FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Gabriel Knight 3
Quiz about Gabriel Knight 3

15 Gabriel Knight 3 Questions | Video Games Trivia Quiz


These quizzes are about the 3rd game in one of my favorite computer game series, "Gabriel Knight".

A multiple-choice quiz by cbingham. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games G-K
  8. »
  9. Gabriel Knight

Author
cbingham
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
384,055
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
9 / 15
Plays
85
- -
Question 1 of 15
1. What happened right before the events of "Gabriel Knight 3"? Hint


Question 2 of 15
2. Who does Gabriel find in the cafeteria at the beginning of the game, to the surprise of them both? Hint


Question 3 of 15
3. Gabriel learns that there is a tour group seeking what? Hint


Question 4 of 15
4. Who is spying on Gabriel? Hint


Question 5 of 15
5. Which member of the tour group does not believe that there is a treasure? Hint


Question 6 of 15
6. The church is dedicated to whom? Hint


Question 7 of 15
7. In one of the most infamous moments in adventure game history, in order to rent the bike that he wants, Gabriel must dress up as whom? Hint


Question 8 of 15
8. Couiza does NOT have a route to and from where? Hint


Question 9 of 15
9. The knights are known as what? Hint


Question 10 of 15
10. Grace arrives in the evening with how many men? Hint


Question 11 of 15
11. Prince James, his men, and Larry Chester are what? Hint


Question 12 of 15
12. With what is the abbe associated? Hint


Question 13 of 15
13. "When The Saints Go Marching In" can be heard in every "Gabriel Knight" game. Where can you hear it in the third one? Hint


Question 14 of 15
14. Two voice actors/actresses from the first "Gabriel Knight" game come back in the third one. One of them is Tim Curry, who plays the title character. Who's the other one? Hint


Question 15 of 15
15. Who voices Madeline Buthane? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What happened right before the events of "Gabriel Knight 3"?

Answer: A baby was kidnapped

You have to read the comic book that came with the game to get the backstory. Prince James of Albany hired Gabriel to protect his baby because he was afraid that, since he and his baby are descendants of Jesus, someone was going to kidnap the baby and use Jesus's descendant's power for their own good. Gabriel does his best to protect the baby, but then it gets late at night and Gabriel falls asleep.

The baby gets kidnapped and is seen as having two holes in its neck. Gabriel sees the kidnappers get on the train, so he gets on the train with him.

The kidnappers knock him out. When he wakes up, he's at Rennes-les-Chateau. A taxi driver takes him to the nearest hotel so he can get some rest.
2. Who does Gabriel find in the cafeteria at the beginning of the game, to the surprise of them both?

Answer: Mosely

Gabriel goes to the cafeteria to get some coffee. Mosely is sitting at the table reading the newspaper. Mosely spots Gabriel and greets him. Both of them are shocked, so they both ask what each other was doing here. Neither of them get an answer right away. Gabriel answers Mosely in the next time segment. Mosely doesn't answer Gabriel until much later in the game.
3. Gabriel learns that there is a tour group seeking what?

Answer: The Holy Grail

Gabriel notices books in the window of the bookshop in French and English. The ones in English say "The Holy Grail". The ones in French say "San Greal". This interests Gabriel, as he thinks that's what the two men on the train said.

They are also supposed to be seeking the treasure. However, only one member of the tour group knows that the treasure is Jesus's body. The group as a whole does not know that.
4. Who is spying on Gabriel?

Answer: Emilio Baza

Emilio Baza can be caught spying on Gabriel multiple times, such as when he calls Prince James on the phone and when he and Mosely are talking. Gabriel also sees Emilio exchanging rooms with Estelle and Lady Howard and although the women are getting the upgrade, it was Emilio who asked them to switch rooms with him. So Emilio chose to be in an inferior room that is next to Gabriel's room. That's suspicious.
5. Which member of the tour group does not believe that there is a treasure?

Answer: Victorio Buccelli

Buccelli claims that he is only on the tour because he is interested in the history of the area. Later in the game, we learn the real reason that he is with the tour group.
6. The church is dedicated to whom?

