FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Andy Griffith Show Quotes  Season 3
Quiz about The Andy Griffith Show Quotes  Season 3

"The Andy Griffith Show" Quotes - Season 3 Quiz


This quiz is based on season 3 of "TAGS". There are ten quotes, and you will need to choose which character said each. I'm avoiding Andy and Barney, as many of their quotes are so obvious: "Nip it in the bud!", "Call the man, Aunt Bee!", etc. Have fun!

A multiple-choice quiz by billrow. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television A-C
  8. »
  9. Andy Griffith Show

Author
billrow
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
403,237
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
900
Last 3 plays: Jerman8 (7/10), Guest 99 (7/10), Guest 74 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. "If those hamburgers are ruined, I won't be responsible!" Hint


Question 2 of 10
2. "Look who's here, Sheriff Matt Dillon. Where's Chester?" Hint


Question 3 of 10
3. "I would have greased my shoes, but every time I do that, the cats all follow me." Hint


Question 4 of 10
4. "...and then you dig the snail out with your fork." Hint


Question 5 of 10
5. "Oh Barney, that's beautiful! I've heard about your bullet, Barney." Hint


Question 6 of 10
6. "That's adventure sleeping!" Hint


Question 7 of 10
7. "Got time to breathe, got time for music!" Hint


Question 8 of 10
8. "Sick as a dog. But having the time of my life." Hint


Question 9 of 10
9. "Well, I'll admit they sound better'n they did last year." Hint


Question 10 of 10
10. "Uncle Nat? What are YOU doing here?" Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 26 2024 : Jerman8: 7/10
May 26 2024 : Guest 99: 7/10
May 25 2024 : Guest 74: 8/10
May 24 2024 : Guest 172: 10/10
May 23 2024 : Guest 174: 5/10
May 22 2024 : Guest 184: 7/10
May 21 2024 : Guest 72: 9/10
May 19 2024 : Guest 99: 8/10
May 19 2024 : Guest 76: 2/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "If those hamburgers are ruined, I won't be responsible!"

Answer: Floyd Lawson

In "Convicts-at-Large", Floyd is more concerned about his burger cooking than being held hostage by escaped female prisoners.
2. "Look who's here, Sheriff Matt Dillon. Where's Chester?"

Answer: Aunt Bee

In "Aunt Bee's Medicine Man", members of the Ladies' Aid Church Committee get "plastered" on the Colonel's magic elixir!
3. "I would have greased my shoes, but every time I do that, the cats all follow me."

Answer: Rafe Hollister

In "Rafe Hollister Sings", Rafe struggles with his "citified" outfit, which he abandons before his performance.
4. "...and then you dig the snail out with your fork."

Answer: Peggy McMillan

In "Andy's Rich Girlfriend", Peggy's tastes seem to be a LITTLE different from Andy's.
5. "Oh Barney, that's beautiful! I've heard about your bullet, Barney."

Answer: Asa Breeney

In "The Bank Job", the standards of Asa, the bank guard, aren't too high, as his bullets are moldy!
6. "That's adventure sleeping!"

Answer: Opie Taylor

In "Man in a Hurry", Opie thinks it will be great fun to sleep on an ironing board laid over two chairs!
7. "Got time to breathe, got time for music!"

Answer: Briscoe Darling

In "Mountain Wedding", I'm not sure if Briscoe shows a lot of skill in jug playing but he certainly makes up for it with enthusiasm!
8. "Sick as a dog. But having the time of my life."

Answer: Gomer Pyle

In "Barney's First Car", Gomer seems to be dealing with his carsickness. But then of course the "lemon" car breaks down.
9. "Well, I'll admit they sound better'n they did last year."

Answer: Mayor Stoner

In "The Mayberry Band", Andy manages to fool the mayor by bringing in professional "ringer" musicians.
10. "Uncle Nat? What are YOU doing here?"

Answer: Otis Campbell

In "The Loaded Goat", Otis mistakes the animal for his uncle and then is barely stopped from making it go "blooey"!
Source: Author billrow

This quiz was reviewed by FunTrivia editor guitargoddess before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us