FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Monkey Island Quizzes, Trivia and Puzzles
Monkey Island Quizzes, Trivia

Monkey Island Trivia

Monkey Island Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games L-P

Fun Trivia
15 Monkey Island quizzes and 180 Monkey Island trivia questions.
1.
  Revenge is a Dish Best Served With Vichyssoise editor best quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
"Monkey Island 2: LeChuck's Revenge"
A timeless classic, "Monkey Island 2: LeChuck's Revenge" is the sequel to "The Secret of Monkey Island". Originally a DOS game but now re-released as a remaster, what can you remember about this classic point and click adventure game?
Average, 10 Qns, timydamonkey, Feb 17 24
Average
timydamonkey
Feb 17 24
35 plays
2.
  10 Monkey Island Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
I have been addicted to all four of the 'Monkey Island' adventure games. If like me, you stayed up until 4am playing them you will enjoy this quiz.
Average, 10 Qns, nutter2002, Mar 25 04
Average
nutter2002
1277 plays
3.
  Monkey Island: The Trilogy    
Multiple Choice
 15 Qns
A quiz about the funniest trilogy from 'Lucas Arts' ever.
Average, 15 Qns, hi_everybody2000uk, Mar 25 04
Average
hi_everybody2000uk
1476 plays
4.
  Curse of Monkey Island- Part 2    
Multiple Choice
 15 Qns
Part 2: A Goodsoup, Some Cheese, and a Snowcone Please.
Average, 15 Qns, Zargo, Mar 25 04
Average
Zargo
1276 plays
5.
  Curse of Monkey Island- Part 1    
Multiple Choice
 15 Qns
Part 1: Some Gold, a Ring, and a Curse Sort-of-thing. Oh, you're back again! Anyway, my memory after the carnival is a bit hazy- must have escaped or it was all a nightmare or a spell or something and...
Average, 15 Qns, Zargo, Mar 25 04
Average
Zargo
1663 plays
6.
  Secret of Monkey Island 2 - LeChucks revenge    
Multiple Choice
 15 Qns
Hello again, fellow adventurers! Im afraid LeChuck hadn't quite been disposed of forever as I had hoped, hence the title. Good luck with this one!
Average, 15 Qns, Zargo, May 02 05
Average
Zargo
919 plays
7.
  The Secret of Monkey Island    
Multiple Choice
 10 Qns
Hello there, fellow buccaneers! It's me, Guybrush Threepwood,the mighty pirate and your hero! I know how much you love hearing about my adventures, so I thought I'd test out your knowledge! First we'll start with when I was on Melee Island and...
Average, 10 Qns, Zargo, Jan 02 11
Average
Zargo
1232 plays
8.
  Monkey Island Games    
Multiple Choice
 10 Qns
A tough quiz to test your knowledge on all four Monkey Island PC games.
Average, 10 Qns, blackcatmadmark, Mar 25 04
Average
blackcatmadmark
1129 plays
9.
  Escape From Monkey Island 4 (Part 2)    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my second "Escape from Monkey Island" quiz.
Average, 10 Qns, mew, Mar 25 04
Average
mew
1071 plays
10.
  Questions on Monkey Island    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on all those great "Monkey Island" games.
Easier, 10 Qns, caimenking, Jun 15 07
Easier
caimenking
987 plays
trivia question Quick Question
Who is the person standing with Carla?

From Quiz "Escape From Monkey Island 4 (Part 2)"




11.
  All "Monkey Island" Series    
Multiple Choice
 20 Qns
If you have played all the "Monkey Island" games until the fourth and you think you have a good memory, then this is the quiz for you. But I warn you, this is not easy!
Tough, 20 Qns, lostio, Jul 24 06
Tough
lostio
847 plays
12.
  Secret of Monkey Island Insults    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about "The Secret of Monkey Island" insults. I give you the insult, you tell me the comeback. I have also made quizzes on MI2 and MI3.
Tough, 10 Qns, Guybrush, Mar 02 16
Tough
Guybrush
1478 plays
13.
  Escape From Monkey Island 4 (Part 4)    
Multiple Choice
 15 Qns
This is my fourth and last quiz about Escape From Monkey Island 4. I have finally finished the game, if you need any help, you can ask me. Good Luck!
Average, 15 Qns, mew, Mar 25 04
Average
mew
757 plays
14.
  Escape From Monkey Island 4 (Part 3)    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my third Escape From Monkey Island 4 quiz. Good Luck!
Average, 10 Qns, mew, Apr 03 04
Average
mew
831 plays
15.
  Escape From Monkey Island 4 (Part 1)    
Multiple Choice
 5 Qns
This is the first of my "Escape from Monkey Island" Quizzes. I am hoping to make more. Good Luck!
Average, 5 Qns, mew, Mar 25 04
Average
mew
1059 plays

Monkey Island Trivia Questions

2. "Monkey Island 1": What time is it at Melee Island?

From Quiz All "Monkey Island" Series

Answer: 10:00

Whenever you are at Melee Island, the clock always shows 10 o'clock.

3. Complete the phrase: 'I'm Guybrush Threepwood, a mighty ...'

From Quiz Monkey Island: The Trilogy

Answer: Pirate

Guybrush Threepwood is not a mighty pirate, just a guy out to get a reputation and get lucky with Elaine Marley.

