FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Andy Griffith 2
Quiz about Andy Griffith 2

"Andy Griffith" 2 Trivia Quiz


Enjoy this quiz! I hope you like this show as much as I do!

A multiple-choice quiz by sisterofseven. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television A-C
  8. »
  9. Andy Griffith Show

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
312,207
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
8081
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 65 (13/15), Guest 98 (9/15), Guest 75 (14/15).
- -
Question 1 of 15
1. In "A Medal for Opie", what event did Opie sign up for? Hint


Question 2 of 15
2. Who always said the following? "It always pays to look your best." Hint


Question 3 of 15
3. Which person never guest starred on the show? Hint


Question 4 of 15
4. Ralph Henderson was an alias of Big Maude Tyler.


Question 5 of 15
5. Who ended up winning the beauty pageant in the episode "The Beauty Contest"? Hint


Question 6 of 15
6. Barney was in the Army.


Question 7 of 15
7. What did the town of Mayberry give their guest of honor in the episode "Guest of Honor"? Hint


Question 8 of 15
8. In "The Manicurist", what kind of town was Ellen Brown looking for?

Answer: (Casper the ______ ghost)
Question 9 of 15
9. In "Barney's First Car", who sat in the backseat on their drive in Barney's car? Hint


Question 10 of 15
10. When Andy and Barney first went to meet Ernest T. Bass, where was he? Hint


Question 11 of 15
11. In "Gomer the House Guest", what kind of pet did Gomer say he had when he was a kid? Hint


Question 12 of 15
12. In "Mr. McBeevee", what was Opie's imaginary horse's name?

Answer: (starts with a B - one word)
Question 13 of 15
13. What did the Taylors have for dessert in "The New Housekeeper"? Hint


Question 14 of 15
14. What did Hilda Mae call Barney in "Ellie for Council"? Hint


Question 15 of 15
15. In the episode, "The Gossiping Men", what were the names of the women who were in the drug store when Andy came in? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 65: 13/15
Today : Guest 98: 9/15
Jun 14 2024 : Guest 75: 14/15
Jun 14 2024 : Guest 73: 14/15
Jun 13 2024 : Guest 99: 6/15
Jun 12 2024 : Guest 174: 7/15
Jun 12 2024 : Guest 71: 15/15
Jun 12 2024 : Guest 50: 14/15
Jun 11 2024 : Guest 107: 9/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In "A Medal for Opie", what event did Opie sign up for?

Answer: 50 yard dash

When Opie didn't win, he got mad and was a sore loser. Andy was very disappointed in him.
2. Who always said the following? "It always pays to look your best."

Answer: Mr. Goss

Mr. Goss courted Aunt Bee for a while.
3. Which person never guest starred on the show?

Answer: Michael Landon

Bill Bixby played a spoiled teenager in one episode, Bob Denver played Dudd Walsh in one episode, and Alan Hale played a guy that came to town looking for a wife and fell for Thelma Lou.
4. Ralph Henderson was an alias of Big Maude Tyler.

Answer: True

Big Maude Tyler was one of the three women convicts that stayed in Mr. O'Malley's house while he was away.
5. Who ended up winning the beauty pageant in the episode "The Beauty Contest"?

Answer: Erma Bishop

Erma Bishop made the robe for Miss Mayberry. She worked behind the scenes and when Andy didn't know who to pick so he picked her.
6. Barney was in the Army.

Answer: True

He was in charge of a whole lot of books.
7. What did the town of Mayberry give their guest of honor in the episode "Guest of Honor"?

Answer: A key to to town

Their guest turned out to be a crook who stole everyone's watches when they were on stage.
8. In "The Manicurist", what kind of town was Ellen Brown looking for?

Answer: Friendly

Ellen came to Mayberry to do some thinking because her boyfriend asked her to marry her. He did not think she needed time to think but she did.
9. In "Barney's First Car", who sat in the backseat on their drive in Barney's car?

Answer: Aunt Bee, Gomer, and Opie

Barney, Thelma Lou, and Andy sat in the front seat. Barney wouldn't let Opie open the car door to get in, Barney had to do it for him.
10. When Andy and Barney first went to meet Ernest T. Bass, where was he?

Answer: Off killing a mockingbird

This made Andy think that he was not a very nice person and Mr. Darling confirmed it.
11. In "Gomer the House Guest", what kind of pet did Gomer say he had when he was a kid?

Answer: dog

Gomer said when the house caught on fire his dog just got up and went next door. He didn't even wake the family up.
12. In "Mr. McBeevee", what was Opie's imaginary horse's name?

Answer: Blackie

Barney really believed that Andy had gotten Opie a horse.
13. What did the Taylors have for dessert in "The New Housekeeper"?

Answer: watermelon

Opie pretended he fed his main meal to his bird.
14. What did Hilda Mae call Barney in "Ellie for Council"?

Answer: creampuff

"Barney's creampuff so they say,
Barney's creampuff so they say
Barney's creampuff so they say,
He's called that by Hilda Mae."

That was Andy's poem about Barney.
15. In the episode, "The Gossiping Men", what were the names of the women who were in the drug store when Andy came in?

Answer: Aunt Bee, Clara, and Emma

They were the women who spread the rumor about Barney being injured and then dead.
Source: Author sisterofseven

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us