Quiz about Italian Expressions of Time
Quiz about Italian Expressions of Time

Italian Expressions of Time Trivia Quiz


Days of the week, months of the year, seasons...

A multiple-choice quiz by SuperRo. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Italian

Author
SuperRo
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
30,591
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
19 / 25
Plays
3247
Last 3 plays: Guest 192 (23/25), ncterp (21/25), Guest 109 (24/25).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is the Italian word for "winter"? Hint

invierno
inverna
hiver
inverno

2. What is the Italian word for "Monday"? Hint

lunedi
martedi
mardi
lundi

3. What is the Italian word for "yesterday"? Hint

ieri
enero
hier
passata

4. What is the Italian word for "summer"? Hint

estato
verana
estate
verano

5. What is the Italian word for "December"? Hint

diciembre
dicembere
dicembro
dicembre

6. What is the Italian word for "Thursday"? Hint

ieveda
giovadi
giovenerdi
giovedi

7. What is the Italian word for "Sunday"? Hint

domenica
dominga
dominca
dimanca

8. What is the Italian word for the month of May? Hint

maccio
mai
maggio
mayo

9. What is the Italian word for the month of June? Hint

giugnio
gunio
giugno
junio

10. What is the Italian word for the month of October? Hint

ottiobre
ottobre
octiubre
octubre

11. What is the Italian word for "Wednesday"? Hint

mercaladi
mercredi
mercoledi
mercioledi

12. What is the Italian word for the month of July? Hint

luglio
giuglia
giuglio
liuglio

13. How do you say Friday in Italian? Hint

venierdi
vanardi
vendredi
venerdi

14. How do you say Saturday in Italian? Hint

samedi
sabadi
samerdi
sabato

15. How do you say Tuesday in Italian? Hint

martedi
mercoledi
mardi
mardino

16. What is the Italian word for "midnight"? Hint

mezzanotte
stanotte
mezzonotte
midnotte

17. What is the Italian word for the time of day known as "noon"? Hint

pomeriggio
mattina
mezzanotte
mezzogiorno

18. What is the Italian word for the month of November? Hint

noviembre
novimbre
novvembre
novembre

19. What is the Italian word for the month of February? Hint

febbre
febraio
febbraio
febbrio

20. What is the Italian word for January? Hint

genaio
janvier
gennaio
gannaio

21. What is the Italian word for March? Hint

marso
marzo
marcio
marcia

22. What is the Italian word for April? Hint

aprila
aprile
abrile
abrila

23. What is the Italian word for "tomorrow"? Hint

domani
ieri
dopodomani
stanotte

24. What is the Italian word for "hour"? Hint

lora
hora
ora
iora

25. What is the Italian word for "week"? Hint

stamana
semana
settimana
siettimana


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the Italian word for "winter"?

Answer: inverno

Invierno is Spanish, hiver is French, and inverna is just gibberish.
2. What is the Italian word for "Monday"?

Answer: lunedi

3. What is the Italian word for "yesterday"?

Answer: ieri

4. What is the Italian word for "summer"?

Answer: estate

5. What is the Italian word for "December"?

Answer: dicembre

6. What is the Italian word for "Thursday"?

Answer: giovedi

7. What is the Italian word for "Sunday"?

Answer: domenica

8. What is the Italian word for the month of May?

Answer: maggio

9. What is the Italian word for the month of June?

Answer: giugno

10. What is the Italian word for the month of October?

Answer: ottobre

11. What is the Italian word for "Wednesday"?

Answer: mercoledi

12. What is the Italian word for the month of July?

Answer: luglio

13. How do you say Friday in Italian?

Answer: venerdi

14. How do you say Saturday in Italian?

Answer: sabato

15. How do you say Tuesday in Italian?

Answer: martedi

16. What is the Italian word for "midnight"?

Answer: mezzanotte

17. What is the Italian word for the time of day known as "noon"?

Answer: mezzogiorno

"Mezzanotte" is midnight, "pomeriggio" is afternoon, and "mattina" is morning.
18. What is the Italian word for the month of November?

Answer: novembre

19. What is the Italian word for the month of February?

Answer: febbraio

20. What is the Italian word for January?

Answer: gennaio

21. What is the Italian word for March?

Answer: marzo

22. What is the Italian word for April?

Answer: aprile

23. What is the Italian word for "tomorrow"?

Answer: domani

24. What is the Italian word for "hour"?

Answer: ora

25. What is the Italian word for "week"?

Answer: settimana

Source: Author SuperRo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 04 2023 : Guest 192: 23/25
Feb 02 2023 : ncterp: 21/25
Feb 01 2023 : Guest 109: 24/25
Jan 28 2023 : Jennifer5: 25/25
Jan 24 2023 : Guest 24: 19/25
Jan 24 2023 : Guest 184: 23/25
Dec 09 2022 : Upstart3: 18/25

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us