Quiz about Cromartie High School
Quiz about Cromartie High School

"Cromartie High School" Trivia Quiz


This is a quiz about the anime series "Cromartie High School", based on the manga by Eiji Nonaka. This quiz is about all the colorful characters found at Cromartie High School.

A multiple-choice quiz by bookphreak. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television A-C
  8. »
  9. c.. Cn-Cz

Author
bookphreak
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
252,595
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
156
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who is the normal kid who decides to attend Cromartie High School, despite not being a delinquent like the rest of the students? Hint

Maeda
Hayashida
Kamiyama
Takenouchi

2. Who is the student with a purple mohawk which seems to have a mind of its own? Hint

Kamiyama
Maeda
Freddie
Hayashida

3. Why is Maeda not considered to be a true bully like many of the other students at Cromartie High? Hint

He has a purple mohawk
He is a blonde
He didn't have a nickname in middle school
He has never won a fight

4. What is Hokuto's Lackey's real name? Hint

It is never revealed
Hagiwara
Taro
Eiji

5. Why does Hokuto wear a white school uniform while everyone else has a black one? Hint

He doesn't like the color black
He wanted to stand out
He couldn't find a black one
He transferred to the wrong school

6. Which of the following charcters is debated as an actual student (despite being far smarter than the actual students) and isn't even a member of the human race? Hint

Gorilla
Maeda's Mom
Freddie
Mechazawa

7. What is the name of the robot who doesn't seem to acknowledge that he in fact is one? Hint

Gorilla
Mechazawa
Freddie
Robot

8. Before Masked Takenouchi inexplicably began attending high school, what did he do? Hint

Taxi Driver
Business Executive
Hijacker
Sushi Chef

9. What is Takenouchi's greatest fear? Hint

Vehicles
Sushi
Sidewalks
Porcelain

10. Which character, who bears a resemblance to a famous member of 'Queen', never says a word and rides an enormous horse to the bathroom? Hint

Masked Takenouchi
Mechazawa
Freddie
Maeda


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the normal kid who decides to attend Cromartie High School, despite not being a delinquent like the rest of the students?

Answer: Kamiyama

Kamiyama says in the very first episode that the people of Cromartie High scare him. Hayashida then says that Kamiyama is scary because he is normal and not a delinquent.
2. Who is the student with a purple mohawk which seems to have a mind of its own?

Answer: Hayashida

It is later revealed that Hayashida in fact wears a hairpiece and does not wear the wig around his family. Hayashida's mohawk seems to grow and twirl all on its own somehow, and sometimes does so in opposition with Hayashida's reflection.
3. Why is Maeda not considered to be a true bully like many of the other students at Cromartie High?

Answer: He didn't have a nickname in middle school

Maeda says that he won many fights back in middle school. When asked about his nickname, Maeda said he never had one and from then on, everyone just ignores him because of it. Some of the nicknames of other students are The Hospitalizer and Fireball.
4. What is Hokuto's Lackey's real name?

Answer: It is never revealed

Taro is his dog's name. Everytime Hokuto's Lackey tries to reveal his name, something happens that distracts everyone from hearing it and his name is never revealed as a result.
5. Why does Hokuto wear a white school uniform while everyone else has a black one?

Answer: He transferred to the wrong school

After accidentally transferring to Cromartie, he never bothers to change his uniform. He doesn't even notice at first that no one else has a white uniform until Hayashida points it out to him.
6. Which of the following charcters is debated as an actual student (despite being far smarter than the actual students) and isn't even a member of the human race?

Answer: Gorilla

The Gorilla can also make sushi, showing it is in fact intelligent. Freddie is also debated as a student but is in no way smarter than anyone there and he is also a human. Maeda's mom isn't a student at Cromartie High School. Mechazawa is not debated as being a student, but his humanity is.
7. What is the name of the robot who doesn't seem to acknowledge that he in fact is one?

Answer: Mechazawa

Other than Kamiyama and Hayashida, no one else seems to notice that Mechazawa is a robot. Mechazawa also has a younger sibling, further questioning the whole Mechazawa family. Mechazawa also claims to not be good with machines and technology, despite oiling himself and fixing thing within his head using a screwdriver.

When he breaks down, he is taken to Sato electronics store to be fixed.
8. Before Masked Takenouchi inexplicably began attending high school, what did he do?

Answer: Hijacker

The letters on his mask say 'Take', which means Bamboo. Shockingly enough, no one seems to notice that he isn't the real Takenouchi for some time, not even the real Takenouchi's parents. He somehow takes the place of Takenouchi after trying to hijack the plane when Cromartie High was trying to take a field trip on it.
9. What is Takenouchi's greatest fear?

Answer: Vehicles

Airplanes, cars, trains, party boats, buses, and any other transport vehicle make Takenouchi carsick. Takenouchi also hates Kamiyama because everytime he is near him, he always seems to be forced into some vehicle. Takenouchi never admits his fear because he thinks it will ruin his tough guy image.

He only goes to Cromartie because it is the closest school to his house (and he's a delinquent).
10. Which character, who bears a resemblance to a famous member of 'Queen', never says a word and rides an enormous horse to the bathroom?

Answer: Freddie

Since Freddie didn't have a name, Kamiyama decides to give him one, and since he looks like Freddie from 'Queen', that is the name Kamiyama gave him. Freddie's horse doesn't seem to like Maeda and sometimes bites his head. Because Freddie never talks and appears to be far older than any real high school student, it is debated as to whether or not he is even a student at Cromartie.
Source: Author bookphreak

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us