Quiz about Old TV Show Intros
Quiz about Old TV Show Intros

Old TV Show Intros Trivia Quiz


I will describe part of the introduction of an old television show and you name the show.

A multiple-choice quiz by 25or6to4. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. TV Mixture

Author
25or6to4
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
339,828
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
6947
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: mbop (9/10), Guest 173 (10/10), Kreader (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. A man is running down a dark alleyway. He stops and is joined by another man and then a woman. All three are then seen running towards the viewer. Which show is this from? Hint

The Mod Squad
Get Smart
The Fugitive
The Avengers

2. This show opens up with a world map. The title of the show appears in front of the map, one word at a time. The scene cuts to show the actors. Which show is about to come on? Hint

The Man From U.N.C.L.E.
The Fall Guy
Have Gun Will Travel
Wagon Train

3. We see a desk with playing cards arranged in a game of solitaire. Also on the desk are a telephone, a framed picture of an older man and an answering machine. The answering machine comes on and we hear a message. What show is this from? Hint

The Fall Guy
The Rockford Files
Alias Smith and Jones
Remington Steele

4. A man walks through five sets of security doors and enters a telephone booth. He dials a number and is promptly dropped through the floor. Name the show. Hint

The Man From U.N.C.L.E.
Remington Steele
Get Smart
The Fall Guy

5. At the beginning of this show we see the title character swimming. The title song to this show starts out:

"They call him __________ faster than lightning
No-one you see, is smarter than he..."

Fill in the blanks with the name of the show.

Answer: (No punctuation)
6. This show's intro is short and simple. A still drawing of two people playing poker, is narrated by stating the show's name and stars. It then cuts to show the Warner Brothers "WB" insignia. Hint

The Rifleman
Maverick
Have Gun Will Travel
Wagon Train

7. A man is shown holding a bottle of champagne. A woman appears and shoots the cork off the bottle. The two are then seen drinking the champagne from glasses. What show are we about to watch? Hint

Remington Steele
The Wild Wild West
The Adventures of James Bond Jr.
The Avengers

8. Which show starts by showing a record playing in a jukebox? Hint

The Hit Parade
Happy Days
The Partridge Family
The Monkees

9. In which show's intro do we see the cast members snapping their fingers to the theme music? Hint

The Munsters
Hogan's Heroes
The Andy Griffith Show
The Addams Family

10. Cue up the spooky music. The waves are crashing against a rocky shore. Now cut to a view of a house set against a darkening sky. Now name the show. Hint

Scooby Doo Where Are You?
American Gothic
Tales From the Crypt
Dark Shadows


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A man is running down a dark alleyway. He stops and is joined by another man and then a woman. All three are then seen running towards the viewer. Which show is this from?

Answer: The Mod Squad

"The Mod Squad" ran from 1968 to 1973. It centered around three young people who find themselves in trouble with the law. Rather than go to jail, they are offered jobs as undercover agents.
2. This show opens up with a world map. The title of the show appears in front of the map, one word at a time. The scene cuts to show the actors. Which show is about to come on?

Answer: The Man From U.N.C.L.E.

The show aired from 1964 to 1968. It starred Robert Vaughn and David McCallum as secret agents working for U.N.C.L.E., which stands for United Network Command for Law and Enforcement.
3. We see a desk with playing cards arranged in a game of solitaire. Also on the desk are a telephone, a framed picture of an older man and an answering machine. The answering machine comes on and we hear a message. What show is this from?

Answer: The Rockford Files

James Garner played Jim Rockford from 1974 to 1980. In the show, he plays a private investigator who handles cold cases from his home, which is a run down trailer located on a California beach.
4. A man walks through five sets of security doors and enters a telephone booth. He dials a number and is promptly dropped through the floor. Name the show.

Answer: Get Smart

The show ran from 1965 to 1970. Don Adams stars as Maxwell Smart in this comedy spoof of the secret agent genre. As agent 86, along with his partner agent 99 (Barbara Feldon), they were members of CONTROL, a U.S. intelligence agency. They were in constant battle against KAOS, which was described as an organization of evil. (Neither CONTROL or KAOS is an acronym.)
5. At the beginning of this show we see the title character swimming. The title song to this show starts out: "They call him __________ faster than lightning No-one you see, is smarter than he..." Fill in the blanks with the name of the show.

Answer: Flipper

Flipper is a bottlenose dolphin and the wild pet of Porter Ricks, a park warden. With his two sons, Sandy and Bud, he protects the fictional Coral Key Park and Marine Preserve, set in Florida. Flipper was played by as many as six different dolphins, mostly females. The show aired from 1964 to 1967.
6. This show's intro is short and simple. A still drawing of two people playing poker, is narrated by stating the show's name and stars. It then cuts to show the Warner Brothers "WB" insignia.

Answer: Maverick

"Maverick" was a western than ran from 1957 to 1962 and starred James Garner and Jack Kelly. As the Maverick brothers, they roamed the old west seeking high stakes poker games.
7. A man is shown holding a bottle of champagne. A woman appears and shoots the cork off the bottle. The two are then seen drinking the champagne from glasses. What show are we about to watch?

Answer: The Avengers

The show starred Patrick Macnee as John Steed, an agent working for the British government. Through the run of the series (1961 to 1969), he was paired with different female partners, including Honor Blackman and Diana Rigg. (All three actors would later co-star in a James Bond film.)
8. Which show starts by showing a record playing in a jukebox?

Answer: Happy Days

"Happy Days" was a sitcom that was set in 1950s Milwaukee. The show centered around the Cunningham family and most notably Richie (Ron Howard). Arthur "The Fonz" Fonzarelli (Henry Winkler), a biker ladies man, became the most popular character on the show.
9. In which show's intro do we see the cast members snapping their fingers to the theme music?

Answer: The Addams Family

The show was a comedy show that ran for two years starting in 1964. It was shot in black and white. The show had dark over tones because of the setting and characters. Most of the humor came from their interaction with "normal" people.
10. Cue up the spooky music. The waves are crashing against a rocky shore. Now cut to a view of a house set against a darkening sky. Now name the show.

Answer: Dark Shadows

"Dark Shadows" was a soap opera that became popular when the character of Barnabas Collins was introduced a year into its run (1966 to 1971). It also featured witches, warlocks and werewolves. It has since developed a cult following.
Source: Author 25or6to4

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 24 2023 : mbop: 9/10
Jan 22 2023 : Guest 173: 10/10
Jan 22 2023 : Kreader: 8/10
Jan 22 2023 : Guest 24: 7/10
Jan 19 2023 : booklover1959: 9/10
Jan 18 2023 : Guest 136: 9/10
Jan 15 2023 : Guest 173: 9/10
Jan 13 2023 : Guest 35: 8/10
Jan 13 2023 : Guest 24: 8/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us