FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Curse of Monkey Island Part 1
Quiz about Curse of Monkey Island Part 1

Curse of Monkey Island- Part 1 Quiz


Part 1: Some Gold, a Ring, and a Curse Sort-of-thing. Oh, you're back again! Anyway, my memory after the carnival is a bit hazy- must have escaped or it was all a nightmare or a spell or something and...

A multiple-choice quiz by Zargo. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games L-P
  8. »
  9. Monkey Island

Author
Zargo
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
34,674
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
1664
- -
Question 1 of 15
1. I found myself at sea, with hazy memories and floating around in-? Hint


Question 2 of 15
2. While I was engrossed in my diary, and dreaming about the possibilities of obtaining food and water(all of them ridiculous ideas), I found myself between two ships in the midst of battle! LeChuck was on one, and my love Elaine on the other, rejecting his plans to marry her. What did Elaine say to LeChuck about me? Hint


Question 3 of 15
3. Anyway, LeChuck captured me and locked me up with a 'pirate' firing a cannon at a fort, as they were attacking Plunder Island. The pirate happened to be Wally the cartographer, from the last game, who had been brainwashed into becoming part of LeChuck's crew and was trying to convince himself that he was a pirate- what name was he posing under? Hint


Question 4 of 15
4. Wally's bravado soon disappeared when he didn't have the guts to shoot me, and he started crying, forgetting all about me and the cannon, which I used to destroy LeChuck's undead crew, who were sailing towards the island. I had a chat to one of them, who was now only a skull, and he was trying to convince me he was terrifying. What was his name? Hint


Question 5 of 15
5. Then I fired the cannon at the LeChuck, and he got ripped to shreds. So much for him! After that I found myself in the hold, and took LeChuck's huge diamond ring that was obviously meant for Elaine. When I got back on land, I proposed to Elaine. Well, what do you know? the ring was cursed! And it spoiled the romantic moment. My poor Elaine was turned into-?

Answer: (One Word)
Question 6 of 15
6. Naturally, I had to undo the curse, and so I went to the swamp, where I met my old friend the voodoo priestess, who said that I needed to replace the ring with one with a diamond at least as big as the original! Darn, I had to go all the way to Blood Island too. Things couldn't be worse. Oh no, wait- Elaine had been stolen as well-things were just peachy! I went to the capital city of Plunder Island called-? Hint


Question 7 of 15
7. After coming across a young swindler selling lemonade named Kenny, I went to the Barber shop called 'Barbary Coast.' The barbers would make fine crewmen for the voyage to Blood Island. How did I get Edward 'Snugglecakes' Van Helgen to agree to join my crew? Hint


Question 8 of 15
8. What about Haggis? Hint


Question 9 of 15
9. And lastly, Cutthroat Bill? Hint


Question 10 of 15
10. What was I eaten by when I went into the depths of Plunder Island?

Answer: (a slithering animal)
Question 11 of 15
11. I needed the map to Blood Island- where was it? Hint


Question 12 of 15
12. I got the map, and took a rowboat out to the boat in Danjer Cove- who was the Captain? Hint


Question 13 of 15
13. I decided that his ship would be a handy one to get me to Blood Island! what did I use to get rid of the Captain and his crew of monkeys? Hint


Question 14 of 15
14. Now all I needed to do was find Elaine. Where was she? Hint


Question 15 of 15
15. Unfortunatley, during all this some foolish sailors brought LeChuck back to life, I mean death- how did that come about? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 10 2024 : Guest 143: 14/15
May 15 2024 : lethisen250582: 15/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I found myself at sea, with hazy memories and floating around in-?

Answer: A dodgem car

Don't ask me why...
2. While I was engrossed in my diary, and dreaming about the possibilities of obtaining food and water(all of them ridiculous ideas), I found myself between two ships in the midst of battle! LeChuck was on one, and my love Elaine on the other, rejecting his plans to marry her. What did Elaine say to LeChuck about me?

Answer: I was the only man she ever loved

Ahhh... sweet Elaine
3. Anyway, LeChuck captured me and locked me up with a 'pirate' firing a cannon at a fort, as they were attacking Plunder Island. The pirate happened to be Wally the cartographer, from the last game, who had been brainwashed into becoming part of LeChuck's crew and was trying to convince himself that he was a pirate- what name was he posing under?

Answer: Bloodnose

I could tell it was Wally because of the glued-on beard, and the monocle under the eyepatch
4. Wally's bravado soon disappeared when he didn't have the guts to shoot me, and he started crying, forgetting all about me and the cannon, which I used to destroy LeChuck's undead crew, who were sailing towards the island. I had a chat to one of them, who was now only a skull, and he was trying to convince me he was terrifying. What was his name?

Answer: Murray

5. Then I fired the cannon at the LeChuck, and he got ripped to shreds. So much for him! After that I found myself in the hold, and took LeChuck's huge diamond ring that was obviously meant for Elaine. When I got back on land, I proposed to Elaine. Well, what do you know? the ring was cursed! And it spoiled the romantic moment. My poor Elaine was turned into-?

Answer: gold

Very enhancing
6. Naturally, I had to undo the curse, and so I went to the swamp, where I met my old friend the voodoo priestess, who said that I needed to replace the ring with one with a diamond at least as big as the original! Darn, I had to go all the way to Blood Island too. Things couldn't be worse. Oh no, wait- Elaine had been stolen as well-things were just peachy! I went to the capital city of Plunder Island called-?

Answer: Puerto Pollo

7. After coming across a young swindler selling lemonade named Kenny, I went to the Barber shop called 'Barbary Coast.' The barbers would make fine crewmen for the voyage to Blood Island. How did I get Edward 'Snugglecakes' Van Helgen to agree to join my crew?

Answer: Duelling with banjos

I have to admit, he was good
8. What about Haggis?

Answer: Cabre toss

I astounded him with my amazing strength!
9. And lastly, Cutthroat Bill?

Answer: Showing him some treasure I'd discovered on the island

10. What was I eaten by when I went into the depths of Plunder Island?

Answer: snake

I found all sorts of cool stuff in it's stomach!
11. I needed the map to Blood Island- where was it?

Answer: On some guy's back

12. I got the map, and took a rowboat out to the boat in Danjer Cove- who was the Captain?

Answer: LeChimp

13. I decided that his ship would be a handy one to get me to Blood Island! what did I use to get rid of the Captain and his crew of monkeys?

Answer: Ventriliquism book

14. Now all I needed to do was find Elaine. Where was she?

Answer: In Yorrick's grave

At the Long John Centre for the Performing Arts- boy, were they bad! Poor Shakespeare!
15. Unfortunatley, during all this some foolish sailors brought LeChuck back to life, I mean death- how did that come about?

Answer: Because one of the sailors saw LeChuck's boots floating about

Source: Author Zargo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor silverginger before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us