FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Basic Italian Phrases
Quiz about Basic Italian Phrases

Basic Italian Phrases Trivia Quiz


Here are a few expressions you may need when you travel to beautiful and fascinating Italy.

A multiple-choice quiz by Beatka. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Italian

Author
Beatka
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
98,999
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
5650
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 82 (10/10), Guest 99 (9/10), Guest 192 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. A new day has started. You wake up and say to the first person you see: Hint


Question 2 of 10
2. You are being introduced to somebody. What would you say? Hint


Question 3 of 10
3. A meeting is over, time to go. What do you say upon leaving? Hint


Question 4 of 10
4. You are asking somebody for help in Italian. What would you add at the end of such phrase? Hint


Question 5 of 10
5. Now you would like to thank somebody for help in Italian. What should you say? Hint


Question 6 of 10
6. You are excusing yourself. Which expression would you use? Hint


Question 7 of 10
7. You would like to say that you like someone or something. How would that be in Italian? Hint


Question 8 of 10
8. It is 5 p.m. (or later) and you are entering a shop for example. How are you expected to greet the salesperson? Hint


Question 9 of 10
9. You are in a shop and want to ask the salesperson how much something costs. What are you supposed to say? Hint


Question 10 of 10
10. The day has come to an end, time to go to bed. How do you wish somebody a 'good night'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 25 2024 : Guest 82: 10/10
May 23 2024 : Guest 99: 9/10
May 22 2024 : Guest 192: 9/10
May 21 2024 : Guest 62: 9/10
May 21 2024 : Guest 150: 9/10
May 20 2024 : TERRYHURST22: 4/10
May 20 2024 : JanIQ: 9/10
May 19 2024 : Kemelinho: 7/10
May 17 2024 : Guest 165: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A new day has started. You wake up and say to the first person you see:

Answer: buon giorno

'Giorno' is a day and 'buon'/ 'buono' (good) is an adjective used to denote nouns of masculine gender.
2. You are being introduced to somebody. What would you say?

Answer: piacere

'Piacere' literally means 'pleasure' (in meeting you). A more formal way of saying it is 'sono lieto/a di fare la Sua conoscenza'.
3. A meeting is over, time to go. What do you say upon leaving?

Answer: arrivederci

You can also say (more informally): 'ciao', 'a presto', 'ci vediamo', etc.
4. You are asking somebody for help in Italian. What would you add at the end of such phrase?

Answer: per favore

You can say for instance 'Mi aiuti, per favore' (Please help me) or, more formally, 'La prego di aiutarmi' (Would you mind helping me?).
5. Now you would like to thank somebody for help in Italian. What should you say?

Answer: grazie

You can also say: 'mille grazie' (thousand thanks), 'tante grazie' (many thanks) , or, more formally, 'La ringrazio' (thank you).
6. You are excusing yourself. Which expression would you use?

Answer: chiedo scusa

You can also say: 'scusami' (familiar way of saying it) or 'mi scusi' (formal way of saying it).
7. You would like to say that you like someone or something. How would that be in Italian?

Answer: mi piace...

The expression 'mi piace' is followed by a noun or a verb. For instance: 'mi piace questa ragazza' (I like this girl), 'mi piace cantare' (I like to sing).
8. It is 5 p.m. (or later) and you are entering a shop for example. How are you expected to greet the salesperson?

Answer: buona sera

'Buona sera' means literally 'Good evening' but it is commonly used to denote 'good afternoon' as well. You can say 'buona sera' both when you enter and leave a place.
9. You are in a shop and want to ask the salesperson how much something costs. What are you supposed to say?

Answer: quanto costa?

For instance: 'Quanto costa questo giocattolo' (How much is this toy?). 'Quanti anni hai?' means 'How old are you?'. 'Come va?' and 'Come stai?' mean, respectively, 'How is it going?' and 'How are you?'.
10. The day has come to an end, time to go to bed. How do you wish somebody a 'good night'?

Answer: buona notte

You can also say 'sogni d'oro' (sweet dreams)!
Source: Author Beatka

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us