Quiz about Lets play Palla Base Baseball
Quiz about Lets play Palla Base Baseball

Let's play Palla Base (Baseball) Quiz


Yes, we play baseball in Italy. At least, I do -on the beach. Are you able to identify these baseball terms and names, in Italian?

A multiple-choice quiz by zordy. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Italian

Author
zordy
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
228,976
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
448
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. One of the oldest franchises in MLB in Italian would be called "Cuccioli". In which town do they play? Hint

Pittsburgh
San Francisco
New York
Chicago

2. An American League team in Italian would be called, quite oddly, the "Rigogoli". Pick the city where this team plays. Hint

Washington
Houston
Baltimore
Atlanta

3. And can you guess the team whose name, translated in Italian, would be the "Gemelli", and consequently guess where they play? Hint

Minnesota
Cleveland
Atlanta
Oakland

4. This team hasn't an English name in the original version. In Italian, that would be the "Frati". Their city? Hint

San Diego
Florida
Seattle
Arizona

5. Which team would be translated into "Calze Rosse"? Hint

Chicago
Milwaukee
Cincinnati
Boston

6. Now, some baseball term in Italian. In which position does the "Lanciatore" plays?

Answer: (One Word. The Yankees have one of these guys with an Italian name)
7. And in which position does the Ricevitore play? Hint

Catcher
Outfielder
Designated Hitter
Shortstop

8. And when we say "The Interbase made a nice catch!" which player do we mean? Hint

Infielder
Shortstop
Outfielder
Catcher

9. What famous player with an Italian name was nicknamed, if we translate literally, "Sobbalzante Giuseppe"?


Answer: (Name and surname. His wife was quite famous too.)
10. "Great slug. This is a Fuoricampo!" What this "Fuoricampo" means? Hint

Strike
Home Run
Grounder
Flyout


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. One of the oldest franchises in MLB in Italian would be called "Cuccioli". In which town do they play?

Answer: Chicago

Cuccioli means Cubs. Other translations: Pirati di Pittsburgh, Giganti di San Francisco, Metropolitani di New York...the Yankees stay the same.
2. An American League team in Italian would be called, quite oddly, the "Rigogoli". Pick the city where this team plays.

Answer: Baltimore

Rigogoli (Orioles) is not a common word in Italian, maybe because you don't see many orioles around here.
3. And can you guess the team whose name, translated in Italian, would be the "Gemelli", and consequently guess where they play?

Answer: Minnesota

Gemelli=Twins
4. This team hasn't an English name in the original version. In Italian, that would be the "Frati". Their city?

Answer: San Diego

Padres is a Spanish word meaning monks, that is Frati. Other translations: Coraggiosi di Atlanta, Marinai di Seattle, and Marlins is the same.
5. Which team would be translated into "Calze Rosse"?

Answer: Boston

Chicago is Calze Bianche and Cincinnati simply Rossi. Milwaukee team is the Birrai.
6. Now, some baseball term in Italian. In which position does the "Lanciatore" plays?

Answer: Pitcher

Mike Mussina, 2005 salary 19000000 $. How much is it in Euros?
7. And in which position does the Ricevitore play?

Answer: Catcher

Ricevitore would be a literal translation of Receiver, but football terms are not translated by TV announcers.
The "Catcher in the Rye" is Il giovane Holden (Young Holden), since Il Ricevitore nella Segale sounded too odd.
8. And when we say "The Interbase made a nice catch!" which player do we mean?

Answer: Shortstop

Literally, Interbase means "between bases", while Shortstop would be "arresto corto"
9. What famous player with an Italian name was nicknamed, if we translate literally, "Sobbalzante Giuseppe"?

Answer: Joe DiMaggio

Joltin' Joe.
10. "Great slug. This is a Fuoricampo!" What this "Fuoricampo" means?

Answer: Home Run

Literally, Fuoricampo means "out of the park". So, in the rare case of an "Inside the park" home run, we have the quite meaningless term of Fuoricampo Interno, that is an "Inside the park outside the park". And this is the hit ending the game.
Go A's!
Source: Author zordy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us