FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Andy Griffith
Quiz about Andy Griffith

"Andy Griffith" Trivia Quiz


"The Andy Griffith Show" is my favorite TV show. There are some extremely hard questions and some easy ones. Have fun!

A multiple-choice quiz by sisterofseven. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television A-C
  8. »
  9. Andy Griffith Show

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
298,479
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
7223
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 173 (11/15), Guest 172 (11/15), Jerman8 (14/15).
- -
Question 1 of 15
1. When Gentleman Dan Caldwell came to the Mayberry jail, what story did Opie want Andy to tell him? Hint


Question 2 of 15
2. Where does Barney live? Hint


Question 3 of 15
3. What did Juanita like Barney to say when he called in the mornings? Hint


Question 4 of 15
4. Who gave Aunt Bee the broach in "Lost and Found"? Hint


Question 5 of 15
5. In the episode "Gomer Pyle USMC", what color was the suit of Sergeant Carter's that the men in Gomer's platoon had him put on? Hint


Question 6 of 15
6. In "A Sermon for Today", what comic strip was Andy and Opie reading? Hint


Question 7 of 15
7. Who was Otis a distant cousin of? Hint


Question 8 of 15
8. In "The Rumor", when Barney saw Andy and Helen kissing in the jewelry store, what was Helen buying for her niece? Hint


Question 9 of 15
9. Andy had a truck in the first episode.


Question 10 of 15
10. In "A Black Day for Mayberry", instead of gold being in the boxes in the back of the gold truck, what was the boxes filled with? Hint


Question 11 of 15
11. Who played the teenager in "Bailey's Bad Boy"? Hint


Question 12 of 15
12. How much was Goober's grand prize in "Goober's Contest"? Hint


Question 13 of 15
13. In season 8, Sam ran for town council. Who was his opponent? Hint


Question 14 of 15
14. In "Prisoner of Love", what show did Barney say Thelma Lou and him always watched with a pan of cashew fudge between them. Hint


Question 15 of 15
15. In an episode where Barney, Andy, and Gomer were on the roof of the courthouse, we can see the building number from across the street. What was the number? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 173: 11/15
May 26 2024 : Guest 172: 11/15
May 26 2024 : Jerman8: 14/15
May 25 2024 : Guest 104: 14/15
May 25 2024 : rogue513: 8/15
May 25 2024 : Guest 104: 12/15
May 25 2024 : Guest 74: 14/15
May 24 2024 : desertloca: 5/15
May 24 2024 : Guest 67: 14/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When Gentleman Dan Caldwell came to the Mayberry jail, what story did Opie want Andy to tell him?

Answer: The Kansas City Million Dollar Heist

Opie wanted Andy to tell him this story, but Andy didn't know it.
2. Where does Barney live?

Answer: 411 Elm Street

Otis stated this to Barney when Barney thought Otis was drunk.
3. What did Juanita like Barney to say when he called in the mornings?

Answer: Cock-a-doodle-doo

Andy walked in behind Barney and it made Barney mad.
4. Who gave Aunt Bee the broach in "Lost and Found"?

Answer: Aunt Martha

She lost it in her painting smock.
5. In the episode "Gomer Pyle USMC", what color was the suit of Sergeant Carter's that the men in Gomer's platoon had him put on?

Answer: blue

This was the pilot of the show "Gomer Pyle USMC". Jim Nabors and Frank Sutton starred in this wonderful show.
6. In "A Sermon for Today", what comic strip was Andy and Opie reading?

Answer: Little Orphan Annie

Opie asked Andy how old "Little Orphan Annie" was and Andy told him she was 40 or 50. Opie just looked at him blankly and said, "Little Orphan Annie"? So then Andy told him the comic strip was that old and "Little Orphan Annie" was probably his age.
7. Who was Otis a distant cousin of?

Answer: Foley

Malcolm was finally relaxed and then when Gomer came and said something about his car, he got all tore up again.
8. In "The Rumor", when Barney saw Andy and Helen kissing in the jewelry store, what was Helen buying for her niece?

Answer: charm bracelet

Helen was buying the charm bracelet for her niece's graduation present.
9. Andy had a truck in the first episode.

Answer: True

This was when we found out that Barney was Andy's cousin.
10. In "A Black Day for Mayberry", instead of gold being in the boxes in the back of the gold truck, what was the boxes filled with?

Answer: sand

Barney freaked out and the people in the truck had to lock him up so they could get him to be quiet. The truck that came through Mayberry was just a decoy. The real truck went through Raleigh.
11. Who played the teenager in "Bailey's Bad Boy"?

Answer: Bill Bixby

Bailey was learning to stand on his own two feet.
12. How much was Goober's grand prize in "Goober's Contest"?

Answer: $200

Goober forgot to draw his line after his math, so the print shop thought he meant for the $200 to be in as a prize.
13. In season 8, Sam ran for town council. Who was his opponent?

Answer: Emmit

Sam ended up winning.
14. In "Prisoner of Love", what show did Barney say Thelma Lou and him always watched with a pan of cashew fudge between them.

Answer: "George Raft"

In this episode, Barney had to take the drunk Otis home to his wife. Otis said this was police brutality.
15. In an episode where Barney, Andy, and Gomer were on the roof of the courthouse, we can see the building number from across the street. What was the number?

Answer: 1861

Gomer was staking out on the roof. He kept dropping his gun off the roof.
Source: Author sisterofseven

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us