Quiz about My Life in Cars
Quiz about My Life in Cars

My Life in Cars Trivia Quiz


A brief rundown of all the cars that have been a part of my life.

A multiple-choice quiz by bockek01. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Cars
  8. »
  9. Ford

Author
bockek01
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
320,178
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
422
Last 3 plays: NovaRacing (9/10), Guest 67 (6/10), Guest 162 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. As a child growing up in Southern Indiana, the first car I remember my parents having was a green and white 1954 Mercury Monterey. It seemed to me we had that car forever (actually it was 12 years). Did Mercury ever sell pickup trucks, and if so, in what years? Hint

No, they considered it but decided against it.
No, are you kidding.
Yes, 1946-1968
Yes, but only in 1964.

2. The second car my parents owned was a white 1966 Chevrolet Impala 4-door hardtop with a 327 V8 engine. This car eventually became my first car. Prior to the 1966 model, the Impala was the top trim level for Chevy's full size car. What became the top trim level in the 1966 model year? Hint

Caprice
Biscayne
This didn't happen. Impala was still the top trim level.
Bel Air

3. The first car I bought was a silver and black 1972 Chevrolet Vega GT Hatchback Coupe. I liked the car but apparently the critics didn't. What size category was the Vega considered to be part of? Hint

Mid-size
SUV
Full-size
Subcompact

4. In 1976 I bought a silver Oldsmobile Cutlass Coupe with a 350 V8 engine and an automatic transmission. It was sharp. According to Dupont Inc., in the 2009 model year, what was the most popular color for all cars sold globally? Hint

Red
Silver
Blue
White

5. 1979 rolled around and I purchased a Pontiac Grand Prix SJ Coupe. The color was called double two-tone black and silver. I still think it was the best looking car I ever owned. What year was the Grand Prix introduced as a Pontiac model? Hint

1962
1976
1967
1991

6. By 1983, I had 2 kids and needed something a little roomier and with 4-wheel drive. This was the first year for the Chevrolet S-10 Blazer, which I read about in "Car and Driver" magazine. I liked it so much I bought a black and silver one. What was the full-sized version of this truck called? Hint

K-5 Blazer
Ramcharger
Trailblazer
Bronco

7. I kept the Blazer until 1986 when we needed more room to haul the kids and their friends to various places. I looked around and decided to buy a silver and black 1986 Ford Aerostar minivan. It was ideal for family and friends. I liked it so much I traded it for a silver 1990 Aerostar minivan. What was the name of the minivan with which Ford eventually replaced the Aerostar? Hint

Odyssey
Caravan
Windstar
Econoline

8. The kids grew up and our needs changed, so in 1994 we bought a green-gold Dodge Intrepid. It was the first Chrysler product I owned. It had the new cab forward design which made it handle and drive really well. Which of the following car models was similar to, and based on, the same platform as the Intrepid? Hint

Eagle Vision
Plymouth Breeze
Chrysler Sebring
AMC Pacer

9. I gave our youngest son the Intrepid in 1999 and purchased a 1996 Mercury Sable at that time. It was good reliable transportation, if not the best looking car. What was the car model that was basically the Sable's twin? Hint

Ford Taurus
Mercury Villager
Mercury Mystique
Hummer

10. In late 2004, Ford came out with a totally redesigned model called the Five Hundred (not the 500). The Sable had a lot of miles on it so I traded it on a blue 2005 Five Hundred. What was the Five Hundred renamed as in the 2008 model year? Hint

Six Hundred
Taurus
Falcon
Pinto


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. As a child growing up in Southern Indiana, the first car I remember my parents having was a green and white 1954 Mercury Monterey. It seemed to me we had that car forever (actually it was 12 years). Did Mercury ever sell pickup trucks, and if so, in what years?

Answer: Yes, 1946-1968

They were built by Ford of Canada and looked exactly like their Ford counterparts.
2. The second car my parents owned was a white 1966 Chevrolet Impala 4-door hardtop with a 327 V8 engine. This car eventually became my first car. Prior to the 1966 model, the Impala was the top trim level for Chevy's full size car. What became the top trim level in the 1966 model year?

Answer: Caprice

The trim levels (by increasing cost) were Biscayne, Bel Air, Impala, and Caprice.
3. The first car I bought was a silver and black 1972 Chevrolet Vega GT Hatchback Coupe. I liked the car but apparently the critics didn't. What size category was the Vega considered to be part of?

Answer: Subcompact

Automobile Magazine stated "Today the Vega is considered a symbol of all the problems Detroit faced in the 70's."
4. In 1976 I bought a silver Oldsmobile Cutlass Coupe with a 350 V8 engine and an automatic transmission. It was sharp. According to Dupont Inc., in the 2009 model year, what was the most popular color for all cars sold globally?

Answer: Silver

Silver - 25%, Black - 23%, White - 18%
5. 1979 rolled around and I purchased a Pontiac Grand Prix SJ Coupe. The color was called double two-tone black and silver. I still think it was the best looking car I ever owned. What year was the Grand Prix introduced as a Pontiac model?

Answer: 1962

The head of Advanced Engineering at Pontiac at the time, John DeLorean, was involved in developing both the Grand Prix and the GTO.
6. By 1983, I had 2 kids and needed something a little roomier and with 4-wheel drive. This was the first year for the Chevrolet S-10 Blazer, which I read about in "Car and Driver" magazine. I liked it so much I bought a black and silver one. What was the full-sized version of this truck called?

Answer: K-5 Blazer

The GMC version of this truck was called the S-15 Jimmy.
7. I kept the Blazer until 1986 when we needed more room to haul the kids and their friends to various places. I looked around and decided to buy a silver and black 1986 Ford Aerostar minivan. It was ideal for family and friends. I liked it so much I traded it for a silver 1990 Aerostar minivan. What was the name of the minivan with which Ford eventually replaced the Aerostar?

Answer: Windstar

The Windstar debuted in 1995 and production of the Aerostar stopped after the 1997 model year.
8. The kids grew up and our needs changed, so in 1994 we bought a green-gold Dodge Intrepid. It was the first Chrysler product I owned. It had the new cab forward design which made it handle and drive really well. Which of the following car models was similar to, and based on, the same platform as the Intrepid?

Answer: Eagle Vision

The Jeep/Eagle Division was formed after Chrysler's 1987 buyout of American Motors. The Vision was sold from 1993-1997.
9. I gave our youngest son the Intrepid in 1999 and purchased a 1996 Mercury Sable at that time. It was good reliable transportation, if not the best looking car. What was the car model that was basically the Sable's twin?

Answer: Ford Taurus

The Sable was in production from 1986-2005.
10. In late 2004, Ford came out with a totally redesigned model called the Five Hundred (not the 500). The Sable had a lot of miles on it so I traded it on a blue 2005 Five Hundred. What was the Five Hundred renamed as in the 2008 model year?

Answer: Taurus

The wagon version of the Five Hundred was called the Freestyle.
Source: Author bockek01

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 21 2023 : NovaRacing: 9/10
Jan 15 2023 : Guest 67: 6/10
Jan 04 2023 : Guest 162: 5/10

Score Distribution

quiz
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us