FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about All Monkey Island Series
Quiz about All Monkey Island Series

All "Monkey Island" Series Trivia Quiz


If you have played all the "Monkey Island" games until the fourth and you think you have a good memory, then this is the quiz for you. But I warn you, this is not easy!

A multiple-choice quiz by lostio. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games L-P
  8. »
  9. Monkey Island

Author
lostio
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
84,397
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Tough
Avg Score
10 / 20
Plays
847
- -
Question 1 of 20
1. "Monkey Island 1": What time is it at Melee Island? Hint


Question 2 of 20
2. "Monkey Island 1": What is the name of the man that trains you at sword-fighting?

Answer: (One or Two Words)
Question 3 of 20
3. "Monkey Island 1": What is the name of the skeleton pirate of LeChuck?

Answer: (one word and it starts with a B)
Question 4 of 20
4. "Monkey Island 1": There are 6 piranha poodles at the Governor's mansion?


Question 5 of 20
5. "Monkey Island 1": When fighting with the Swordmaster, what is the correct comeback to the insult 'I hope you have a boat ready for a quick escape'? Hint


Question 6 of 20
6. "Monkey Island 2": What is the name of the laundry guy of Scabb Island?

Answer: (Two Words and both start with a M)
Question 7 of 20
7. "Monkey Island 2": In both modes, you get the clothes of Largo at the laundry?


Question 8 of 20
8. "Monkey Island 2": What is LeChuck's form now? Hint


Question 9 of 20
9. "Monkey Island 2": What was the drink of the contest at the cottage of the small island near Phatt Island? Hint


Question 10 of 20
10. "Monkey Island 3": What is the name of the Mort's dog? Hint


Question 11 of 20
11. "Monkey Island 3": Does a parrot appear in this game?


Question 12 of 20
12. "Monkey Island 3": What is LaFoot's first name?

Answer: (One Word and it starts with an E)
Question 13 of 20
13. "Monkey Island 3": What is the correct insult for the comeback 'I look THAT much like your fiancee?', when fighting with Rottingham? Hint


Question 14 of 20
14. "Monkey Island 4": What is the time of Melee Island? Hint


Question 15 of 20
15. "Monkey Island 4": There are some wax lips in Grandpa Marley's heirlooms?


Question 16 of 20
16. "Monkey Island 4": When do we get to know the "Voodoo Lady's" name? Hint


Question 17 of 20
17. "Monkey Island 4": How many lawyers are there? Hint


Question 18 of 20
18. All games: There is more than one animal in all the "Monkey Island" games?


Question 19 of 20
19. All games: There is a parrot in all games?


Question 20 of 20
20. All games: There is a dog in all games?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Monkey Island 1": What time is it at Melee Island?

Answer: 10:00

Whenever you are at Melee Island, the clock always shows 10 o'clock.
2. "Monkey Island 1": What is the name of the man that trains you at sword-fighting?

Answer: Captain Smirk

When you talk with him, he tells you that.
3. "Monkey Island 1": What is the name of the skeleton pirate of LeChuck?

Answer: Bob

You get to know that if you promise not to zap him IN THE 1ST PLACE.
4. "Monkey Island 1": There are 6 piranha poodles at the Governor's mansion?

Answer: No

Just count them at the Governor's mansion. There are five.
5. "Monkey Island 1": When fighting with the Swordmaster, what is the correct comeback to the insult 'I hope you have a boat ready for a quick escape'?

Answer: "Why, did you want to borrow one?"

Remember, this is when fighting the Swordmaster. When fighting the normal pirates, the insult that replace that one is "Have you stopped wearing diapers yet?"
6. "Monkey Island 2": What is the name of the laundry guy of Scabb Island?

Answer: Mad Marty

When you're talking with him, he tells you that.
7. "Monkey Island 2": In both modes, you get the clothes of Largo at the laundry?

Answer: No

In Easy Mode, you get a shirt of Largo at his room in the inn.
8. "Monkey Island 2": What is LeChuck's form now?

Answer: Zombie

In "Monkey Island 1," he was a ghost and now he's ressurected into a zombie.
9. "Monkey Island 2": What was the drink of the contest at the cottage of the small island near Phatt Island?

Answer: A special grog with twice the alcohol, twice the calories

He says that when he's at the kitchen.
10. "Monkey Island 3": What is the name of the Mort's dog?

Answer: Old Blind Pew

His name appears when the cursor's over it.
11. "Monkey Island 3": Does a parrot appear in this game?

Answer: Yes

The one from the coin of the verbs. The coin that has the skull (to use with the eyes), the hand (to use with the hand) and the parrot (to use with the mouth). Know what I mean?
12. "Monkey Island 3": What is LaFoot's first name?

Answer: Effete

He tells you that. A bit tricky question.
13. "Monkey Island 3": What is the correct insult for the comeback 'I look THAT much like your fiancee?', when fighting with Rottingham?

Answer: "You have the sex appeal of a Shar-Pei."

I've been receiving lots of e-mails concerning that the actual insult is "You're as repulsive as a monkey in a negligee". However, this is when fighting Captain Rottingham. That is clearly stated in the question. And, when you are fighting Rottingham, the insults change, however the comebacks stay the same. So, when fighting with other pirates, you reply "I look THAT much like your fiancee" to "You're as repulsive as a monkey in a negligee", but when fighting Rottingham, you reply that to "You have the sex appeal of a Shar-Pei."
14. "Monkey Island 4": What is the time of Melee Island?

Answer: 3:00

Whenever you go to Melee Island, the clock always shows 3 o'clock.
15. "Monkey Island 4": There are some wax lips in Grandpa Marley's heirlooms?

Answer: Yes

In the cutscene, if you have the subtitles on, it appears Guybrush saying 'Wax lips... wax lips?' or something like it, when examining the heirlooms.
16. "Monkey Island 4": When do we get to know the "Voodoo Lady's" name?

Answer: Never

She says her name is... not important.
17. "Monkey Island 4": How many lawyers are there?

Answer: 3

The left one, the middle one, and the right one. It gives a total of three lawyers.
18. All games: There is more than one animal in all the "Monkey Island" games?

Answer: Yes

"Monkey Island 1": more than 1 piranha poodles, for example. "Monkey Island 2": the parrot of the man of the boutique and Walt, the dog from the jail. "Monkey Island 3": Old Blind Pew and the chickens of Plunder Island. "Monkey Island 4": the duck and Timmy.
19. All games: There is a parrot in all games?

Answer: Yes

"MI1": The Melee Citizen one, for example. "MI2": Herman's parrot, for example. "MI3": The verb coin one. "MI4": Jumbeaux's parrots.
20. All games: There is a dog in all games?

Answer: No

"MI1": The dog in the SCUMM Bar (Spiffy). "MI2": Elaine's dog (Guybrush). "MI3": Mort's dog (Old Blind Pew) and there are no dogs in "MI4".
Source: Author lostio

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Lanni before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us