FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Andy Griffith General Trivia
Quiz about Andy Griffith General Trivia

"Andy Griffith" General Trivia Quiz


A little trivia for the Mayberry followers. It shouldn't be difficult for the die hard trivia champs.

A multiple-choice quiz by lbrtyrose. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television A-C
  8. »
  9. Andy Griffith Show

Author
lbrtyrose
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
330,498
Updated
Apr 11 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2188
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 98 (8/10), Guest 174 (6/10), Guest 38 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. What Christmas song did Ellie and Andy sing in the "Christmas Episode"? Hint


Question 2 of 10
2. The man was actually a traveling shoe salesman, but, with the help of the ladies of Mayberry, the men were convinced he was what? Hint


Question 3 of 10
3. For 25 cents, at the County Fair shooting gallery, you got how many shots? Hint


Question 4 of 10
4. In the episode "A Black Day For Mayberry", Gomer had already heard about the gold shipment from who? Hint


Question 5 of 10
5. Barney had a bloodhound that he wanted to use on the force. What was the dog's name? Hint


Question 6 of 10
6. Who worked in the lingerie shop where Andy bought the bed jacket for the mayor's wife? Hint


Question 7 of 10
7. Goober won the pancake eating contest at the County Fair. How many pancakes did he eat? Hint


Question 8 of 10
8. What street was the County Court House on? Hint


Question 9 of 10
9. In the very first episode, what was Opie's bird's name? Hint


Question 10 of 10
10. Barney once got evicted, for cooking in his room. What was he cooking? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 98: 8/10
Jun 13 2024 : Guest 174: 6/10
Jun 13 2024 : Guest 38: 6/10
Jun 10 2024 : Guest 71: 10/10
Jun 10 2024 : Guest 24: 8/10
Jun 09 2024 : Guest 100: 8/10
Jun 07 2024 : Guest 172: 10/10
Jun 07 2024 : Guest 172: 7/10
Jun 07 2024 : Guest 12: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What Christmas song did Ellie and Andy sing in the "Christmas Episode"?

Answer: Away In a Manger

They sang it while they were setting up the table of food, while Ben watched from outside the jail window.
2. The man was actually a traveling shoe salesman, but, with the help of the ladies of Mayberry, the men were convinced he was what?

Answer: Talent scout

After the women got tired of being accused of gossiping by the men, they decided to get even, by showing the men they were just as bad at gossiping as any woman.
3. For 25 cents, at the County Fair shooting gallery, you got how many shots?

Answer: 5

Opie ended up winning the electric razor for Andy, once they started using the straight gun.
4. In the episode "A Black Day For Mayberry", Gomer had already heard about the gold shipment from who?

Answer: Laura Lee Hobbs

Laura Lee Hobbs was the town's source of information.
5. Barney had a bloodhound that he wanted to use on the force. What was the dog's name?

Answer: Blue

Blue actually aided in capturing a criminal, only because he hated the silent whistle so much.
6. Who worked in the lingerie shop where Andy bought the bed jacket for the mayor's wife?

Answer: Mrs. Lukens

Andy ended up getting the bed jacket for Aunt Bee by trading his favorite fishing pole for it. The shopkeeper is played by Mary Lansing, who later on plays Emmett's wife.
7. Goober won the pancake eating contest at the County Fair. How many pancakes did he eat?

Answer: 57

After eating 57 pancakes, Goober wasn't sure if he would ever have pancakes again.
8. What street was the County Court House on?

Answer: Main St.

Andy lived on Elm St.
9. In the very first episode, what was Opie's bird's name?

Answer: Dickie

Aunt Bee accidentally left the cage open and the bird got out.
10. Barney once got evicted, for cooking in his room. What was he cooking?

Answer: Chili

Mrs. Mendelbright didn't play games when it came to hot plates.
Source: Author lbrtyrose

This quiz was reviewed by FunTrivia editor guitargoddess before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us