Quiz about Warioland 4
Quiz about Warioland 4

Warioland 4 Trivia Quiz


"Warioland IV" was developed for the GameBoy Advance in 2001. In it, Wario explored a mysterious pyramid.

A multiple-choice quiz by anthonyrappfan. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games T-Z
  8. »
  9. Wario

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
263,132
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
243
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is the name of the bird required to open the door to more levels? Hint

Keynary
Keyben
Keybert
Keyhawk

2. What does Wario jump on to start the countdown for each level? Hint

The Hurry-Up Dog
The Hurry-Up Frog
The Hurry-Up Cat
Thr Hurry-Up Bird

3. Who is the princess that Wario must save? Hint

Princess Shokora
Princess Diva
Princess Becky
Princess Shakara

4. Who must Wario defeat? Hint

The Diva of Coins
The Silver Diva
The Golden Diva
The Metal Diva

5. Wario gets a kiss from the Princess for saving her.

True
False

6. Which of these is not a transformation in the game? Hint

Arty Wario
Fat Wario
Snowball Wario
Zombie Wario

7. Where does Wario hear about the ancient pyramid in which the game takes place? Hint

The newspaper
The radio
The evening news
Jimmy T. tells him

8. What is the name of the first boss Wario must defeat? Hint

Spoiled Rotten
Butterbatter
Crok
Mysterious Melly

9. Which of these objects cannot be used to break rocks? Hint

An old man
Small rocks
Enemies
Boxing glove

10. Which one of these options is NOT a passage available in the game? Hint

Emerald Passage
Ruby Passage
Pearl Passage
Topaz Passage


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the bird required to open the door to more levels?

Answer: Keybert

I don't think the little white blob bears any resemblance to a bird, but it is a necessary part of the game. In every level one must collect four diamond pieces as well as Keybert, the key/bird hybrid.
2. What does Wario jump on to start the countdown for each level?

Answer: The Hurry-Up Frog

The Hurry-Up Frog starts a countdown whose length varies according to the level and the difficulty of the game. If the timer runs out, Wario will begin to lose his coins. Once he has no more coins left, he must start the level over again.
3. Who is the princess that Wario must save?

Answer: Princess Shokora

Shokora helps Wario throughout the levels by selling him items he can use to defeat the bosses at the end of each passage. She also appears as the black cat that leads Wario to the abscess within the pyramid.
4. Who must Wario defeat?

Answer: The Golden Diva

The Golden Diva is about as obsessed with money as Wario is! Wario must defeat the Golden Diva to break the curse on Princess Shokora.
5. Wario gets a kiss from the Princess for saving her.

Answer: True

Just imagine a meany like Wario getting kissed! He probably thinks that girls have cooties anyway.
6. Which of these is not a transformation in the game?

Answer: Arty Wario

Arty Wario is from the Nintendo DS game: "Wario: Master of Disguise". Snowball Wario rolls down hills and breaks blocks, Fat Wario breaks blue blocks, and Zombie Wario can float through certain kinds of floors.
7. Where does Wario hear about the ancient pyramid in which the game takes place?

Answer: The newspaper

While sitting at home, Wario passes the time by reading the newspaper. Reading about a recently-discovered pyramid, Wario hops in his Wario Car and drives off to investigate.
8. What is the name of the first boss Wario must defeat?

Answer: Spoiled Rotten

Spoiled Rotten has ten health points and is a relatively easy boss. Wario can buy certain items to help him during battle.
9. Which of these objects cannot be used to break rocks?

Answer: Boxing glove

Wario can throw old men through narrow passages to break blocks; this fits in with Wario's mean and rotten nature. Old men are only found in bonus stages, which can be reached via pipes.
10. Which one of these options is NOT a passage available in the game?

Answer: Pearl Passage

After defeating the first boss, Wario goes through four passages: Ruby, Topaz, Emerald, and Sapphire. There is no Pearl Passage in "Warioland 4".
Source: Author anthonyrappfan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us