FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Andy Griffith Show Quotes  Season 4
Quiz about The Andy Griffith Show Quotes  Season 4

"The Andy Griffith Show" Quotes - Season 4 Quiz


This quiz is based on season 4 of "TAGS". There are ten quotes, and you will need to choose which character said each. I'm avoiding Andy and Barney, as many of their quotes are so obvious: "Nip it in the bud!", "Call the man, Aunt Bee!", etc. Have fun!

A multiple-choice quiz by billrow. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television A-C
  8. »
  9. Andy Griffith Show

Author
billrow
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
404,951
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
892
Last 3 plays: Guest 108 (10/10), Guest 99 (8/10), Guest 12 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. "I don't mind the clarinet or saxophone, but I hate the guitar." Hint


Question 2 of 10
2. "And these guerillas strung a wire across the road so high, and when these Nazis came roaring through..."
Hint


Question 3 of 10
3. "They're just sittin' around the campfire, drinkin' hard cider, hittin' each other on the shoulder and hollerin' 'flinch'!"
Hint


Question 4 of 10
4. "If a duck stands still, you can catch him by the bill."
Hint


Question 5 of 10
5. "Here's something that will give a nice ring to your voice."
Hint


Question 6 of 10
6. "Today is the day I finally got enough to buy something I've always had my heart set on."
Hint


Question 7 of 10
7. "Oh, he stuck his hand in the punch bowl and ate every bit of the watermelon rind!"
Hint


Question 8 of 10
8. "Well, I thought maybe I'd go away and join the Navy."
Hint


Question 9 of 10
9. "My mother's dresser. This dresser came by bus all the way from Fort Lauderdale."
Hint


Question 10 of 10
10. "Sure wish this was tomorrow night and it was all over with. I think I'm starting to get the hives."
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 108: 10/10
May 26 2024 : Guest 99: 8/10
May 23 2024 : Guest 12: 9/10
May 23 2024 : Guest 74: 10/10
May 22 2024 : Guest 104: 10/10
May 21 2024 : Guest 72: 6/10
May 19 2024 : Guest 76: 2/10
May 19 2024 : Guest 99: 8/10
May 16 2024 : Guest 174: 8/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "I don't mind the clarinet or saxophone, but I hate the guitar."

Answer: Lydia Crosswaithe

In "A Date For Gomer", the group has trouble finding any kind of activities that Lydia enjoys.
2. "And these guerillas strung a wire across the road so high, and when these Nazis came roaring through..."

Answer: Aunt Bee

In "Barney's Sidecar", Aunt Bee gets just a LITTLE carried away with her frustration about Barney's motorcycle activities.
3. "They're just sittin' around the campfire, drinkin' hard cider, hittin' each other on the shoulder and hollerin' 'flinch'!"

Answer: Charlene Darling

In "Divorce, Mountain Style", Charlene is fed up with Dud going off to the woods with his buddies. She has her eye set on Andy as her future husband.
4. "If a duck stands still, you can catch him by the bill."

Answer: Ernest T. Bass

In "Ernest T. Bass Joins the Army", Barney has trouble catching the slippery guy, and the jail has trouble holding him.
5. "Here's something that will give a nice ring to your voice."

Answer: Sgt. Vince Carter

In "Gomer Pyle, U.S.M.C.", the always aggreeable Gomer thinks his voice DOES sound better with a bucket over his head!
6. "Today is the day I finally got enough to buy something I've always had my heart set on."

Answer: Otis Campbell

In "Hot Rod Otis", Otis turns out to have more common sense than the guys gave him credit for, as he sells his car before it can cause problems.
7. "Oh, he stuck his hand in the punch bowl and ate every bit of the watermelon rind!"

Answer: Mrs. Wiley

In "My Fair Ernest T. Bass", Andy discovers that it's hard to "make a silk purse out of a sow's ear".
8. "Well, I thought maybe I'd go away and join the Navy."

Answer: Opie Taylor

In "Opie's Ill-Gotten Gain", the young lad would rather run away from home than face his Pa's disappointment about his grades. Of course, Andy is proud of him no matter what.
9. "My mother's dresser. This dresser came by bus all the way from Fort Lauderdale."

Answer: Mrs. Mendelbright

In "Up in Barney's Room", the deputy is kicked out of his boarding house room for having a hot plate. As usual, all is forgiven by the end of the episode.
10. "Sure wish this was tomorrow night and it was all over with. I think I'm starting to get the hives."

Answer: Gomer Pyle

In "The Song Festers", Gomer is very nervous about being picked as the choir soloist. Jim Nabors of course went on to have success as a solo singing artist.
Source: Author billrow

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us