FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Nancy Drew Last Train to Blue Moon Canyon
Quiz about Nancy Drew Last Train to Blue Moon Canyon

Nancy Drew: Last Train to Blue Moon Canyon Quiz


This quiz is about the thirteenth Nancy Drew PC game 'Last Train to Blue Moon Canyon'. Have Fun!

A multiple-choice quiz by 13erin22. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games L-P
  8. »
  9. Nancy Drew Video Games

Author
13erin22
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
223,246
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1130
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 74 (10/10), Guest 71 (2/10), Guest 73 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who disappears at the beginning of the game? Hint


Question 2 of 10
2. Tino Balducci is a great police cop.


Question 3 of 10
3. What other game is Charlena Purcell in? Hint


Question 4 of 10
4. What two things does John Grey claim to have at different points in the game? Hint


Question 5 of 10
5. What was Jake Hurley's wife's name? Hint


Question 6 of 10
6. What is the name of the woman that runs Buell's, an old time museum and salt water taffy shop? Hint


Question 7 of 10
7. What is the game called in Jake's car? Hint


Question 8 of 10
8. What is the name of the manufacturer of Camille's dancing shoes? Hint


Question 9 of 10
9. What kind of gem is at the foot of the mare? Hint


Question 10 of 10
10. Lori Girard is the villain.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 09 2024 : Guest 74: 10/10
Jan 30 2024 : Guest 71: 2/10
Jan 26 2024 : Guest 73: 10/10
Jan 07 2024 : Guest 70: 10/10
Jan 02 2024 : Guest 80: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who disappears at the beginning of the game?

Answer: Lori Girard

Lori is giving her welcome speech and when the train goes through a tunnel everything goes dark and Lori is missing! She turns up later in the back of the train.
2. Tino Balducci is a great police cop.

Answer: False

Tino is supposed to be a really good cop, but it turns out that he's just usually in the right place at the right time. He and Lori were also going out before she invited him on this train.
3. What other game is Charlena Purcell in?

Answer: The Secret of Shadow Ranch

You only get to talk to Charlena on the phone, but none the less, she helps you solve the mystery of Dirk Valentine, and his sweetheart, Francis Humber. This is the first game where you actually get to meet her.
4. What two things does John Grey claim to have at different points in the game?

Answer: A picture and sound recording of a ghost

John shows you a ghostly photo and a sound recording of what sounds like a woman singing. You actually never find out if the picture and sound recording are real or if he just faked them.
5. What was Jake Hurley's wife's name?

Answer: Camille

Camille died on the train, and is supposedly haunting it. She also loved dolls, and did quite a bit of needlepoint.
6. What is the name of the woman that runs Buell's, an old time museum and salt water taffy shop?

Answer: Fatima

Fatima is a HUGE fan of Charlena Prucell. She also hates it when people spell her name P-H-A-T-I-M-A.
7. What is the game called in Jake's car?

Answer: Leaping Lizards

You have to play this game in order to get a pen from Tino. The goal of this game is to be left with only four or less lizards.
8. What is the name of the manufacturer of Camille's dancing shoes?

Answer: Chaussettes Chatoyants

You have to take a picture of the dancing shoes with your new picture phone and send it to Bess and George, to find out what the name is!
You need this information to correctly place Camille's dolls in order.
9. What kind of gem is at the foot of the mare?

Answer: Peridot

You have to find all six gems (Peridot, Citrine, Zircon, Amythest, Eye of the Tiger, and Tourmaline) to figure out where the treasure is. You need to put these into a contraption that will tell you where it is.
10. Lori Girard is the villain.

Answer: True

Lori doesn't really care if Jake Hurly's mine is loaded with gems or anything, she just wants the letter that president Lincoln wrote Jake. She also traps you in the mine, leaving you to go through the only way out, via a mine cart ride!
Source: Author 13erin22

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us