FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Gabriel Knight 2 Part 2
Quiz about Gabriel Knight 2 Part 2

"Gabriel Knight 2" Part 2 Trivia Quiz


Questions on chapter 2 of the FMV "Gabriel Knight 2: The Beast Within", which is played on computers.

A multiple-choice quiz by cbingham. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games G-K
  8. »
  9. Gabriel Knight

Author
cbingham
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
379,795
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
90
- -
Question 1 of 15
1. How does Grace feel about Gerde? Hint


Question 2 of 15
2. How does Grace get the key to the Schattenjager library? Hint


Question 3 of 15
3. What is lycanthropic disorder? Hint


Question 4 of 15
4. Which of the following does not kill a werewolf? Hint


Question 5 of 15
5. Which of the following does not turn someone into a werewolf? Hint


Question 6 of 15
6. The werewolf curse is reversible as long as the werewolf does not do what? Hint


Question 7 of 15
7. Werewolves have a strong desire for what? Hint


Question 8 of 15
8. If a beta werewolf bites a human, which of the following is true? Hint


Question 9 of 15
9. Who was the original black wolf? Hint


Question 10 of 15
10. What does the prologue show? Hint


Question 11 of 15
11. How was the black wolf created? Hint


Question 12 of 15
12. At the end of chapter 2, an American couple of what name shows up at Schloss Ritter? Hint


Question 13 of 15
13. Who does Gabriel dream about? Hint


Question 14 of 15
14. Where does the second killing of the game take place? Hint


Question 15 of 15
15. What's the name of the police detective? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How does Grace feel about Gerde?

Answer: She hates her

Grace's tone of voice is an angry one when she speaks to Gerde. It is strongly implied that Grace thinks that Gabriel is replacing her with Gerde in every facet of his life. Apparently Grace thinks that whoever is doing the research for the Schattenjager as his lifemate. Of course, given how little respect Grace seems to have for Gabriel, it's baffling why this would bother her even if it were true.
2. How does Grace get the key to the Schattenjager library?

Answer: She steals it from Gerde's bedroom

Gerde doesn't give Grace the key because Gerde is the one who is used to doing the research for the Schattenjager (she did it for Wolfgang). Gerde barely knows Grace, and doesn't want her getting involved. However, Grace gave up her P.H.D. to help the man that she loves, and wasn't going to let someone prettier than her do the research. So Grace finds a secret passage in the closet in Gabriel's bedroom, and finds a pathway that leads to Gerde's bedroom. There she finds the Schattenjager key.

When Gerde finds Grace in the library, Grace yells at Gerde and insist that she will do the research. Gerde obliges, and walks away crying.

Grace is, at times, an incredibly mean human being. I don't enjoy playing as her.
3. What is lycanthropic disorder?

Answer: When someone thinks he/she has turned into a werewolf

According to the werewolf textbook, most cases of supposedly werewolfry are actually victims of lycanthropic disorder. Lycanthropic disorder victims are not actual werewolves, but they are just as dangerous.
4. Which of the following does not kill a werewolf?

Answer: Old age

Werewolves constantly regenerate physical tissue and never age. If you want a werewolf dead, you have to kill it by destroying its heart, and brain, or depriving it of oxygen.
5. Which of the following does not turn someone into a werewolf?

Answer: The full moon

All of the three wrong answers are things that get someone in this game or mentioned in this game turned into a werewolf. The full moon seems to have no effect on werewolves in this game.
6. The werewolf curse is reversible as long as the werewolf does not do what?

Answer: Taste human blood

As long as a werewolf does not taste human blood, it is possible for that werewolf to become a non-werewolf. Once the werewolf tastes human blood, he will go to hell if he dies and nothing can redeem him. Even if the werewolf doesn't taste human blood, it cannot enter heaven and will be stuck on earth.
7. Werewolves have a strong desire for what?

Answer: Companionship

Werewolves can live alone for many years, but their instinct gives them a strong desire for companionship. They like to bite humans and turn them into their Beta werewolves for companionship.
8. If a beta werewolf bites a human, which of the following is true?

Answer: The human is a werewolf until he kills the alpha wolf

The alpha werewolf if the wolf who became a werewolf through a curse or by being the son or daughter of someone who was cursed. The humans that he bites are his beta werewolves. Those beta werewolves will remain werewolves until they destroy the alpha wolf. Even if a beta werewolf bites a human, the human must destroy the alpha wolf, not the one that bit him or her.
9. Who was the original black wolf?

Answer: Von Ralick

Von Ralick was captured by a Schattenjager and then thrown in the dungeon. Later, he was killed.
10. What does the prologue show?

Answer: The burning of the original black wolf

Like with the first "Gabriel Knight" game, in this "Gabriel Knight" game the first time you watch the prologue, it may not make much sense. However, it becomes clear is Grace is talking with the man at the Rathaus. It's the burning of the original black wolf. Also in the prologue are the black wolf's wife and son. His son is a younger version of one of the characters in the game.
11. How was the black wolf created?

Answer: Curse

Von Ralick abducted a young girl and raped her. He intended to release her, but she committed suicide. A gypsy cursed Von Ralick, saying that he should become what he actions showed him to be. So he became a black wolf. Von Ralick says he welcomes his punishment as long as it pays for his sins.
12. At the end of chapter 2, an American couple of what name shows up at Schloss Ritter?

Answer: Smith

The Smiths are demonologists. They came to Schloss Ritter to meet the Schattenjager. They obviously don't meet him because he's out doing a case. The wife gets possessed, and then a spirit speaks to Grace through Mrs. Smith, telling her that someone close to her is in danger because of a black wolf.
13. Who does Gabriel dream about?

Answer: Ludwig II

In the chapter 3 opening movie, Gabriel has a dream about Ludwig II. It seems Gabriel is connected to Ludwig II somehow. It's important to figure out how.
14. Where does the second killing of the game take place?

Answer: Near the hunting club

This killing makes it even more clear that the killer is in the hunting club. It's up to Gabriel to find out which member of the club is responsible.
15. What's the name of the police detective?

Answer: Leber

Leber is a large, intimidating man. He does not like Gabriel very much because he is afraid Gabriel will make him look bad.
Source: Author cbingham

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/4/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us