FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Curse of Monkey Island Part 2
Quiz about Curse of Monkey Island Part 2

Curse of Monkey Island- Part 2 Quiz


Part 2: A Goodsoup, Some Cheese, and a Snowcone Please.

A multiple-choice quiz by Zargo. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games L-P
  8. »
  9. Monkey Island

Author
Zargo
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
34,939
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
1276
- -
Question 1 of 15
1. We were finally on our way to Blood Island, when Captain Rottingham came and stole the map. Where was Wally when you need him! What was different about insult-swordfighting at sea? Hint


Question 2 of 15
2. I had to gain experience first, and so I challenged all the other fearsome, and not so fearsome, pirates in the area. Each time I won, I would take their booty, and go back and upgrade my cannons- what the third level of cannon I could get? Hint


Question 3 of 15
3. Once I felt confident enough, I challenged Rottingham and won! Finally we arrived at Blood Island and, after curing him of his hangover, thanks to some medicine I made, spoke to the bartender, the last of the Goodsoups- What was his first name? Hint


Question 4 of 15
4. He told me about his aunt's tomb and his family history and stuff like that. I ordered a drink, and mixed it with the hangover medicine I had left- It was meant to cause extreme extreme extreme extreme etc. drowsiness, and Goodsoup and the Gravedigger thought I was dead, burying me in the graveyard crypt, when I wanted to be in his Aunt's tomb! There I met Stan again, still in his coffin from the last adventure- what was his new business venture? Hint


Question 5 of 15
5. I went back to Goodsoup and asked why I wasn't buried in his Aunt's tomb. hmmmm... I had to be a Goodsoup- I went upstairs and found a skeleton with a book- the Goodsoup family history! Anyway, I convinced Goodsoup that I was part of the family- what did I do then? Hint


Question 6 of 15
6. I met a ghost named Minnie Stronie Goodsoup- it seems she was going to marry a pirate name LeChuck(gulp), but he pryed the diamond off her wedding ring and sold it, and she died of a broken heart. But there was someone else she fancied- who? Hint


Question 7 of 15
7. Thanks to me, they were reunited, and I got the engagement band. After giving Stan the death certificate, he gave me a lot of money. After that, I went to the beach and spoke to the Flying what? Hint


Question 8 of 15
8. What did he need me to provide for him to take me to Skull Island (the place where Goodsoup said the diamond was)? Hint


Question 9 of 15
9. When we got to Skull Island I immediantly noticed the head actually looked like a giant? Hint


Question 10 of 15
10. There I found King Andre- and he had the diamond! To get the diamond, I needed an AWFUL LOT of money, and I only had a LOT. What game did I have to beat him at to win the diamond? Hint


Question 11 of 15
11. Naturally I won, and all I needed to do then was to get the blasted ring off Elaine- Hey, that hand lotion of Haggis's would do the trick, but he wouldn't give it to him unless I found something as a replacement to tar, to fix the ship. The key was the Volcano- what was unusual about the volcano? Hint


Question 12 of 15
12. I got some cheese and gave it to the volcano. It erupted and a river of lava flowed down under the barbeque outside of the hotel, where I also had some cheese; the cheese melted, and there you have it! Tar, or as good as! I quickly switched it for the lotion and put some on Elaine's finger and she was free! Everything was going to be fine(as LeChuck's undead army surrounded me)-gulp- just fine. Where did they take us? Hint


Question 13 of 15
13. Oh boy- I was taken to LeChuck and had the longest conversation ever, which revealed major plot-points and such, but I'm not gonna even start explaining what it was all about. Anyway, you should have played the game, and so you'd know(I'm hoping you have)! Anyway, I was back at the Carnival, Christened Carnival of-? Hint


Question 14 of 15
14. Anyway, he turned me into a kid again, left, and I made another of my hangover remedys with the help of a snowcone and after eating it found myself on the roller coaster, cruising past various scenes in the history of Monkey Island- which of these scenes wasn't represented? Hint


Question 15 of 15
15. Thanks to some explosives and some pepper I killed LeChuck! what did I blow up in order to do so? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. We were finally on our way to Blood Island, when Captain Rottingham came and stole the map. Where was Wally when you need him! What was different about insult-swordfighting at sea?

