Quiz about The Computer Wore Tennis Shoes
Quiz about The Computer Wore Tennis Shoes

"The Computer Wore Tennis Shoes" Quiz


This is a really funny made-for-tv movie! Hope I'm not the only one who thinks so. :)

A multiple-choice quiz by LadyCaitriona. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television A-C
  8. »
  9. c.. Cn-Cz

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
55,526
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
324
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What's the name of the title character? Hint

Gozin
Will Rafferty
Dexter Riley
Norwood Gills

2. What school does the title character attend? Hint

Medfield College
UCLA
Hale University
Harvard

3. Where do Dexter, Will, and Gozin live? Hint

With Dexter's parents
The "House of the Future"
The "Rat House"
In residence

4. Who is the dean of Medfield College? Hint

Dean Valentine
Dean Quigley
Dean Higgins
Dean Carlson

5. Dexter meets Sarah studying for which subject's midterm exam? Hint

Physics
Chemistry
Calculus
English

6. How old is Norwood Gills? Hint

15
12
10
9

7. Who is the only member of the Medfield team not to score any points while playing during the College Knowledge Bowl finals? Hint

Will
Sarah
Penelope
Gozin

8. What did Dexter and Dean Valentine have that were a matched set? Hint

Cousins
Shoes
Towels
Shirts

9. Who did Agents Reese and Tucker work for? Hint

It's not revealed
CIA
FBI
IRS

10. What is the alias of the hacker that Agents Reese and Tucker are looking for? Hint

Jester
Goose
Maverick
Viper

11. Actor Kirk Cameron (who plays Dexter Riley) is probably best known for his role on the TV show "Growing Pains". What was his character on said show? Hint

Jason Seaver
Luke Brower
Ben Seaver
Michael Seaver

12. What type of device do Will and Gozin hide in a plant to record the Reagents' meeting? Hint

A walkie-talkie
A stereo
A tape recorder
A video recorder

13. Why does Dexter ask Dean Carlson to leave the limousine? Hint

Carlson has bad breath
He's tired of being harrassed
He wants to play with the gadgets
He's tired of being blackmailed

14. Does this movie have a happy ending? Hint

Not for Medfield
Not for Hale
Not for Dean Valentine
Not for Dexter Riley

15. What is the first question in the College Knowledge Bowl that Dexter gets wrong? Hint

The order of the largest bodies of water in the world
The Emily Dickenson quote
The assassination of President William McKinley
The year that Rome burned


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What's the name of the title character?

Answer: Dexter Riley

Dexter Riley is the name of "the world's smartest guy". Will and Gozin are his two best friends, and Norwood is his rival at Hale Universtiy.
2. What school does the title character attend?

Answer: Medfield College

All the movies about Dexter take place at Medfield. (There are three, not including remakes.)
3. Where do Dexter, Will, and Gozin live?

Answer: The "Rat House"

It wasn't the neatest place to live.
4. Who is the dean of Medfield College?

Answer: Dean Valentine

Dean Higgins is the dean in the originals. Professor Quigley is Dexter's physics teacher, and Dean Carlson (played by Dean Jones LOL!) is the dean of Hale University.
5. Dexter meets Sarah studying for which subject's midterm exam?

Answer: Physics

He aces it, much to everyone's surprise.
6. How old is Norwood Gills?

Answer: 12

At the College Knowledge Bowl finals, he is introduced as the 12-year-old captain of the Hale University team.
7. Who is the only member of the Medfield team not to score any points while playing during the College Knowledge Bowl finals?

Answer: Will

Penelope doesn't score any points, either, but she doesn't play in the finals.
8. What did Dexter and Dean Valentine have that were a matched set?

Answer: Towels

Dean Valentine surprised him (and everyone in the room) with it.
9. Who did Agents Reese and Tucker work for?

Answer: It's not revealed

Agent Reese says that they work "for the government - your government"... but that is not elaborated on.
10. What is the alias of the hacker that Agents Reese and Tucker are looking for?

Answer: Viper

It's Viper! Give yourself bonus points if you recognized all the answers as the callsigns from another of my favourite movies, "Top Gun".
11. Actor Kirk Cameron (who plays Dexter Riley) is probably best known for his role on the TV show "Growing Pains". What was his character on said show?

Answer: Michael Seaver

Jason, Ben, and Luke were played by Alan Thicke, Jeremy Miller, and Leonardo DiCaprio, respectively.
12. What type of device do Will and Gozin hide in a plant to record the Reagents' meeting?

Answer: A video recorder

"What is that noise!?" - Dean Valentine
13. Why does Dexter ask Dean Carlson to leave the limousine?

Answer: He wants to play with the gadgets

Dean Carlson wants Dexter to attend Hale University.
14. Does this movie have a happy ending?

Answer: Not for Hale

Hale University is the only answer that the movie doesn't have a happy ending for. Relatedly, Dean Carlson and Norwood Gills aren't benefited either.
15. What is the first question in the College Knowledge Bowl that Dexter gets wrong?

Answer: The year that Rome burned

Medfield's intranet had an error which listed the burning of Rome at 1954 (during the Eisenhower presidency) rather than 54 AD. The error was downloaded along with everything else into Dexter's brain.
Source: Author LadyCaitriona

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us