FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Nancy Drew The Creature Of Kapu Cave
Quiz about Nancy Drew The Creature Of Kapu Cave

Nancy Drew: The Creature Of Kapu Cave Quiz


This quiz is about the fifteenth Nancy Drew computer game, "The Creature Of Kapu Cave".

A multiple-choice quiz by 13erin22. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games L-P
  8. »
  9. Nancy Drew Video Games

Author
13erin22
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
252,776
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
15 / 20
Plays
739
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 20
1. Who do you meet up with on the island? Hint


Question 2 of 20
2. What kind of necklace does Big Island Mike want you to make for him before he will give you the keys for the car that Dr. Kim left for you? Hint


Question 3 of 20
3. What color mask is Joe hit with in Mike Mapu's office?

Answer: (One Word)
Question 4 of 20
4. Dr. Craven will give you some cells if you get him twelve viable seeds. What do 'viable' seeds look like? Hint


Question 5 of 20
5. How many Ulua does Mike want you to catch for him?

Answer: (One Word/ Digit)
Question 6 of 20
6. How many Big Island Bucks do you need to rent the snorkeling grear? Hint


Question 7 of 20
7. What sea creature is blocking your path when you try to follow the current chart you found? Hint


Question 8 of 20
8. What does Dr. Kim want you to go back to her camp and get for her? Hint


Question 9 of 20
9. What is the game called inside the Immersion Center? Hint


Question 10 of 20
10. Which of these animals was NOT included on the current chart? Hint


Question 11 of 20
11. What is the name of the research center? Hint


Question 12 of 20
12. Who is the god of fire? Hint


Question 13 of 20
13. Who stole Dr. Kim's frass chart? (The one that you have to redo) Hint


Question 14 of 20
14. You meet Johnny Kuto in the game.


Question 15 of 20
15. How many frass traps were there? Hint


Question 16 of 20
16. What is the name of the worker that Dr. Craven fires? Hint


Question 17 of 20
17. Nancy almost gets crushed in Kapu Cave.


Question 18 of 20
18. You can only switch between Nancy and Frank.


Question 19 of 20
19. You get to learn to surf in the game.


Question 20 of 20
20. Who was/were the culprit(s)? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 14 2024 : Guest 74: 18/20
Jan 30 2024 : Guest 198: 15/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who do you meet up with on the island?

Answer: Frank and Joe Hardy

You're in a call with Ned Nickerson and you rudely hang up on him when you see that the Hardy Boys are in Hawaii too. Luckily, Ned forgives you, although he seems a bit jealous that you get to spend more time with the Hardy brothers...
2. What kind of necklace does Big Island Mike want you to make for him before he will give you the keys for the car that Dr. Kim left for you?

Answer: Aloha

The aloha necklace is the only necklace you can make without going snorkeling or buying shells. It features a large centerpiece and smaller shells on the string, alternating between brown and white.
3. What color mask is Joe hit with in Mike Mapu's office?

Answer: Blue

He gets hit just after he calls Nancy and tells her the coordinates for Dr. Kim's location. Joe also sees the shoes the person hits him with.
4. Dr. Craven will give you some cells if you get him twelve viable seeds. What do 'viable' seeds look like?

Answer: Brown with a distinct white dot

Dr. Craven is apparently allergic to the plant so he has you pick the seeds for him. The seeds that are not viable are green with a yellow stripe around the middle.
5. How many Ulua does Mike want you to catch for him?

Answer: 6

If you get six Ulua for him he will leave and you can snoop around his desk. You are then able to find the coordinates that Dr. Kim is found at.
6. How many Big Island Bucks do you need to rent the snorkeling grear?

Answer: 30

Big Island Bucks are the currency around the Immursion Center. You need to buy the snorkeling gear to get more shells, as well as swim through the reef to win the game.
7. What sea creature is blocking your path when you try to follow the current chart you found?

Answer: Eel

After Nancy gets into Kapu Cave, the eel will go away, allowing you (Frank) to follow the chart. There are eight paths you need to follow.
8. What does Dr. Kim want you to go back to her camp and get for her?

Answer: A clipboard

She told you this over the radio, but because it wasn't very clear, you have to back and get it. Of course, the first page is missing so you have to regather all the information.
9. What is the game called inside the Immersion Center?

Answer: The Wiki Tiki Game

If you ever want to make a necklace called Shark Bait, you need to play and win this game. You win a shark tooth that is the centerpiece for the necklace, although it isn't crucial. The game is basically a Hawaiian version of Rock, Paper, Scissors.
10. Which of these animals was NOT included on the current chart?

Answer: Dolphin

The full list of animals is: eel, shark, turtle, octopus, porcupine fish, crab, urchin, and manta ray. You can find the current chart in a chest at the Immursion Center, but to open it you have to find out what Big Island Mike's favorite snow cone flavor is.
11. What is the name of the research center?

Answer: Hilihili

The Hilihili Research center is the basis for a lot of rumors lately. It's believed that they're making something that is killing the pineapple crop.
12. Who is the god of fire?

Answer: Pele

Big Island Mike says that compared to Pele, Kane 'Okala is a little fly. Luckily, there's no such thing as either.
13. Who stole Dr. Kim's frass chart? (The one that you have to redo)

Answer: Dr. Craven

You find it in Dr. Craven's coat pocket when you're snooping around the lab while he's sleeping. He's the one who tore up Dr. Kim's camp too.
14. You meet Johnny Kuto in the game.

Answer: False

Although you do talk to him briefly on the phone, you don't meet him face to face. He is also the person who hit Joe with the mask.
15. How many frass traps were there?

Answer: Six

By collecting a sample from each of the frass traps, you should be able to get the information Dr. Kim needs for her experiment. You'll need to figure out the weight, number of frass, and number of seeds to make it work.
16. What is the name of the worker that Dr. Craven fires?

Answer: Fiderman

Using Fiderman's ID, you can go into the greenhouse and figure out which plant you need to take. The alarms will go off though, and you'll need to make a speedy exit without getting caught.
17. Nancy almost gets crushed in Kapu Cave.

Answer: True

There is a point where if you don't move to the side, you get squished and need to use the second chance option. You'll go into a hole in the wall, and the wall closes up, automatically switching your controls to Frank.
18. You can only switch between Nancy and Frank.

Answer: False

Joe is included too, although you only get to be him for a few minutes. Then, he gets knocked out and you have to be Frank or Nancy the rest of the time.
19. You get to learn to surf in the game.

Answer: False

Although Pua mentions trying to surf, you never actually get to. You do however, get to snorkel, make necklaces, and solve a mystery! What more could you want? :-)
20. Who was/were the culprit(s)?

Answer: Mike and Pua Mapu

It turns out that the Map's were in debt, and lots of it. They were to get the Hilihili after it closed, so they tried to put it out of business by blaming all of the recent damage on the research facility. Hope you liked my quiz!
Source: Author 13erin22

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us