FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Italian Words and Verbs
Quiz about Italian Words and Verbs

Italian Words and Verbs Trivia Quiz


How much Italian do you think you know?

A multiple-choice quiz by ladymacb29. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Italian

Author
ladymacb29
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
6,325
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
5340
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 203 (5/10), bopeep (9/10), Guest 164 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Avere? Hint


Question 2 of 10
2. Mi chiamo? Hint


Question 3 of 10
3. Aperto? Hint


Question 4 of 10
4. Primavera? Hint


Question 5 of 10
5. Oggi? Hint


Question 6 of 10
6. Lavoro? Hint


Question 7 of 10
7. Mancare? Hint


Question 8 of 10
8. Riportare? Hint


Question 9 of 10
9. Rivista? Hint


Question 10 of 10
10. Sbagliarsi? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Aug 28 2026 : Guest 203: 5/10
Aug 25 2026 : bopeep: 9/10
Aug 14 2026 : Guest 164: 9/10
Aug 11 2026 : Guest 95: 10/10
Aug 09 2026 : Guest 108: 9/10
Jul 31 2026 : Guest 146: 8/10
Jul 28 2026 : QCharmaine: 6/10
Jul 26 2026 : Guest 174: 10/10
Jul 23 2026 : Guest 145: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Avere?

Answer: To have

Sort of like 'avoir' in French.
2. Mi chiamo?

Answer: My name is

Mi for myself and chiamo for call or name, so it translates to I call myself.
3. Aperto?

Answer: Open

When in Italy, only go in stores that say 'aperto'!
4. Primavera?

Answer: Spring

No, not a pasta sauce!
5. Oggi?

Answer: Today

Took me a while to remember that one.
6. Lavoro?

Answer: Job

7. Mancare?

Answer: To miss

8. Riportare?

Answer: To bring back

9. Rivista?

Answer: A magazine

Why couldn't they just say 'magazine'?
10. Sbagliarsi?

Answer: To be wrong

And that's a hard one to pronounce!
Source: Author ladymacb29

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Gli animali Very Easy
2. Italian Colors Very Easy
3. Dice le "Cards" Easier
4. Italian Verbs Easier
5. So You Want to Learn Italian? Easier
6. A Tavola! Easier
7. Italian Anatomy Average
8. Basic Italian Phrases Average
9. Nel Ristorante Average
10. Italian Phrases Average
11. An Italian Romance Average
12. Mai, Oh Mai Average

8/31/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us