Answer: It all had to rhyme, yes, all the time

2. I had to gain experience first, and so I challenged all the other fearsome, and not so fearsome, pirates in the area. Each time I won, I would take their booty, and go back and upgrade my cannons- what the third level of cannon I could get?

Answer: The Ouchmaster

3. Once I felt confident enough, I challenged Rottingham and won! Finally we arrived at Blood Island and, after curing him of his hangover, thanks to some medicine I made, spoke to the bartender, the last of the Goodsoups- What was his first name?

Answer: Griswold

4. He told me about his aunt's tomb and his family history and stuff like that. I ordered a drink, and mixed it with the hangover medicine I had left- It was meant to cause extreme extreme extreme extreme etc. drowsiness, and Goodsoup and the Gravedigger thought I was dead, burying me in the graveyard crypt, when I wanted to be in his Aunt's tomb! There I met Stan again, still in his coffin from the last adventure- what was his new business venture?

Answer: Life insurance

5. I went back to Goodsoup and asked why I wasn't buried in his Aunt's tomb. hmmmm... I had to be a Goodsoup- I went upstairs and found a skeleton with a book- the Goodsoup family history! Anyway, I convinced Goodsoup that I was part of the family- what did I do then?

Answer: 'Die' again

Of course!
6. I met a ghost named Minnie Stronie Goodsoup- it seems she was going to marry a pirate name LeChuck(gulp), but he pryed the diamond off her wedding ring and sold it, and she died of a broken heart. But there was someone else she fancied- who?

Answer: The skeleton that had the book

7. Thanks to me, they were reunited, and I got the engagement band. After giving Stan the death certificate, he gave me a lot of money. After that, I went to the beach and spoke to the Flying what?

Answer: Welshman

8. What did he need me to provide for him to take me to Skull Island (the place where Goodsoup said the diamond was)?

Answer: A compass

I had to fix the lighthouse before the silly sod would even appear!
9. When we got to Skull Island I immediantly noticed the head actually looked like a giant?

Answer: Duck

10. There I found King Andre- and he had the diamond! To get the diamond, I needed an AWFUL LOT of money, and I only had a LOT. What game did I have to beat him at to win the diamond?

Answer: Poker

11. Naturally I won, and all I needed to do then was to get the blasted ring off Elaine- Hey, that hand lotion of Haggis's would do the trick, but he wouldn't give it to him unless I found something as a replacement to tar, to fix the ship. The key was the Volcano- what was unusual about the volcano?

Answer: It was lactose intolerant

12. I got some cheese and gave it to the volcano. It erupted and a river of lava flowed down under the barbeque outside of the hotel, where I also had some {cheese;} the cheese melted, and there you have it! Tar, or as good as! I quickly switched it for the lotion and put some on Elaine's finger and she was free! Everything was going to be fine(as LeChuck's undead army surrounded me)-gulp- just fine. Where did they take us?

Answer: Monkey Island

What's you think? It had to feature sometime- it is the name of the game you know!
13. Oh boy- I was taken to LeChuck and had the longest conversation ever, which revealed major plot-points and such, but I'm not gonna even start explaining what it was all about. Anyway, you should have played the game, and so you'd know(I'm hoping you have)! Anyway, I was back at the Carnival, Christened Carnival of-?

Answer: The damned

What did you expect?
14. Anyway, he turned me into a kid again, left, and I made another of my hangover remedys with the help of a snowcone and after eating it found myself on the roller coaster, cruising past various scenes in the history of Monkey Island- which of these scenes wasn't represented?

Answer: The construction of the carnival

15. Thanks to some explosives and some pepper I killed LeChuck! what did I blow up in order to do so?

Answer: A giant snow monkey

Yes- I had been victorious again! That was the last I would ever see of LeChuck! I married Elaine, and knew that life would be a peaceful one from now on...
Source: Author Zargo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor silverginger before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us