FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Italian Colors
Quiz about Italian Colors

Italian Colors Trivia Quiz


This is a simple quiz to see how well you know your colors in Italian! All questions are multiple choice. Buona fortuna!

A multiple-choice quiz by draculanut31. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Italian

Author
draculanut31
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
91,506
Updated
Jun 13 22
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
5648
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 86 (10/10), Guest 81 (10/10), Guest 49 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Come si dice "verde" in inglese? Hint


Question 2 of 10
2. Come si dice "rosso" in inglese? Hint


Question 3 of 10
3. Che vuol dire "bianco" in italiano? Hint


Question 4 of 10
4. Come si dice "viola" in inglese? Hint


Question 5 of 10
5. Come si dice "azzurro" in inglese? Hint


Question 6 of 10
6. Come si dice "arancione" in inglese? Hint


Question 7 of 10
7. Come si dice "grigio" in inglese? Hint


Question 8 of 10
8. Come si dice "rosa" in inglese? Hint


Question 9 of 10
9. Come si dice "giallo" in inglese? Hint


Question 10 of 10
10. Come si dice "nero" in inglese? Hint





Most Recent Scores
Jun 17 2024 : Guest 86: 10/10
Jun 15 2024 : Guest 81: 10/10
Jun 14 2024 : Guest 49: 10/10
Jun 14 2024 : Guest 94: 10/10
Jun 13 2024 : Guest 199: 9/10
Jun 12 2024 : Guest 172: 10/10
Jun 11 2024 : Guest 173: 10/10
Jun 09 2024 : Guest 86: 7/10
Jun 01 2024 : Guest 104: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Come si dice "verde" in inglese?

Answer: green

Green is a secondary color, made by combining the colors yellow and blue. Emerald green is the birthstone for May (which symbolizes love and success). The birthstone for the month of August also uses a green color, which is Peridot and it symbolizes married happiness. The color green is sometimes used to represent envy, hence the phrase "green with envy."
2. Come si dice "rosso" in inglese?

Answer: red

Red is a primary color. The birthstone for the month of January is Garnet (symbolizing constancy), a deep red stone. Many things are represented by the color red, particularly anger. Red is supposedly the first color perceived by man. "The color red is the color of fire and blood. Blood and fire have both positive and negative connotations. Bloodshed, aggression, war and hate on one side and love, warmth and compassion on the other side." I suppose that both love and hate could be represented by the color red.
3. Che vuol dire "bianco" in italiano?

Answer: white

White is often considered as no color. It is not a primary or secondary color, since you cannot mix anything with it to get a different color (except maybe a lighter version of the same color). White is sometimes represented as silence, since again, it is more vague than vivid.

The birthstone for the month of April is the Diamond (symbolizing innocence), which is probably the closest to white as a stone can be.
4. Come si dice "viola" in inglese?

Answer: purple

Purple is a secondary color made by mixing the primary colors blue and red. One of the many birthstones for the month of June is Alexandrite, a beautiful light purple stone that symbolizes health and longevity. (Maybe I'll have long and healthy life, since June is my month :D) February also uses a purple stone, the Amethyst which symbolizes sincerity.

Although it is a beautiful color, some feel that it is "red withdrawn from humanity by blue." A very interesting thought, considering it is worn is some lands as a sign of mourning the way we in America wear black.
5. Come si dice "azzurro" in inglese?

Answer: blue

Blue is another of the primary colors. "It is the color of sky and water and is sometimes used to represent fidelity. Many companies use blue in their logos, including Nivea Cream and Deutsche Bank of Germany." The birthstone for the month of December is Turquoise, (symbolizing prosperity) a light blue stone, and March uses Aquamarine, symbolizing courage.
6. Come si dice "arancione" in inglese?

Answer: orange

Orange, a secondary color, is made by mixing the colors yellow and red together. I find it interesting that in English, we have identical words for the fruit as we do for the color. Italian has two separate words: "Arancione" for the color, and "arancia" for the fruit.
7. Come si dice "grigio" in inglese?

Answer: grey

Grey is a very basic color. The easiest way to make grey is by mixing black and white. Grey can be used to represent vagueness and indecisiveness, much like green mentioned earlier.
8. Come si dice "rosa" in inglese?

Answer: pink

One of the birthstones used for October is Pink Tourmaline, a pretty stone that is a light shade of pink. Pink is almost always used to represent femininity.
9. Come si dice "giallo" in inglese?

Answer: yellow

"Yellow, a primary color, is associated with sunshine, knowledge and flourishing of all living creatures, but also with autumn and maturity. Yellow can also be used to represent gentleness, cheerfulness, envy and discrimination." The two latter representations of this color originate with the Middle Ages.
10. Come si dice "nero" in inglese?

Answer: black

The birthstone sometimes used for October is Black Opal, a very fascinating stone symbolizing hope. Black is a very definite, very deep color. Black is used to represent all kinds of things, including death, evil, silence and end.
Source: Author draculanut31

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. So You Want to Learn Italian? Easier
2. Italian Anatomy Average
3. Basic Italian Phrases Easier
4. Absurd Italian 506 Average
5. An Italian Romance Average
6. Nel Ristorante Average
7. Absurd Italian 465 Average
8. Italian Words and Verbs Average
9. A Tavola! Average
10. Italian Verbs Easier
11. Italian Animal Idioms Average
12. Dice le "Cards" Easier

6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us