FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Absurd Italian 465
Quiz about Absurd Italian 465

Absurd Italian 465 Trivia Quiz


Ciao ragazzi, here's another one of those Italian quizzes for those unexpected occasions in life, like the neighbor's Yorkshire eating your underwear on the clothesline.In bocca al lupo!

A multiple-choice quiz by Bruyere. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Italian

Author
Bruyere
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
93,759
Updated
May 18 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
3825
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: debray2001 (8/10), Barbarini (10/10), mberry923 (1/10).
- -
Question 1 of 10
1. La tartaruga si sveglia a mezzanotte. Hint


Question 2 of 10
2. La scimmia dello Zio Alberto ha rubato una dozzina d'albicocche dall'albero dei vicini.

Hint


Question 3 of 10
3. Il signor Braggadoccio passava la sera col suo cane Ernesto a fare dei cruciverba. Hint


Question 4 of 10
4. Mangia gli spinaci e poi c' il gelato al pistacchio come dolce! Hint


Question 5 of 10
5. Il barboncino della Marchesa ha dei lenzuoli di seta nella sua camera Hint


Question 6 of 10
6. Barbarossa aveva un po' fame dunque ha mangiato due vacche per lo spuntino.

Hint


Question 7 of 10
7. Pamela non aveva una busta abbastanza grande per il reggiseno. Hint


Question 8 of 10
8. Accidenti! C' una mosca nel burro!

Hint


Question 9 of 10
9. Giacomo ha venduto la mucca per qualche fagiolo. Hint


Question 10 of 10
10. Rosa, hai visto tutti quei pipistrelli nel pianoforte? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 02 2024 : debray2001: 8/10
May 02 2024 : Barbarini: 10/10
Apr 23 2024 : mberry923: 1/10
Apr 21 2024 : Guest 86: 10/10
Apr 19 2024 : Pruner: 5/10
Apr 17 2024 : elon78: 3/10
Apr 10 2024 : Guest 209: 8/10
Apr 03 2024 : MommyofLena: 4/10
Apr 01 2024 : biddybid: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. La tartaruga si sveglia a mezzanotte.

Answer: The turtle wakes at midnight.

Svegliarsi is the word for to wake up. Sblagliarsi is to be mistaken. Mezzogiorno is of course noon. Torta would be several types of pie or cake and also several savory versions of something in a crust. Here where I live, "torta di verdura" is a sort of pie with Swiss chard or zucchini in it and other fillings.
2. La scimmia dello Zio Alberto ha rubato una dozzina d'albicocche dall'albero dei vicini.

Answer: My uncle Alberto's monkey stole a dozen apricots from the neighbors' tree.

Rubare is to steal, rovinare is to ruin. Mele are apples. Vicini di casa are neighbors.
3. Il signor Braggadoccio passava la sera col suo cane Ernesto a fare dei cruciverba.

Answer: Mr. Braggadoccio spent his evenings with his dog Ernest doing crosswords.

Un crocifisso is a crucifix for the prayers detractor, and una preghiera is prayer. La sera in the singular would still indicate in general in the evenings or at night. Passare il tempo, les vacanze, would mean to spend..time or vacation in this instance.
4. Mangia gli spinaci e poi c' il gelato al pistacchio come dolce!

Answer: Eat your spinach and there's pistachio ice cream for dessert!

Gli spinaci= spinach. "Pistacchio" is pronounced with a hard c in Italian. Takes a while to get used to it. Parsnips, ever had those? I have and I'm still alive to tell the tale. Not half bad! They are supposedly called pastinacche, but my dictionary was British and old, don't suppose they eat them much any more!
5. Il barboncino della Marchesa ha dei lenzuoli di seta nella sua camera

Answer: The Marquise's poodle has silk sheets in his room.

Il lenzuolo is sheet. La seta: silk. Le lenticchie : lentils.
6. Barbarossa aveva un po' fame dunque ha mangiato due vacche per lo spuntino.

Answer: Redbeard was a little hungry so he ate two cows for a snack.

Lo spuntino is a snack. You also have la merenda heard occasionally.
7. Pamela non aveva una busta abbastanza grande per il reggiseno.

Answer: Pamela didn't have an envelope that was big enough for her bra.

Una busta in this sense is an envelope. Un reggiseno (reggipetto)is a bra, your chest is governed and regulated supposedly. Un busto is the bust but in the sense of a portrait bust or the upper body. Seno is the chest or bust.
8. Accidenti! C' una mosca nel burro!

Answer: Darn, there's a fly in the butter!

Burro is butter. Asino would be a donkey. Accidenti is closer to darn than what it sounds like to us, and most Italians I've been around lately don't use it any longer, they've gone on to much stronger stuff! Zitto e mosca! Means something pretty close to my lips are sealed, or mum's the word in Italian.
9. Giacomo ha venduto la mucca per qualche fagiolo.

Answer: Jack sold the cow for some beans.

You can also say "alcuni fagioli" if you like. "La mucca pazza" is the mad cow.
10. Rosa, hai visto tutti quei pipistrelli nel pianoforte?

Answer: Rosa, did you see all those bats in the piano?

Il pipistrello is the bat. You must admit that he has a strange name in different languages! Le stelle are the stars.
Grazie a Rosie in Italia per tutto.
Source: Author Bruyere

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us