4. Give the proper responce to the insult from "Monkey Island 1": ' I will not take this sitting down!'

From Quiz Monkey Island

Answer: ' Oh, are your hemmoroids acting up again?'

5. What was the name of the beautiful then Governor of the island?

From Quiz The Secret of Monkey Island

Answer: Elaine

ahhh... sweet Elaine- boy, was she impressed when we first met!

6. How long can Guybrush hold his breath?

From Quiz Monkey Island Games

Answer: 10 minutes

If you keep Guybrush under the water for longer than he can hold his breath he will die.

7. What does the Voodoo Lady NOT give you at the beginning of Act 2?

From Quiz Escape From Monkey Island 4 (Part 3)

Answer: crown

8. Who is the person standing with Carla?

From Quiz Escape From Monkey Island 4 (Part 2)

Answer: Otis

Thank you for the correction, Phoenix3000.

9. Who is the Governor?

From Quiz Escape From Monkey Island 4 (Part 1)

Answer: Elaine

Elaine Marley is also your wife.

10. What is the name of the potion created from the remains of a person used to resurrect the dead?

From Quiz Monkey Island

Answer: 'Ash-2-life'

This is needed to resurrect Rapp Scallion, in order to obtain his portion of the map.

11. "Monkey Island 1": What is the name of the man that trains you at sword-fighting?

From Quiz All "Monkey Island" Series

Answer: Captain Smirk & Smirk

When you talk with him, he tells you that.

12. What is Guybrush's actual response to the voodoo lady, when she asks him if he wants to see her kids?

From Quiz Monkey Island: The Trilogy

Answer: 'Maybe some other time'

All of these were possible answers but he was too much of a wuss to actually give this answer.

13. Give the proper responce to the insult from "Monkey Island 1": 'You fight like a dairy farmer'

From Quiz Monkey Island

Answer: 'How appropiate you fight like a cow'

14. On 'Curse of Monkey Island' which word do you have to say to stop the barber pirates from singing?

From Quiz Monkey Island Games

Answer: Orange

This is my favourite part of the game.

15. Sitting around the campfire, the pirates accompanying our protagonist are rather fed up with his bragging. What is he bragging about?

From Quiz Revenge is a Dish Best Served With Vichyssoise

Answer: Defeating the ghost pirate LeChuck

This story will eventually come back to haunt Guybrush (quite literally), as his happiness to tell everybody about this, and even produce proof (LeChuck's beard), which would eventually be taken and used by Largo to restore LeChuck. From the venture, Guybrush also earns lots of treasure, but that doesn't last for very long, since Largo arrives and steals it from him almost instantly: Guybrush: "HEEELP! Police!" Largo: "HA! Scream all you want, there are no police on Scabb Island." Guybrush: "Then who eats all the doughnuts and roughs up the transients? "

16. Who is your navigator?

From Quiz Escape From Monkey Island 4 (Part 2)

Answer: Mr. Cheese

He is the crusty pirate that owns the Scumm Bar.

17. What is your name?

From Quiz Escape From Monkey Island 4 (Part 1)

Answer: Guybrush

Well, that's not your name, that's your characters name. ;)

18. In the first game, sword fighting takes place by using insults. What is the correct response to: 'I got this scar on my face during a mighty struggle'?

From Quiz Monkey Island

Answer: I hope now you have learned to stop picking your nose

Insult sword fighting is so funny!

19. "Monkey Island 1": What is the name of the skeleton pirate of LeChuck?

From Quiz All "Monkey Island" Series

Answer: Bob

You get to know that if you promise not to zap him IN THE 1ST PLACE.

20. Captain Blondebeard fears which creature?

From Quiz Monkey Island: The Trilogy

Answer: El Pollo Diablo

It's a big chicken, what more can I say?

21. Once I felt confident enough, I challenged Rottingham and won! Finally we arrived at Blood Island and, after curing him of his hangover, thanks to some medicine I made, spoke to the bartender, the last of the Goodsoups- What was his first name?

From Quiz Curse of Monkey Island- Part 2

Answer: Griswold

22. How many pieces of eight did I receive for performing a dangerous feat for the Fettuccini brothers?

From Quiz The Secret of Monkey Island

Answer: 478

They fired me out of a cannon! I hope those two have learnt to stop arguing!

23. What is the name of Elaine's dog?

From Quiz Monkey Island Games

Answer: Guybrush

You meet the dog outside her Booty Island mansion on the second (and best) game.

24. The Voodoo Lady has a plan to get rid of Largo and rid the island of his embargo. She needs you to gather four different ingredients to create it. What does she want to make?

From Quiz Revenge is a Dish Best Served With Vichyssoise

Answer: A voodoo doll

The four ingredients required are something of the body, something of the head, something of the thread, and something of the dead. Guybrush acquires some spit, a wig, a pearly white bra and a bone from an ancestor respectively. This process then gets mirrored again later in the game, as the game's conclusion also makes use of a voodoo doll where Guybrush must again acquire a set of these ingredients, however they need to relate to LeChuck this time. At that point of the game, the player is very familiar with the effects and ingredients of a voodoo doll.

25. The Church of who is on the island?

From Quiz Escape From Monkey Island 4 (Part 4)

Answer: LeChuck

Watch out for the ghost! Wait... maybe he'll think you're LeChuck... hmmm.

This is category 11437
Last Updated May 18 2024 5:47 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.