Quiz about Nel Ristorante
Quiz about Nel Ristorante

Nel Ristorante Trivia Quiz


Here are some questions of basic Italian. I'll give the name of something you could find in a bar or a restaurant and you'll have to translate (English to Italian or vice versa).

A multiple-choice quiz by JanIQ. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Italian

Author
JanIQ
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
277,973
Updated
Sep 15 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1999
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 98 (8/10), Guest 47 (7/10), Guest 98 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What's the Italian word for "tomatoes"? Hint

Gli zucchini
I pomodori
I tramezzini
Le patate

2. What is the Italian word for cheese? Hint

Il formaggio
Il cinghiale
Il prosciutto
Il coniglio

3. What is the Italian word for salmon? Hint

La trota
Il tonno
Il salmone
Il merluzzo

4. Let's have a drink. What is the Italian for a glass of red wine? Hint

Un barile di vino rosso
Un fiasco di vino rosso
Un bicchiere di vino rosso
Una bottiglia di vino rosso

5. What is the Italian word for "strawberries"? Hint

Le pesche
Le mele
Le fragole
Le noci

6. Traduci dall'italiano all'inglese. Come si dice "i funghi" in inglese? Hint

Beans
Spinach
Mushrooms
Brussels sprouts

7. Che cosa dice James Bond quando ordina il suo Martini? Hint

Agitato ma non stirato
Agitato ma non pagato
Agitato ma non asciugato
Agitato ma non mescolato

8. Traduci dall'italiano all'inglese. Come si dice "l'agnello" in inglese? Hint

Lamb
Veal
Pork
Stew

9. Traduci dall'italiano all'inglese. Come si dice "una spremuta" in inglese? Hint

Sparkling wine
Beer
Sparkling water
Fruit juice (freshly made)

10. Traduci dall'italiano all'inglese. Come si dice "il conto" in inglese? Hint

Salt cellar
Cutlery
Bill
Napkin


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What's the Italian word for "tomatoes"?

Answer: I pomodori

"Zucchini" are courgettes, "patate" are potatoes and "tramezzini" are sandwiches.
2. What is the Italian word for cheese?

Answer: Il formaggio

"Prosciutto" is ham, "il cinghiale" is a wild boar and "il coniglio" is a rabbit.
3. What is the Italian word for salmon?

Answer: Il salmone

All the options I gave are fish that can be served at a restaurant. "Il salmone" is salmon, "il tonno" is tuna, "il merluzzo" is cod and "la trota" is trout.
4. Let's have a drink. What is the Italian for a glass of red wine?

Answer: Un bicchiere di vino rosso

You will certainly have noticed that red wine is translated as "vino rosso". But the quantity in the different options differs.
"Un bicchiere" is a glass, what we were looking for. "Una bottiglia" is a bottle, and "un fiasco" is a specific kind of bottle (wrapped in straw), used mostly for chianti. If you would ask for "un barile" (a barrel) of red wine, you would definitely have a drinking problem.
5. What is the Italian word for "strawberries"?

Answer: Le fragole

This question contains various types of fruit. "Le mele" are apples, "Le noci" are nuts and "le pesche" are peaches. By the way, try not to confuse "le pesche" (peaches) with "il pesce" (fish). You might end up with an unusual combination of ingredients if you order "la zuppa di pesche" (peach soup) instead of "la zuppa di pesce".
6. Traduci dall'italiano all'inglese. Come si dice "i funghi" in inglese?

Answer: Mushrooms

Spinach is "gli spinaci", Brussels sprouts are "i cavoletti di Bruxelles" and beans are "i fagioli".
7. Che cosa dice James Bond quando ordina il suo Martini?

Answer: Agitato ma non mescolato

The question is: "What does James Bond say when he buys a Martini?"
James Bond likes his Martini "shaken but not stirred". You will certainly have noticed that the Italian word for "to shake" is "agitare", so shaken is "agitato". To stir is "mescolare" (literally "to mix up). The correct answer is thus "agitato ma non mescolato".

Most people would like not to pay for their Martini, but I doubt that the bartender will offer you a Martini that has not been paid for ("pagato").
The other options don't make any sense. For example, you'll best not drink your Martini ironed ("stirato"). Finally, you could very well be fond of dry Martini, but that does not mean you'd ask a Martini wiped off ("asciugato").
8. Traduci dall'italiano all'inglese. Come si dice "l'agnello" in inglese?

Answer: Lamb

"Il maiale" is pork, "il vitello" is veal and "il ragł" is stew.
9. Traduci dall'italiano all'inglese. Come si dice "una spremuta" in inglese?

Answer: Fruit juice (freshly made)

"Una spremuta" is fruit juice freshly made. Fruit juice out of a pack or a bottle is called "il succo di frutta".
Sparkling wine is "spumante", a word that is quite easily confused with "spremuta".
Sparkling water is "l'acqua gassata". Beer is simply "la birra".
10. Traduci dall'italiano all'inglese. Come si dice "il conto" in inglese?

Answer: Bill

A salt cellar is "la saliera". A napkin is less evident: this is translated as "il tovagliolo". Cutlery is "le posate", although you are likely to find sometimes the mention "pane e coperto". This latter phrase indicates that you are charged extra for bread and cutlery.
"Il conto" is the bill. But in several fast-food restaurants in Italy you would have to pay immediately after ordering your meal: you then pay "lo scontrino" and you pick up your meal with this bill.
Source: Author JanIQ

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Beatka before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 03 2023 : Guest 98: 8/10
Feb 01 2023 : Guest 47: 7/10
Feb 01 2023 : Guest 98: 8/10
Jan 31 2023 : Guest 173: 7/10
Jan 31 2023 : Guest 99: 8/10
Jan 31 2023 : Guest 109: 9/10
Jan 31 2023 : Guest 99: 7/10
Jan 31 2023 : Guest 151: 6/10
Jan 24 2023 : Guest 24: 9/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Gli animali Very Easy
2. Italian Colors Very Easy
3. Dice le "Cards" Easier
4. Italian Verbs Easier
5. Basic Italian Phrases Easier
6. Italian Phrases Average
7. Italian Words and Verbs Average
8. Italian Expressions of Time Average
9. An Italian Romance Average
10. A Tavola! Average
11. Absurd Italian 465 Average
12. Absurd Italian 506 Average

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us