses, and Cowboy Hats! Easier
  7. I Bet You Didn't Know! Average
  8. What Was the Name of That Show? Average
  9. Shoot to Thrill Average
  10. Shows That I Used to Watch Average

5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us