FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Secret of Monkey Island
Quiz about The Secret of Monkey Island

The Secret of Monkey Island Trivia Quiz


Hello there, fellow buccaneers! It's me, Guybrush Threepwood,the mighty pirate and your hero! I know how much you love hearing about my adventures, so I thought I'd test out your knowledge! First we'll start with when I was on Melee Island and...

A multiple-choice quiz by Zargo. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games L-P
  8. »
  9. Monkey Island

Author
Zargo
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
34,236
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1232
- -
Question 1 of 10
1. What was the name of the beautiful then Governor of the island?

Answer: (One Word - First Name Only)
Question 2 of 10
2. I certainly wasn't happy when she was kidnapped by the ghost pirate LeChuck and taken to Monkey Island- who was he masquerading as in order to do so? Hint


Question 3 of 10
3. How many pieces of eight did I receive for performing a dangerous feat for the Fettuccini brothers? Hint


Question 4 of 10
4. I soon learned to swordfight- but what did success depend on? Hint


Question 5 of 10
5. This is the end for you, you gutter-crawling cur! Hint


Question 6 of 10
6. Those common pirates had no chance against your's truly- and after I'd crushed them all, I found and defeated the-? Hint


Question 7 of 10
7. After the Governor had been kidnapped, she agreed to join my crew (along with Meathook and the guy with the bad breath), to rescue the Governor from Monkey Island- what was the name of the ship we got there in? Hint


Question 8 of 10
8. I managed to get to the island- no thanks to the mutinous crew!
What was the name of the old guy I met when I first arrived?

Answer: (Herman-)
Question 9 of 10
9. I met some friendly(fortunatly) cannibals that helped me- they gave me the navigator's head and his-? Hint


Question 10 of 10
10. I rushed back to the ship only to find it was gone- LeChuck had taken my love back to Melee Island to marry her! Thanks to the Cannibals mysterious potion I destroyed all of LeChuck's ghostly crew, and, after a little hiccup, LeChuck himself! That was the last I would ever see of him, I thought!
Lastly, what was the name of The cannibals potion?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the name of the beautiful then Governor of the island?

Answer: Elaine

ahhh... sweet Elaine- boy, was she impressed when we first met!
2. I certainly wasn't happy when she was kidnapped by the ghost pirate LeChuck and taken to Monkey Island- who was he masquerading as in order to do so?

Answer: The Sheriff

He then tried to drown me, but he wasn't successful of course- It'd take more than that to dispose of me, as he now knows!
3. How many pieces of eight did I receive for performing a dangerous feat for the Fettuccini brothers?

Answer: 478

They fired me out of a cannon! I hope those two have learnt to stop arguing!
4. I soon learned to swordfight- but what did success depend on?

Answer: How well you could insult

And trust me, it's an art!
5. This is the end for you, you gutter-crawling cur!

Answer: And I've got a tip for you- get the point!

One of my favourites...
6. Those common pirates had no chance against your's truly- and after I'd crushed them all, I found and defeated the-?

Answer: Sword Master

She gave me a nice shirt to prove I'd won.
7. After the Governor had been kidnapped, she agreed to join my crew (along with Meathook and the guy with the bad breath), to rescue the Governor from Monkey Island- what was the name of the ship we got there in?

Answer: Sea Monkey

I got it from 'Stan's Used Ship Emporium.' (what a rip-off!)
8. I managed to get to the island- no thanks to the mutinous crew!
What was the name of the old guy I met when I first arrived?


Answer: Toothrot

And yipes was he boring!
9. I met some friendly(fortunatly) cannibals that helped me- they gave me the navigator's head and his-?

Answer: Necklace

Thanks to the head I found LeChuck's ghost ship, and thanks to the necklace I became invisible and sneaked into the ship and found the root that the cannibals wanted so they could make a concoction lethal to ghosts(phew-that was a long sentence!).
10. I rushed back to the ship only to find it was gone- LeChuck had taken my love back to Melee Island to marry her! Thanks to the Cannibals mysterious potion I destroyed all of LeChuck's ghostly crew, and, after a little hiccup, LeChuck himself! That was the last I would ever see of him, I thought!
Lastly, what was the name of The cannibals potion?


Answer: Root beer

I made sure I saved some to drink afterwards! Thanks for playing!And now onto 'The Secret of Monkey Island 2- LeChuck's Revenge...'
Source: Author Zargo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Diamondlance before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us