Quiz about An Italian Romance
Quiz about An Italian Romance

An Italian Romance Trivia Quiz


You took an Italian class, and now you are able to order an espresso, to ask for directions and to buy the new Prada shoes. But are you (linguistically speaking) also ready for an Italian romance? Check it with this quiz!

A multiple-choice quiz by Arlesienne. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Italian

Author
Arlesienne
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
243,642
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
3178
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 71 (10/10), Guest 46 (8/10), hilhanes (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Some sweet nothings to whisper in her (his) ear. What about: "You have an enchanting smile"? Hint

Hai una sorella svenevole
Hai un sorriso incantevole
Hai un accento indecifrabile
Hai uno sguardo ingannevole

2. If the object of your affection hasn't a spiky gel-hairdo (or, obviously, isn't bald-headed), you might like to express your admiration for her (his) hair by saying: "Your hair is like silk". Hint

I tuoi capelli sono come lana
I tuoi capelli sono come paglia
I tuoi capelli sono come spine
I tuoi capelli sono come seta

3. To manifest your compelling desire to meet your beloved again, try with a forceful: "I must see you again!"
Hint

Devo rivederti!
Devo rivenderti!
Devo rivalutarti!
Devo rivelarti!

4. While you are languidly bobbing up and down in a gondola, or sipping an aperitif in front of the Pantheon, you can express the pleasure that her (his) company gives you with a simple but effective: "It's wonderful to be with you". Hint

╚ meraviglioso stare con te
╚ splendido essere a casa
╚ stupendo stirare con te
╚ fantastico stare da soli

5. You are getting braver and braver, and now you even dare: "May I kiss you"? Hint

Posso sbalordirti?
Posso batterti?
Posso baciarti?
Posso barattarti?

6. When cruel life separates you from your darling, you can send her (him) a romantic SMS: "I am thinking of you". Hint

Sto pensando al conto
Sto pensando al tŔ
Sto pensando a te
Sto pensando a lei

7. If your longing for her (his) presence is unbearable, you can send an ardent, desperate message, such as: "I miss you like crazy". Hint

Manco per niente
Mi manchi da impazzire
Non manca un bel niente
Cerca di non mancare

8. If you wish to impress her (him) with your literary prowess, do try with a romantic quote from Dante's Inferno: "Love, that denial takes from none belov'd". Hint

Senza speme vivemo in desio
Lasciate ogne speranza voi ch'intrate
Amor, ch'a nullo amato amar perdona
Nel mezzo del cammin di nostra vita

9. If literature is not your forte, a more conventional sentence will help too: "I love you with all my heart". Hint

Ti amo con tutto il polmone
Ti amo con tutto il fegato
Ti amo con tutto il cuore
Ti amo con tutto il rene

10. Alas! It was a wonderful interlude, but now you must part forever. A perfect romance needs a perfect conclusion, such as: "I won't ever forget you!"
Hint

Ti scorder˛ nel giro di due ore
Potresti almeno portarmi all'aeroporto
Ti mander˛ una cartolina
Non ti dimenticher˛ mai pi¨


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Some sweet nothings to whisper in her (his) ear. What about: "You have an enchanting smile"?

Answer: Hai un sorriso incantevole

Hai = you have, i.e. the second person singular, or "tu" form, of the verb "avere" (to have). The "tu" form is a familiar, informal way to address a single person. In Italian there is also the more formal "Lei" form, i.e. the third person singular, which is mostly used to talk to a stranger or an elder person, and sometimes to keep people at distance. Since a sweetheart is neither a stranger nor a person one wants to keep at distance, tender feelings are generally expressed in the "tu" form.
In Italian there is also a plural "you", used when speaking to more than one person. In that case, one conjugates a verb in the "voi" form, i. e. the second person plural.
The other choices are: Una sorella svenevole = a simpering sister; un accento indecifrabile = an unintelligible accent; uno sguardo ingannevole = a deceitful glance.
2. If the object of your affection hasn't a spiky gel-hairdo (or, obviously, isn't bald-headed), you might like to express your admiration for her (his) hair by saying: "Your hair is like silk".

