FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Absurd Italian 506
Quiz about Absurd Italian 506

Absurd Italian 506 Trivia Quiz


Ciao ragazzi! Here's a quiz to test your knowledge of some silly sentences in Italian. Don't worry, they are all grammatical though. You never know when you might need to tell someone their kangaroo is boxing with the neighbor's Rottweiller.

A multiple-choice quiz by Bruyere. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Italian

Author
Bruyere
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
79,206
Updated
Jun 04 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
5793
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 192 (10/10), tosca17 (8/10), Guest 24 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Mi scusi Signora, ma c'e un coccodrillo nella Sua valigia. Hint


Question 2 of 10
2. La notte, vedrete un centinaio di pipistrelli nel cielo dalla vostra finestra. Hint


Question 3 of 10
3. Lo scimpanze voleva unirsi alla squadra di calcio. Hint


Question 4 of 10
4. Il barboncino della Zia Maria teneva un biglietto per il teatro in bocca. Hint


Question 5 of 10
5. Nel paese dei sogni, le farfalle sono re. Hint


Question 6 of 10
6. Hai perso ancora la tua biro? Ebbene, scrivi pure col naso! Hint


Question 7 of 10
7. Per piacere, posso avere un bicchiere d'acqua per la mia zanzara? Hint


Question 8 of 10
8. Cappuccetto Rosso era triste, perche aveva perso il burro per la nonna nel bosco. Hint


Question 9 of 10
9. La regina ha chiesto una cipolla per piangere meglio. Hint


Question 10 of 10
10. Le scimmie al guinzaglio! Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 192: 10/10
May 13 2024 : tosca17: 8/10
May 08 2024 : Guest 24: 8/10
May 05 2024 : Chiara888: 7/10
May 02 2024 : Guest 195: 9/10
Apr 27 2024 : Guest 147: 9/10
Apr 24 2024 : misdiaslocos: 8/10
Apr 18 2024 : rabbit1964: 2/10
Apr 18 2024 : panagos: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Mi scusi Signora, ma c'e un coccodrillo nella Sua valigia.

Answer: Excuse me Madame, but there's a crocodile in your suitcase.

Cocodrillo is a crocodile, noce di cocco is coconut they are sometimes served in a little fountain arrangement at the seaside, a littly pyramid of coconut pieces! This is dedicated to my friend Rosedevents, a former librarian who once saw a gentleman patron photocopying a coconut and no one knew how to ask him why in any language!
2. La notte, vedrete un centinaio di pipistrelli nel cielo dalla vostra finestra.

Answer: At night, you'll see about a hundred bats in the sky from your window.

Un pipistrello is a bat. Un gufo is one word for an owl, there are several others. Hundred year olds are centenari. Il giardino is the garden (yard in US English). This is dedicated to a tourist book a few of us read out loud one evening in Sri Lanka concerning the singing fish in this lake, the Germans read the German version, and so on, it was the most hilarious passage I've ever heard!
3. Lo scimpanze voleva unirsi alla squadra di calcio.

Answer: The chimpanzee wanted to join the football team. (soccer US).

Sciampu is the way shampoo is occasionally written, though I've also seen the shampoo spelling. Many beauty words come from French. Conditioner is most often called 'balsamo'. And what makes you laugh about a chimp on a team? After all the Bonzo movies with Ronald Reagan?
4. Il barboncino della Zia Maria teneva un biglietto per il teatro in bocca.

Answer: Aunt Maria's poodle held a theater ticket in his mouth.

I just verified this last week in Italy, and sure enough the little barboncino at the pet shop licked my hand and melted my 'cuore'. Something about poodles makes me laugh, and yet they are so clever and dignified. I'd never laugh in their presence.
5. Nel paese dei sogni, le farfalle sono re.

Answer: In the country of dreams, butterflies are kings.

Paese is used for country as well as village. Farfalle, in case you hadn't noticed they looked like butterflies in the pasta shape, are those charming insects. This saying is based on 'in the country of the blind, the near sighted are the kings'.
6. Hai perso ancora la tua biro? Ebbene, scrivi pure col naso!

Answer: You've lost your pen again? Well, just write with your nose!

La tua biro is the name for the Bic style pen. This is also used in the UK. You may also hear 'una penna biro' but biro for short.
7. Per piacere, posso avere un bicchiere d'acqua per la mia zanzara?

Answer: Please may I have a glass of water for my mosquito?

Le zanzare are prevalent in many regions in the summer. 'I zingari' are Tzigane or gypsies and they have camps all over Italy and Europe in general. I've heard of pet fleas and rocks, but not pet mosquitos!
8. Cappuccetto Rosso era triste, perche aveva perso il burro per la nonna nel bosco.

Answer: Little Red Riding Hood was sad because she had lost the butter for her granny in the forest.

As in French and English, Little Red is known for her clothing and it is the masculine in both Italian and French. So you do get rather interesting linguistic problems referring to a female character by a masculine name. Not any worse than Mickey being a male and a mouse being female. Doesn't bother them much! Il burro is butter.

In many versions, it's bread and butter, or cake she brings. In modern Italy the fashion is to call anything 'della nonna' to indicate homemade or good flavor. Five flavors of ice cream are called 'della nonna'.

A true guarantee of quality as who would dare question your grandmother? Il bosco is the most common word for forest. 'Frutto del bosco' is strawberries, blueberries etc.
9. La regina ha chiesto una cipolla per piangere meglio.

Answer: The queen asked for an onion to cry better.

Though the Italian Royal family is not allowed to reenter the country except for some very rare exceptions, the Italians still love stories of royalty and purchase magazines galore to read about them.
10. Le scimmie al guinzaglio!

Answer: Monkeys must be kept on a leash!

Monkeys have recently been imported as exotic pets and believe it or not I found a passage describing them actually being walked on leashes. I have also seen a fully grown ferret on a leash as well (il furetto). Il guinzaglio is the word for leash (lead British usage).

The most common sign is 'Cani al guinzaglio' along the long pedestrian avenues. The Italians are much more conscientious of their dog's behavior than the French and the police give fines.
Source: Author Bruyere

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. So You Want to Learn Italian? Average
2. Italian Anatomy Average
3. Italian Colors Very Easy
4. Basic Italian Phrases Easier
5. An Italian Romance Average
6. Nel Ristorante Average
7. Absurd Italian 465 Average
8. Italian Words and Verbs Average
9. A Tavola! Average
10. Italian Verbs Easier
11. Italian Animal Idioms Average
12. Dice le "Cards" Easier

5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us