FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Televisions Classic Lines
Quiz about Televisions Classic Lines

Television's Classic Lines Trivia Quiz


Not all memorable lines, funny or profound, come from the silver screen. See if you can match the quote with the TV series from which it came.

A multiple-choice quiz by Oddball. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. TV Mixture
  8. »
  9. Quotes Mixture

Author
Oddball
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
27,677
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Difficult
Avg Score
10 / 20
Plays
5940
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 66 (14/20), Guest 70 (13/20), Guest 98 (6/20).
- -
Question 1 of 20
1. (When told he may be the luckiest man who ever lived) 'No...Dan Quayle is'. Hint


Question 2 of 20
2. (On two people using the same bar of soap)'Alright, well, next time you take a shower, think about the LAST thing I wash, and the FIRST thing you wash.' Hint


Question 3 of 20
3. 'It's a dog-eat-dog world and I'm wearing Milk Bone underwear': Hint


Question 4 of 20
4. 'There is a fifth dimension beyond that which is known to man. It is a dimension as vast as space and as timeless as infinity. It is the middle ground between light and shadow, between science and superstition, and it lies between the pit of man's fears, and the summit of his knowledge. This is the dimension of imagination.' Hint


Question 5 of 20
5. In this galaxy, there's a mathematical probability of three million earth-type planets. And in all of the universe, three million million galaxies like this. And in all of that, and perhaps more, only one of each of us. Hint


Question 6 of 20
6. 'I'll carry your books, I'll carry a torch, I'll carry a tune, I'll carry on, carry over, carry forward, Cary Grant, cash and carry, carry me back to Old Virginia, I'll even 'hari-kari' if you show me how, but I will not carry a gun!' Hint


Question 7 of 20
7. 'I was making about a hundred thousand a year there. Then one day I said 'booger,' a bunch of bozos called the station, and the next thing I know I'm in Amarillo hosting a garden show'. Hint


Question 8 of 20
8. 'You know, just when I think you're the shallowest man I know, you somehow manage to drain a little bit more out of the pool'. Hint


Question 9 of 20
9. Here's a great one from the BBC: 'This is a crisis. A large crisis. In fact, if you've got a moment, it's a twelve-storey crisis with a magnificent entrance hall, carpeting throughout, 24-hour portrage, and an enormous sign on the roof, saying 'This Is a Large Crisis.' Hint


Question 10 of 20
10. 'If cartoons were meant for adults, they'd put them on in prime time.' Hint


Question 11 of 20
11. 'If you're dumb, surround yourself with smart people; and if you're smart, surround yourself with smart people who disagree with you.' Hint


Question 12 of 20
12. 'I think I just need to believe that it works. Love, couplehood, partnerships. The idea that when two people come together, they stay together. I have to take that to bed with me every night, even if I'm going to bed alone.' Hint


Question 13 of 20
13. 'All at once you lost your first name. You're a cop, a flatfoot, a bull, a dick, John Law. You're the fuzz, the heat; you're poison, you're trouble, you're bad news. They call you everything, but never a policeman.' Hint


Question 14 of 20
14. 'Don't dip your oar in this sordid sea, Dick. You might be besmirched.' Hint


Question 15 of 20
15. 'The monkey's the only cookie animal that gets to wear clothes, you know that?...so I'm wondering, do the other cookie animals feel sort of ripped? Like, is the hippo going, 'Hey, man, where are my pants? I have my hippo dignity.' And you know, the monkey's just, 'I mock you with my monkey pants!' And then there's a big coup in the zoo.' Hint


Question 16 of 20
16. 'A dream is an answer to a question we haven't yet learned how to ask.' Hint


Question 17 of 20
17. 'Who would have thought Hell would actually exist? And that it would be in New Jersey.' Hint


Question 18 of 20
18. 'You can never buy beer, you can only rent it.' Hint


Question 19 of 20
19. 'A little song, a little dance, a little seltzer down your pants.' Hint


Question 20 of 20
20. 'If Abraham Lincoln thought that being President was a long shot and gave up, we would have nobody's picture on the five dollar bill.' Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 17 2024 : Guest 66: 14/20
Jun 05 2024 : Guest 70: 13/20
Jun 04 2024 : Guest 98: 6/20
Jun 04 2024 : Guest 173: 7/20
Jun 01 2024 : Guest 50: 9/20
May 02 2024 : USA1492: 20/20
Apr 23 2024 : absrchamps: 11/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. (When told he may be the luckiest man who ever lived) 'No...Dan Quayle is'.

Answer: Night Court

Character actor Leslie Jordan in a cameo as 'Irving' tells Harry Anderson and company how he was picked up by a rogue parade baloon during the Macy's Parade, shot down by the Air Force, bounced off several canopies and a tour bus before landing in a bed of flowers in the episode 'The Last Temptation of Mac'.
2. (On two people using the same bar of soap)'Alright, well, next time you take a shower, think about the LAST thing I wash, and the FIRST thing you wash.'

Answer: Friends

A moment of clarity from Joey (Matt LeBlanc), who used this line on Chandler (Matthew Perry)in the episode, 'The One Where Joey Moves Out'.
3. 'It's a dog-eat-dog world and I'm wearing Milk Bone underwear':

Answer: Cheers

This quote came from Norm Peterson (George Wendt) as one of many glib responses when he first enters the bar.
4. 'There is a fifth dimension beyond that which is known to man. It is a dimension as vast as space and as timeless as infinity. It is the middle ground between light and shadow, between science and superstition, and it lies between the pit of man's fears, and the summit of his knowledge. This is the dimension of imagination.'

