FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Andy Griffith Show Quotes  Season 2
Quiz about The Andy Griffith Show Quotes  Season 2

"The Andy Griffith Show" Quotes - Season 2 Quiz


This quiz is based on season 2 of "TAGS". There are ten quotes, and you will need to choose which character said each. I'm avoiding Andy and Barney, as many of their quotes are so obvious: "Nip it in the bud!", "Call the man, Aunt Bee!", etc. Have fun!

A multiple-choice quiz by billrow. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television A-C
  8. »
  9. Andy Griffith Show

Author
billrow
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
403,105
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
940
Last 3 plays: Guest 24 (10/10), Guest 168 (5/10), Guest 184 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. "Barney, you haven't told us a thing about your trip." Hint


Question 2 of 10
2. "For marrying, a fella wants a female type. Kinda soft and squishy-like." Hint


Question 3 of 10
3. "Got so I can't stand the sound of them doorbells." Hint


Question 4 of 10
4. "I'd like to put you up for membership in our club." Hint


Question 5 of 10
5. "If it isn't too much trouble, could I borrow an onion?" Hint


Question 6 of 10
6. "It's getting so a girl can't walk down the street anymore without getting whistled at!" Hint


Question 7 of 10
7. (to Andy): "Not a lick!" Hint


Question 8 of 10
8. "See, I've always been the black sheep of my family, and it just felt good changin' colors." Hint


Question 9 of 10
9. "That's one of the bothersome brats I seen on my property!" Hint


Question 10 of 10
10. "It's a good trick, Virgil. But you give it away if you drop the cards." Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 10 2024 : Guest 24: 10/10
Jun 09 2024 : Guest 168: 5/10
Jun 08 2024 : Guest 184: 7/10
Jun 04 2024 : Guest 97: 10/10
Jun 03 2024 : Guest 63: 10/10
Jun 03 2024 : Guest 172: 8/10
Jun 01 2024 : Guest 172: 7/10
Jun 01 2024 : Guest 68: 9/10
May 31 2024 : Guest 199: 7/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Barney, you haven't told us a thing about your trip."

Answer: Aunt Bee

In "The Pickle Story", Barney has to make up a fictional trip when he is caught trying to dispose of the "kerosene" pickles.
2. "For marrying, a fella wants a female type. Kinda soft and squishy-like."

Answer: Big Jeff Pruitt

In "The Farmer Takes A Wife", Jeff Pruitt has to be stopped from "picking up girls"... literally!
3. "Got so I can't stand the sound of them doorbells."

Answer: Bert Miller

In "The Merchant of Mayberry", Bert Miller is probably the world's worst salesman! Just tired of going door-to-door.
4. "I'd like to put you up for membership in our club."

Answer: Roger Courtney

In "The Clubmen", Roger is the one who offers Andy a membership. Sadly, overzealous Barney doesn't make the grade for the snobbish club.
5. "If it isn't too much trouble, could I borrow an onion?"

Answer: Henry Wheeler

In "Aunt Bee's Brief Encounter", Aunt Bee takes pity on Henry the handyman, inviting him for dinner. The problem is getting him to ever leave!
6. "It's getting so a girl can't walk down the street anymore without getting whistled at!"

Answer: Ellen Brown

In "The Manicurist", the menfolk of Mayberry have to pick their tongues up off the ground when the future "Jeannie" comes to town.
7. (to Andy): "Not a lick!"

Answer: Thelma Lou

In "Barney and the Choir", Barney can't carry a tune in a bucket! (Though he sings quite well in other episodes.)
8. "See, I've always been the black sheep of my family, and it just felt good changin' colors."

Answer: Otis Campbell

In "Deputy Otis", the town drunk turns over a new leaf to impress his brother; who turns out to also be a town drunk!
9. "That's one of the bothersome brats I seen on my property!"

Answer: Jubal Foster

In "The Keeper of the Flame", Jubal needs to keep kids off his farm to hide one of the countless stills that are busted throughout the series.
10. "It's a good trick, Virgil. But you give it away if you drop the cards."

Answer: Opie Taylor

In "Cousin Virgil", Barney's cousin is all thumbs doing pretty much anything, including card manipulation.
Source: Author billrow

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us