FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Andy Griffith Show Quotes  Season 1
Quiz about The Andy Griffith Show Quotes  Season 1

"The Andy Griffith Show" Quotes - Season 1 Quiz


This quiz is based on season 1 of "TAGS". There are 10 quotes and you will need to choose which character said each. I'm avoiding Andy and Barney, as many of their quotes are so obvious: "Nip it in the bud!", "Call the man, Aunt Bee!", etc. Have fun!

A multiple-choice quiz by billrow. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television A-C
  8. »
  9. Andy Griffith Show

Author
billrow
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
403,010
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1155
Last 3 plays: Guest 108 (9/10), Guest 173 (8/10), Guest 47 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. "If they ever had a beauty contest in this town, nobody would win!" Hint


Question 2 of 10
2. "Poor Horatio!" Hint


Question 3 of 10
3. "He's liable to send you up to state prison!" Hint


Question 4 of 10
4. "Why do babies pick such crazy hours to be born?" Hint


Question 5 of 10
5. "I wouldn't go to the dance with you if you were the last man on earth, let alone marry you!" Hint


Question 6 of 10
6. "William has a little mole on his right ear, right?" Hint


Question 7 of 10
7. "We're about to cut down that oak tree." Hint


Question 8 of 10
8. "I'll always think of this as my little house away from the big house." Hint


Question 9 of 10
9. "I looked at myself in the mirror and I just couldn't believe it was me." Hint


Question 10 of 10
10. "I want you to eat all your cereal and don't leave half the milk." Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 108: 9/10
Today : Guest 173: 8/10
May 26 2024 : Guest 47: 7/10
May 26 2024 : Guest 71: 8/10
May 26 2024 : Guest 99: 7/10
May 25 2024 : SATINPANTIES: 9/10
May 25 2024 : Guest 68: 8/10
May 23 2024 : Guest 12: 10/10
May 23 2024 : Guest 74: 9/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "If they ever had a beauty contest in this town, nobody would win!"

Answer: Bobby Fleet

In "The Guitar Player", bandleader Bobby Fleet doesn't have a very high opinion of the metropolis of Mayberry.
2. "Poor Horatio!"

Answer: Opie Taylor

In "Opie's Charity", the young man has trouble understanding how there can be one-and-a-half boys! Andy explaining that it's "a ratio" doesn't seem to help.
3. "He's liable to send you up to state prison!"

Answer: Aunt Bee

In "Andy Saves Barney's Morale", after Barney has thrown most of the town in jail, Aunt Bee sarcastically (?) warns Opie that if he's not careful he might end up in the "big house"!
4. "Why do babies pick such crazy hours to be born?"

Answer: Sam Becker

In "Quiet Sam", Barney's suspicions about Sam's odd behavior turn out to be just the nervousness of a first-time father.
5. "I wouldn't go to the dance with you if you were the last man on earth, let alone marry you!"

Answer: Ellie Walker

In "Irresistible Andy", Ellie lets him know, in no uncertain terms, that his concerns about her intentions toward him are unfounded!
6. "William has a little mole on his right ear, right?"

Answer: Ed Sawyer

In "Stranger In Town", how does a city guy from NYC know so much about Mayberry, even able to tell the identical Buntley twins apart?! All comes from reading the local paper.
7. "We're about to cut down that oak tree."

Answer: Mayor Pike

In "Mayberry Goes Hollywood", the townsfolk go crazy trying to "fancy up" the town for movie makers. Several mayors in the different episodes, but it was Mayor Pike who planned to chop down the historic landmark.
8. "I'll always think of this as my little house away from the big house."

Answer: 'Gentleman' Dan Caldwell

In "Andy and the Gentleman Crook", Barney is starstruck by the suave criminal. And the conman does his best to "butter up" the local constables.
9. "I looked at myself in the mirror and I just couldn't believe it was me."

Answer: Frankie Flint

In "Ellie Saves A Female", Ellie is determined to give the farmgirl a "Cinderella" makeover, under strong protest from the girl's father.
10. "I want you to eat all your cereal and don't leave half the milk."

Answer: Rose

In the first episode "The New Housekeeper", Rose tries to convince Opie that he will learn to love his Aunt Bee. Took less than half an hour for him to come around!
Source: Author billrow

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us