Quiz about So Your Jobs a Joke
Quiz about So Your Jobs a Joke

So Your Job's a Joke Trivia Quiz


How well do you know about the jobs the 'Friends' had? Take this quiz to find out.

A multiple-choice quiz by surfgirl. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Friends
  8. »
  9. 'Friends' Themed Quizzes

Author
surfgirl
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
149,895
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
5581
Last 3 plays: Guest 107 (10/10), Guest 172 (9/10), Guest 77 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which Friend was a bell ringer for the Salvation Army? Hint

Chandler
Monica
Ross
Phoebe

2. What is Phoebe's ex-husband's occupation? Hint

hockey player
ice dancer
actor
singer

3. Which two Friends went into the catering business with each other? Hint

Monica and Chandler
Monica and Rachel
Phoebe and Monica
Phoebe and Joey

4. What publication was Monica a food critic for? Hint

'The New York Post'
'The Chelsea Reporter'
'The New York Times'
'The Geller Yeller'

5. Which two careers did we see Ursula practice? Hint

teacher and nurse
waitress and actress
secretary and masseuse
ice dancer and mime

6. What is Chandler's mom's occupation? Hint

novelist
make-up artist
secretary
publisher

7. Joey auditioned to be the host of what new game show? Hint

'Strip Poker'
'Fire Ball'
'Bamboozled'
'Win, Lose, or Dare'

8. What is the occupation of Rachel's ex-fiance? Hint

dentist
orthodontist
doctor
lawyer

9. What was the name of the diner Monica worked at?

Answer: (One Word (or two words))
10. What was the occupation of Frank Jr.'s wife? Hint

english teacher
home economics teacher
art teacher
science teacher


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Friend was a bell ringer for the Salvation Army?

Answer: Phoebe

She guilted Monica into giving lots of money. Phoebe also got fired from this job. She was mean to that little old lady.
2. What is Phoebe's ex-husband's occupation?

Answer: ice dancer

Phoebe went to see him skate at Madison Square Garden, and she found out he was really straight (not gay like she thought).
3. Which two Friends went into the catering business with each other?

Answer: Phoebe and Monica

Monica did the cooking, and Phoebe had to make the people pay.
4. What publication was Monica a food critic for?

Answer: 'The Chelsea Reporter'

That job didn't last long.
5. Which two careers did we see Ursula practice?

Answer: waitress and actress

Ursula is a waitress at Riff's on both 'Friends' and 'Mad About You'. Ursula also was an actress in some adult movies. Both answers are acceptable. Way to go!
6. What is Chandler's mom's occupation?

Answer: novelist

Nora Bing appeared on 'Jay Leno' to promote her romance novel.
7. Joey auditioned to be the host of what new game show?

Answer: 'Bamboozled'

He made Ross and Chandler practice with him. At first they didn't understand the game, but by the end of the episode they loved the game!
8. What is the occupation of Rachel's ex-fiance?

Answer: orthodontist

Rachel goes to his office to return her engagement ring, and they end up kissing in his chair. Prior to Rachel's arrival, Barry was working on some kid's braces.
9. What was the name of the diner Monica worked at?

Answer: Moondance

It was a 50's style diner that made her rollerskate, dress up, and sing. That wasn't Monica's cup of tea.
10. What was the occupation of Frank Jr.'s wife?

Answer: home economics teacher

When she found out Phoebe was having her triplets, she said she could have her students make baby clothes all year. It would be her own little sweat shop!
Source: Author surfgirl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 21 2023 : Guest 107: 10/10
Jan 20 2023 : Guest 172: 9/10
Jan 01 2023 : Guest 77: 10/10
Dec 22 2022 : Guest 84: 8/10
Dec 16 2022 : Guest 68: 9/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us