FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about British MPs 2002
Quiz about British MPs 2002

British MPs (2002) Trivia Quiz


I will name a British MP who was active in 2002, and you should select the name of the party to which he or she belonged. Good luck!

A multiple-choice quiz by Matve. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Government
  8. »
  9. U.K. Government

Author
Matve
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
77,814
Updated
Jan 27 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
764
- -
Question 1 of 10
1. Of which UK political party was Michael Fabricant a member? Hint


Question 2 of 10
2. Mark Oaten was a UK MP, representing which party? Hint


Question 3 of 10
3. Of which UK political party was David Trimble a member at the 2002 election? Hint


Question 4 of 10
4. Which political party counts David Miliband among its members? Hint


Question 5 of 10
5. Which UK political party did Glenda Jackson MP represent until 2015? Hint


Question 6 of 10
6. Which political party in the Northern Ireland Assembly does Michelle Gildernew represent? Hint


Question 7 of 10
7. Andrew Rosindell MP represents which UK political party? Hint


Question 8 of 10
8. Which UK political party did Patsy Calton represent from 2001 until her death from breast cancer in 2005? Hint


Question 9 of 10
9. What UK political party did Simon Thomas represent? Hint


Question 10 of 10
10. Who was MP for Sedgefield, County Durham, from 1983-2007?

Answer: (Both names (no titles!))

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 08 2024 : Guest 2: 8/10
Jun 15 2024 : rivenproctor: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Of which UK political party was Michael Fabricant a member?

Answer: Conservative

The MP for Lichfield, in Staffordshire. He wears an amusing blond wig.
2. Mark Oaten was a UK MP, representing which party?

Answer: Liberal Democrat

Oaten was elected MP for Winchester in a by-election, originally by just 2 votes. The election was re-run, and he won by considerably more. He was the Lib Dem party chairman.
3. Of which UK political party was David Trimble a member at the 2002 election?

Answer: Ulster Unionist

Trimble was leader of the Ulster Unionists from 1995-2005. In 2006, he was given a seat in the House of Lords, as Baron Trimble of Lisnagarvey. Trimble left the UUP in 2007 and joined the main UK Conservative Party, in order to play a fuller part in British politics.
4. Which political party counts David Miliband among its members?

Answer: Labour

This ultra-New Labour former adviser to Tony Blair was rather improbably the MP for South Shields from 2001-13. In 2010, he was beaten in his bid to become leader of the Labour Party by his brother, Ed, and in 2013 resigned his parliamentary seat to take up a lucrative post as President of the International Rescue Committee in New York.
5. Which UK political party did Glenda Jackson MP represent until 2015?

Answer: Labour

This Oscar-winning actress was first elected MP for Hampstead and Highgate in 1992. At the 2010 General Election, she scraped back in with a majority of 42 (in the renamed Hampstead and Kilburn constituency), and chose not to stand again in 2015. In the event, her successor, Tulip Siddiq, increased the Labour Party's majority (but not by much) to 1,138.
6. Which political party in the Northern Ireland Assembly does Michelle Gildernew represent?

Answer: Sinn Fein

At the 2001 General Election, she was one of four Sinn Fein MPs to win seats. She represents Fermanagh and South Tyrone.
7. Andrew Rosindell MP represents which UK political party?

Answer: Conservative

The rather right-wing MP for Romford in Essex is (in)famous for parading his bulldog around the town. Well it won him the 2001 election, anyway ...
8. Which UK political party did Patsy Calton represent from 2001 until her death from breast cancer in 2005?

Answer: Liberal Democrat

Patsy Calton was elected MP for Cheadle in 2001, and retained her seat in 2005 despite being too ill to campaign persson. She died less than four weeks later.
9. What UK political party did Simon Thomas represent?

Answer: Plaid Cymru

He won the seat of Ceredigion in West Wales after Cynog Dafis's retirement.
10. Who was MP for Sedgefield, County Durham, from 1983-2007?

Answer: Tony Blair

Blair was leader of the Labour Party from 1994-2007, and UK Prime Minister from 1997-2007, being succeeded by Gordon Brown.
Source: Author Matve

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us