FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Treasure in the Royal Tower
Quiz about The Treasure in the Royal Tower

The Treasure in the Royal Tower Quiz


This quiz is about the PC game "Nancy Drew Treasure in the Royal Tower". Learn how much you remember about Nancy's exciting adventure in the royal tower.

A multiple-choice quiz by chonkbobwhoa. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games L-P
  8. »
  9. Nancy Drew Video Games

Author
chonkbobwhoa
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
214,474
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1112
- -
Question 1 of 10
1. Which of these wasn't needed to open the final hidden compartment to find the diamond? Hint


Question 2 of 10
2. Who wasn't a suspect in this case? Hint


Question 3 of 10
3. What does Professor Hotchkiss order when Nancy gives her the menu? Hint


Question 4 of 10
4. What color was Jacques' medallion? Hint


Question 5 of 10
5. Where was the tower originally from?

Hint


Question 6 of 10
6. How does Nancy get into the library without getting caught? Hint


Question 7 of 10
7. Mr. Egan is completely bald.


Question 8 of 10
8. How do you get the oil can? Hint


Question 9 of 10
9. What does Nancy find in the secret garden? Hint


Question 10 of 10
10. What is the setting of this game? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jan 28 2024 : Guest 73: 9/10
Jan 07 2024 : Guest 70: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these wasn't needed to open the final hidden compartment to find the diamond?

Answer: Marie-Antionette's tiara

You had to place the three medallions into their correct places (indicated by the secret code) and turn the key. This happens at the very end of the game.
2. Who wasn't a suspect in this case?

Answer: Ned Nickerson

Ned is Nancy's boyfriend. He isn't a suspect, but when you're stuck, you can call him and ask for hints.
3. What does Professor Hotchkiss order when Nancy gives her the menu?

Answer: Fifty drumsticks

Origanally the professor wanted to order couscous, but was disapointed to learn that the hotel doesn't serve it. So she changes her mind and says that even though she's not a meat-eater, she would like fifty drumsticks.
4. What color was Jacques' medallion?

Answer: Blue

Jacques gives Nancy the combination to his locker, but when she opens it and takes the medallion, she is hit over the head. Nancy later wakes up in bed with a bump on her head, and the medallion is gone.
5. Where was the tower originally from?

Answer: France

The tower was bought by Erza Wickford, who moved to his castle to the USA. Before that, it was used by royalty in France such as Marie-Antoinette.
6. How does Nancy get into the library without getting caught?

Answer: She climbs up the elevator shaft, and then through the vents

Entering the library was a long process that involved lots of investigating. Luckily after entering the first time Nancy finds the code to the alarm system so she can enter through the door.
7. Mr. Egan is completely bald.

Answer: False

If you look closely Mr. Egan is only bald on the top of his head, although he is definitely going grey. He is a good person to go to for advice on the castle because he knows every nook and cranny.
8. How do you get the oil can?

Answer: It is left in Nancy's bedroom

Dexter leaves the oil can behind when he fixes Nancy's radiator. In order to get her radiator fixed, Nancy is stuck running errands like delivering ski boots, and fixing lights.
9. What does Nancy find in the secret garden?

Answer: A medallion

Nancy has to turn a statue around to reveal a lever, which she pulls to reveal a medallion. The garden was a place where Ezra went to be alone.
10. What is the setting of this game?

Answer: A ski lodge

The setting is a castle that is used as a ski lodge. Other Nancy Drew games take place in carnivals, haunted mansions, TV studios, schools, and various other places.
Source: Author chonkbobwhoa

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us