FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ghost Dogs of Moon Lake
Quiz about Ghost Dogs of Moon Lake

Ghost Dogs of Moon Lake Trivia Quiz


Have you ever played a Nancy Drew computer game? I thought the books were great, but the games are even better! If you haven't played the game all the way through, don't take the quiz because you might see some answers that will give the culprit away!

A multiple-choice quiz by HappyDaysFan. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games L-P
  8. »
  9. Nancy Drew Video Games

Author
HappyDaysFan
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
165,850
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1469
Last 3 plays: Guest 162 (7/10), Guest 106 (8/10), Guest 71 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who does Nancy go to visit? Hint


Question 2 of 10
2. What is Ranger Akers's first name in this game? Hint


Question 3 of 10
3. What kind of bird does Nancy have trouble finding? (The last bird she takes a picture of) Hint


Question 4 of 10
4. How many main dogs are mentioned? Hint


Question 5 of 10
5. How many critters does Nancy have to find for Emily in order to get the camouflage clothes? Hint


Question 6 of 10
6. What is the password to open the tombstone in the cemetery? Hint


Question 7 of 10
7. What color is the dog Lucy according to the handles on the soda fountain in the speakeasy? Hint


Question 8 of 10
8. What does Nancy have to put in order for Ranger Akers at the Ranger station/post office? Hint


Question 9 of 10
9. Who is the final culprit? Hint


Question 10 of 10
10. Where is the gold? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 162: 7/10
Apr 11 2024 : Guest 106: 8/10
Apr 07 2024 : Guest 71: 9/10
Mar 20 2024 : Guest 74: 10/10
Feb 20 2024 : Guest 162: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who does Nancy go to visit?

Answer: Sally

She goes to visit Sally, her friend who has just bought a cabin on the shore of Moon Lake. There have been some "ghost dogs" seen around the cabin lately, and they have been said to belong to the late gangster Mickey Malone, who formerly built and owned the house. The ghost dogs have freaked Sally out, so she asks Nancy to came and investigate.
2. What is Ranger Akers's first name in this game?

Answer: Jeff

He is Jeff Akers, and his father is the former ranger Joe Akers.
3. What kind of bird does Nancy have trouble finding? (The last bird she takes a picture of)

Answer: Red-tailed hawk

No matter what Nancy does, she just cannot find the red-tailed hawk. She goes and asks the bird-watcher about where to find him, and he tells her. The hawk lands on the roof of the house, and Nancy takes his picture.
4. How many main dogs are mentioned?

Answer: four

Four main dogs are mentioned, and four are buried in the cemetery.
5. How many critters does Nancy have to find for Emily in order to get the camouflage clothes?

Answer: 12

Nancy has to catch 12 critters (earthworms, glow worms, beetles, etc.) for Emily in and around the woods for Emily because she is running low on bait. After Nancy collects all the bugs for Emily, she gets the camouflage clothes in exchange.
6. What is the password to open the tombstone in the cemetery?

Answer: Baldo

To enter the speakeasy the first time, you have to go through the graveyard. To enter the speakeasy, you have to turn the letters on a tombstone so a secret passage will open. It originally says "Waldo", as the name, but you turn the letters around to form "Baldo".
7. What color is the dog Lucy according to the handles on the soda fountain in the speakeasy?

Answer: green

Lucy is green, while the other dogs are the other colors.
8. What does Nancy have to put in order for Ranger Akers at the Ranger station/post office?

Answer: file folders with Roman numerals

She has to find what numbers the Roman numerals stand for on the computer, then put the file folders in order according to date by the Roman numerals.
9. Who is the final culprit?

Answer: Emily

Emily is the culprit. She was using the ghost dogs to scare the owner of the cabin away so she could search for Mickey Malone's gold that he has hidden somewhere on the premises. Of, course, she didn't get away with it, with Nancy Drew on her case!
10. Where is the gold?

Answer: at the bottom of the well

Nancy finally finds it, and when she goes out to go upstairs to tell someone, Emily pops her head over and comes down after Nancy. You, as Nancy, have to go down the hole in the floor and pop back out on the other side of Emily, and slam the door to lock her in.
Source: Author HappyDaysFan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor silverginger before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us