Answer: The Twilight Zone

These words, usually followed by the more familiar, 'We submit for your approval...' were spoken by Rod Serling as he led us into one of the most original series ever on TV.
5. In this galaxy, there's a mathematical probability of three million earth-type planets. And in all of the universe, three million million galaxies like this. And in all of that, and perhaps more, only one of each of us.

Answer: Star Trek (Original series)

With all the free use of 'I'm a doctor, not a _______' or He's dead, Jim', one easily forgets the sometimes deep insight of Dr. Leonard 'Bones' McCoy (the late DeForest Kelley). This quote came from the episode 'Balance Of Terror'.
6. 'I'll carry your books, I'll carry a torch, I'll carry a tune, I'll carry on, carry over, carry forward, Cary Grant, cash and carry, carry me back to Old Virginia, I'll even 'hari-kari' if you show me how, but I will not carry a gun!'

Answer: M*A*S*H

Used by Hawkeye Pierce (Alan Alda) in his defense of not adding to the war effort.
7. 'I was making about a hundred thousand a year there. Then one day I said 'booger,' a bunch of bozos called the station, and the next thing I know I'm in Amarillo hosting a garden show'.

Answer: WKRP in Cincinatti

More than a joke to those who have been DJ's,(see my quiz on famous DJ's for more), Johnny Fever (Howard Hessman) tells Andy Travis (Gary Sandy) of his downward spiral in the pilot episode of 'WKRP'.
8. 'You know, just when I think you're the shallowest man I know, you somehow manage to drain a little bit more out of the pool'.

Answer: Seinfeld

Elaine (Julia Louis Dreyfus) harps on Jerry Seinfeld in the episode, 'The Implant'.
9. Here's a great one from the BBC: 'This is a crisis. A large crisis. In fact, if you've got a moment, it's a twelve-storey crisis with a magnificent entrance hall, carpeting throughout, 24-hour portrage, and an enormous sign on the roof, saying 'This Is a Large Crisis.'

Answer: Blackadder

Rowan Atkinson as Edmund Blackadder in the finale of the series 'Blackadder Goes Forth'.
10. 'If cartoons were meant for adults, they'd put them on in prime time.'

Answer: The Simpsons

Spoken by Lisa Simpson (Yeardley Smith) in the episode 'Krusty Gets Busted'.
11. 'If you're dumb, surround yourself with smart {people;} and if you're smart, surround yourself with smart people who disagree with you.'

Answer: Sports Night

I have always considered Robert Guillaume (here as 'Sports Night's Isaac) one of the more learned comedians in television, someone who has impecable comic timing. 'Soap' and his spin-off, 'Benson' were prime examples.
12. 'I think I just need to believe that it works. Love, couplehood, partnerships. The idea that when two people come together, they stay together. I have to take that to bed with me every night, even if I'm going to bed alone.'

Answer: Ally McBeal

One of many insights by Ally (Calista Flockhart) in her style of expression known as 'McBealism'.
13. 'All at once you lost your first name. You're a cop, a flatfoot, a bull, a dick, John Law. You're the fuzz, the {heat;} you're poison, you're trouble, you're bad news. They call you everything, but never a policeman.'

Answer: Dragnet

Even the writing gives away the great talent that was Jack Webb.
14. 'Don't dip your oar in this sordid sea, Dick. You might be besmirched.'

Answer: Batman

This was one of the reasons 'Batman' with Adam West lasted as long as it did...many times, it was so stupid, it was funny.
15. 'The monkey's the only cookie animal that gets to wear clothes, you know that?...so I'm wondering, do the other cookie animals feel sort of ripped? Like, is the hippo going, 'Hey, man, where are my pants? I have my hippo dignity.' And you know, the monkey's just, 'I mock you with my monkey pants!' And then there's a big coup in the zoo.'

Answer: Buffy The Vampire Slayer

From 'Buffy', this was a quote from Daniel 'Oz' Osbourne (Seth Green)from the episode, 'What's My Line?'
16. 'A dream is an answer to a question we haven't yet learned how to ask.'

Answer: The X-Files

A quote from FBI Special Agent Dana Katherine Scully (Gillian Anderson).
17. 'Who would have thought Hell would actually exist? And that it would be in New Jersey.'

Answer: Futurama

A quote from Leela (voice of Katey Sagal).
18. 'You can never buy beer, you can only rent it.'

Answer: All In The Family

One of the first real lessons I learned from Archie Bunker (Carroll O'Connor).
19. 'A little song, a little dance, a little seltzer down your pants.'

Answer: The Mary Tyler Moore Show

The MTM episode, 'Chuckles Bites The Dust' has been perennially picked as one of the funniest episodes ever written. In a nutshell, when WJM-TV's children's show host, Chuckles the Clown (dressed as a peanut) is accidentally killed by a rogue elephant, the death provokes numerous jokes by Murray Slaughter (Gavin McLeod), Lou Grant (Ed Asner) and Ted Baxter (Ted Knight)--who are upbraided for their insensitivity by a shocked Mary.

However, once they all attend the funeral, Mary cannot hold back an extreme case of the giggles.
20. 'If Abraham Lincoln thought that being President was a long shot and gave up, we would have nobody's picture on the five dollar bill.'

Answer: Happy Days

One of many gems from the Fonz (Henry Winkler).
Source: Author Oddball

This quiz was reviewed by FunTrivia editor guitargoddess before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us