FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Monkey Island
Quiz about Monkey Island

10 Monkey Island Questions | Video Games Trivia Quiz


I have been addicted to all four of the 'Monkey Island' adventure games. If like me, you stayed up until 4am playing them you will enjoy this quiz.

A multiple-choice quiz by nutter2002. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games L-P
  8. »
  9. Monkey Island

Author
nutter2002
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
92,675
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1278
- -
Question 1 of 10
1. The second game opens with Guybrush suspended from a rope holding a treasure chest. What is the name of the treasure he is trying to find in that game? Hint


Question 2 of 10
2. What is the name of the potion created from the remains of a person used to resurrect the dead? Hint


Question 3 of 10
3. In the first game, sword fighting takes place by using insults. What is the correct response to: 'I got this scar on my face during a mighty struggle'? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these does not happen to Guybrush in the third game? Hint


Question 5 of 10
5. What is the full name of the Governor who eventually becomes Guybrush's wife?

Answer: (Two Words, first and surname)
Question 6 of 10
6. What is the name of the cartographer that appears in 'Monkey Island 2 and 3? Hint


Question 7 of 10
7. To make a voodoo doll of Largo LeGrande, Guybrush collects his grandfather's bone, dandruff from his wig, his spit, and what other ingredient? Hint


Question 8 of 10
8. Which of these is the correct name of the not-too-scary-really cannibal Guybrush first meets on 'Monkey Island'? Hint


Question 9 of 10
9. Which of these businesses has Stan not owned in 'Monkey Island 1,2,3,4'? Hint


Question 10 of 10
10. What is the name of the bar on Melee Island where Guybrush starts his first adventure? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 10 2024 : Guest 143: 10/10
May 14 2024 : Guest 88: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The second game opens with Guybrush suspended from a rope holding a treasure chest. What is the name of the treasure he is trying to find in that game?

Answer: Big Whoop

It turns out that Big Whoop is, in fact, a theme park.
2. What is the name of the potion created from the remains of a person used to resurrect the dead?

Answer: 'Ash-2-life'

This is needed to resurrect Rapp Scallion, in order to obtain his portion of the map.
3. In the first game, sword fighting takes place by using insults. What is the correct response to: 'I got this scar on my face during a mighty struggle'?

Answer: I hope now you have learned to stop picking your nose

Insult sword fighting is so funny!
4. Which of these does not happen to Guybrush in the third game?

Answer: He dives for a giant monkey head

Diving for the giant monkey head takes place in the second game.
5. What is the full name of the Governor who eventually becomes Guybrush's wife?

Answer: Elaine Marley

She marries him, even though the engagement ring was cursed, and she spent the whole of the third game as a gold statue. How romantic.
6. What is the name of the cartographer that appears in 'Monkey Island 2 and 3?

Answer: Wally

He becomes a 'mighty' pirate for LeChuck in 'Monkey Island 4'.
7. To make a voodoo doll of Largo LeGrande, Guybrush collects his grandfather's bone, dandruff from his wig, his spit, and what other ingredient?

Answer: His pearly white bra

Pleasant. When making a doll of LeChuck at the end, pretty much the same ingredients are used, except Guybrush swipes his underpants, and 'crusty beard bits' are used instead of hair.
8. Which of these is the correct name of the not-too-scary-really cannibal Guybrush first meets on 'Monkey Island'?

Answer: Lemonhead

"Wow! An idol! Looks like one of mine! And it says, 'made by Lemonhead', just like one of mine! Thank you!" Not too bright.
9. Which of these businesses has Stan not owned in 'Monkey Island 1,2,3,4'?

Answer: Voodoo potions shop

In 'Monkey Island one', Guybrush buys his boat from him. In 'Monkey Island two', Guybrush nails Stan inside one of the coffins. In 'Monkey Island three', Guybrush fakes his own death and claims a huge life insurance payout. Yet Stan never remembers him.
10. What is the name of the bar on Melee Island where Guybrush starts his first adventure?

Answer: Scumm Bar

This is where Guybrush picks up his first information about how to solve the clues to his puzzles.
Source: Author nutter2002

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us