Answer: Mary Magdalene

Gabriel, a devoted catholic, says that he doesn't see churches dedicated to Mary Magdalene very often. The priest tells Gabriel that Mary Magdalene is very important.
7. In one of the most infamous moments in adventure game history, in order to rent the bike that he wants, Gabriel must dress up as whom?

Answer: Mosely

The bikes are reserved for the tour group. There are six bikes and six members of the tour group. Fortunately, two of the members of the group are riding the same bike, but that leaves Gabriel with the worst bike in the lot, which he refuses to ride (although humorously he has to ride that bike later in the game). To get the bike he wants, he must pretend to be Mosely. That includes:

1. Stealing his passport
2. Stealing his yellow coat
3. Stealing the receptionist's pen so he can draw on the passport
4. Stealing a hat from the lost and found box at the museum (Mosely is bald, so Gabriel must hide his hair if he wants to pretend to be Mosely)
5. And the worst part... torturing a cat so that he can get some cat hair for a fake moustache.

The moustache hides the distinction between Mosely's face and Gabriel's, according to Gabriel.

This crazy plan works, although the moustache part is widely regarded as one of the worst adventure game puzzles ever.
8. Couiza does NOT have a route to and from where?

Answer: Naples

Buccelli told Gabriel that he took a train from Naples. However, Gabriel goes to the train station and finds out that there is no train from Naples. He learns that there is a train from Rome, from which one passenger came, so he concludes Buccelli probably came from there.
9. The knights are known as what?

Answer: Templars

Larry Chester tells Gabriel all about the Templars. According to him, the Templars found the treasure.
10. Grace arrives in the evening with how many men?

Answer: Two

Prince James sends two men and Grace around to Rennes-les-Chateau. Prince James hired the two men to take Gabriel's place in the case. However, Gabriel knows that the two men aren't trained to deal with vampires, so he continues working on the case anyway. He follows them around to two places to see what they are doing.
11. Prince James, his men, and Larry Chester are what?

Answer: Freemasons

Gabriel follows Prince James's men to Larry Chester's house and spies on them. He sees each of the two men exchange a complicated handshake with Chester. He then repeats the handshake with Mosely, who tells him that it's masonic.
12. With what is the abbe associated?

Answer: The Order

Prince James's men grab the Abbe and ask him where the baby is. The Abbe insists that "The Order" had nothing to do with the kidnapping.
13. "When The Saints Go Marching In" can be heard in every "Gabriel Knight" game. Where can you hear it in the third one?

Answer: Rennes-les-Bains

You do not have to go to Rennes-les-Bains at any point in the game to beat the game with a perfect score. The only reason to go there is if you didn't get all the license plates in the 2-4 PM and the 4-6 PM time segments, you can get Buccelli's license plate when you see him at Rennes-les-Bains with Wilkes. However, when I play the game, I always get all of the other license plates in the afternoon. If you do this, Gabriel is smart enough to deduce which bike Buccelli must have rented.

The only reason you should ever go to Rennes-les-Bains is if you want to check out the Easter eggs in the game.
14. Two voice actors/actresses from the first "Gabriel Knight" game come back in the third one. One of them is Tim Curry, who plays the title character. Who's the other one?

Answer: Susan Silo

Susan Silo, who voiced Madame Cazanoux in "Gabriel Knight 1", voices museum curator Madame Girard and the woman at the train station in "Gabriel Knight 3". When I first played the game, I noticed the Madame Girard/Madame Cazanoux similarity immediately.

Although Grace and Mosely both appear in "Gabriel Knight 3", they are voiced by a different actor and a different actress than they were in "Gabriel Knight 1".
15. Who voices Madeline Buthane?

Answer: Jennifer Hale

If you think outside the box, this could make Madeline a huge suspect. This game is about vampires, and Jennifer Hale voiced the main vampire in "Quest For Glory 4". Gabriel is capable of breaking the fourth wall (he knows who Roger Wilco is), so he could suspect Madeline for this reason.
Source: Author cbingham

This quiz was reviewed by FunTrivia editor eburge before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us