Answer: I tuoi capelli sono come seta

In Italian, one refers to the mass of hair on one's head with the plural of "il capello" (i. e. a single hair) = i capelli. The other similes are rather offensive: lana = wool; spine = thorns; paglia = straw.
3. To manifest your compelling desire to meet your beloved again, try with a forceful: "I must see you again!"

Answer: Devo rivederti!

Devo rivalutarti = I must revalue you; devo rivenderti = I must resell you; devo rivelarti = I must reveal to you.
4. While you are languidly bobbing up and down in a gondola, or sipping an aperitif in front of the Pantheon, you can express the pleasure that her (his) company gives you with a simple but effective: "It's wonderful to be with you".

Answer: ╚ meraviglioso stare con te

╚ = It's. "Meraviglioso", "stupendo", "splendido", "fantastico", are all synonyms for "wonderful".
Stirare con te = to iron with you; essere a casa = to be at home; stare da soli = to be alone
5. You are getting braver and braver, and now you even dare: "May I kiss you"?

Answer: Posso baciarti?

In Italian, "posso" means both "I can" and "I may".
Batterti = beat you; barattarti = swap you; sbalordirti = astonish you.
6. When cruel life separates you from your darling, you can send her (him) a romantic SMS: "I am thinking of you".

Answer: Sto pensando a te

Sto pensando al tŔ = I am thinking of the tea (do notice the accent!); sto pensando a lei = I am thinking of her; sto pensando al conto = I am thinking of the bill.
7. If your longing for her (his) presence is unbearable, you can send an ardent, desperate message, such as: "I miss you like crazy".

Answer: Mi manchi da impazzire

Manco per niente = forget it; non manca un bel niente = nothing at all is missing; cerca di non mancare = try not to be away.
8. If you wish to impress her (him) with your literary prowess, do try with a romantic quote from Dante's Inferno: "Love, that denial takes from none belov'd".

Answer: Amor, ch'a nullo amato amar perdona

All choices are from the Inferno in Dante's "Divine Comedy".
Amor ch'a nullo amato amar perdona = Love, that denial takes from none belov'd. Canto V. Here is narrated the tragic love story of Paolo and Francesca, one of the most romantic of all time.
Lasciate ogne speranza voi ch'intrate = All hope abandon, ye who enter here! Canto III. This is the supposed inscription at the entrance to Hell.
Nel mezzo del cammin di nostra vita = Half-way through our life. Canto I. This is the opening line of the Inferno.
Senza speme vivemo in desio = Still desiring, we live without hope. Canto IV. Here Dante meets some of the ancient philosophers.
9. If literature is not your forte, a more conventional sentence will help too: "I love you with all my heart".

Answer: Ti amo con tutto il cuore

Be careful not to confuse organs! Fegato = liver; rene = kidney; polmone = lung.
10. Alas! It was a wonderful interlude, but now you must part forever. A perfect romance needs a perfect conclusion, such as: "I won't ever forget you!"

Answer: Non ti dimenticher˛ mai pi¨

The other choices are for cynical, hard-hearted people. Ti scorder˛ nel giro di due ore = I'll forget you within two hours; ti mander˛ una cartolina = I'll send you a postcard; potresti almeno portarmi all'aeroporto = You could at least take me to the airport.
Source: Author Arlesienne

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Mar 27 2023 : Guest 71: 10/10
Mar 21 2023 : Guest 46: 8/10
Mar 15 2023 : hilhanes: 8/10
Mar 06 2023 : Guest 76: 10/10
Mar 02 2023 : catnlib: 0/10
Mar 02 2023 : rossian: 7/10
Feb 24 2023 : Guest 110: 9/10
Feb 21 2023 : Indy4: 5/10
Feb 19 2023 : Guest 202: 9/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Italian Colors Very Easy
2. Basic Italian Phrases Easier
3. Absurd Italian 506 Average
4. Nel Ristorante Average
5. Absurd Italian 465 Average
6. Italian Words and Verbs Average
7. A Tavola! Average
8. Italian Verbs Easier
9. Italian Animal Idioms Average
10. Italian and English Proverbs & Sayings Average
11. Italian Foods - Fruit, and a Few Nuts Average
12. Dice le "Cards" Easier

3/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us