Quiz about 19941998 Ford Mustang
Quiz about 19941998 Ford Mustang

1994-1998 Ford Mustang Trivia Quiz


Test your knowledge on the late model SN95 chassis Mustangs

A multiple-choice quiz by drfordmd. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Cars
  8. »
  9. Ford

Author
drfordmd
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
221,315
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
376
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which year did the Mustang Cobra R return? Hint

1995
1996
1994
1997

2. Can you name the 4 available engines from the 1995 model Mustangs? Hint

2.3 Liter, 5.0 Liter, 4.6 Liter, 5.4 Liter
3.8 Liter, 5.0 Liter SOHC, 4.6 Liter DOHC, 5.8 Liter
3.8 Liter, 4.6 Liter SOHC, 4.6 Liter DOHC, 5.0L OHV
145HP-3.8L OHV, 215HP-5.0L OHV, 240HP-5.0L OHV, 300HP-5.8L OHV

3. What event signaled the debut of the Ford 1994 Mustang? Hint

New Year's Eve
The New York Auto Show
The Daytona 500
The Indianapolis 500

4. What was the last year Mustang GT's were available with the famous 5.0 engine? Hint

1995
1994
1996
1998

5. What were the three optional wheel sizes in 1996? Hint

15, 16, 17 inch
16, 17, 18 inch
14,15,16 inch
15, 17, 18 inch

6. Name the factory option that could be ordered in 1996 that deleted air conditioning, power windows and locks, and leather seats but still came with GT suspension and engine to create a factory lightweight race car? Hint

GTS
SVO
LXS
SVT

7. What famous Mustang modifier crammed a 351 cubic inch engine into a 1995-97 Mustang? Hint

Jack Roush
Chip Foose
Carrol Shelby
Steve Saleen

8. Although 1998 was a carryover year design-wise, one important feature disappeared from the dash board. What was it? Hint

The center mounted clock
Heater/ Air conditioning controls
Traction control switch
Steering wheel mounted cruise control

9. Name the popular stereo system Ford put into Mustang GT's and Cobras. Hint

Mach 500
Mach III
Mach 1
Mach 460

10. Name the color option found only on Cobras that appear to change colors as the car passes by. Hint

Chamelion Metallic
Mystic Metallic
Flip-Flop Metallic
Candy Pearl


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which year did the Mustang Cobra R return?

Answer: 1995

The 1995 Cobra R returned for a second time available in only white. It required an SCCA license to purchase.
2. Can you name the 4 available engines from the 1995 model Mustangs?

Answer: 145HP-3.8L OHV, 215HP-5.0L OHV, 240HP-5.0L OHV, 300HP-5.8L OHV

1995 was not only the last year of the 5.0, it was the only year a 5.8 liter was available in an SN95 Mustang.
3. What event signaled the debut of the Ford 1994 Mustang?

Answer: The Indianapolis 500

Just as in April, 1964 the Mustang debuted at the Brickyard as the Official Pacecar.
4. What was the last year Mustang GT's were available with the famous 5.0 engine?

Answer: 1995

While many mistake 96 for the last year of the 5.0, 1995 was the last model year they were in. The 5.0 GT's are separated from 4.6 GT's by their horizontal taillight design.
5. What were the three optional wheel sizes in 1996?

Answer: 15, 16, 17 inch

The largest factory wheel Ford offered was their 17 inch Cobra R, which has become a tremendously popular aftermarket wheel.
6. Name the factory option that could be ordered in 1996 that deleted air conditioning, power windows and locks, and leather seats but still came with GT suspension and engine to create a factory lightweight race car?

Answer: GTS

This is a mostly unknown option package, but GTS optioned Mustangs are still highly sought after.
7. What famous Mustang modifier crammed a 351 cubic inch engine into a 1995-97 Mustang?

Answer: Steve Saleen

Saleen's S351 stood as the fastest production Mustang until the 3rd return of the Cobra R in 2000.
8. Although 1998 was a carryover year design-wise, one important feature disappeared from the dash board. What was it?

Answer: The center mounted clock

Ford introduced a new head unit for the stereo that had the clock built in, so the clock bubble in the middle of the dash was removed.
9. Name the popular stereo system Ford put into Mustang GT's and Cobras.

Answer: Mach 460

Ford has upgraded the Mach 460 stereo to the Mach 1000, featuring the first factory installed subwoofer in a Mustang.
10. Name the color option found only on Cobras that appear to change colors as the car passes by.

Answer: Mystic Metallic

While the commonly known chameleon paint color changes from purple to green, the Mystic color changes between black, blue, green, and indigo.
Source: Author drfordmd

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us