FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Currencies In Common
Quiz about Currencies In Common

Currencies In Common Trivia Quiz


There are lots of currencies that share the same name, even though they are not necessarily the same currency. This is essentially a quiz about them.

A multiple-choice quiz by tee-hee-me. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Currencies

Author
tee-hee-me
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
89,730
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
3853
Last 3 plays: BRusty85 (9/10), Guest 175 (3/10), 1nn1 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which one of these countries does not use the dinar? Hint


Question 2 of 10
2. Which country has the same currency name as the United Arab Emirates? Hint


Question 3 of 10
3. All these countries or regions, except one, use dollars as their currency. Which one is the exception? Hint


Question 4 of 10
4. Which one of these four countries uses the rufiyaa? Hint


Question 5 of 10
5. One of these countries does not have the rupee as its currency. Which one? Hint


Question 6 of 10
6. Kyrgyzstan's currency has the same name as Uzbekistan's currency.


Question 7 of 10
7. What is the name of South and North Korea's currency?

Answer: (One Word)
Question 8 of 10
8. Choose the country which doesn't use the franc. Hint


Question 9 of 10
9. Select the country which doesn't have a currency with the same name as the other three. Hint


Question 10 of 10
10. Pick out the country whose currency is not "the pound". Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 24 2024 : BRusty85: 9/10
Feb 23 2024 : Guest 175: 3/10
Feb 18 2024 : 1nn1: 10/10
Feb 14 2024 : mungojerry: 10/10
Jan 30 2024 : Guest 49: 4/10
Jan 30 2024 : gert85: 3/10
Jan 19 2024 : comark2000: 10/10
Jan 02 2024 : Richard27: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which one of these countries does not use the dinar?

Answer: Anguilla

Bahrain, Iraq and Libya all use the dinar. Anguilla uses the dollar.
Some other countries which use the dinar are: Algeria, Jordan, Kuwait, Sudan and Tunisia.
2. Which country has the same currency name as the United Arab Emirates?

Answer: Morocco

Both Morocco and the United Arab Emirates use the dirham.
Algeria has the dinar. Mauritania uses the ouguiya. Madagascar's currency is the Malagasy franc.
3. All these countries or regions, except one, use dollars as their currency. Which one is the exception?

Answer: Vanuatu

Vanuatu's currency is the vatu. The New Zealand dollar is also used in the Pitcairn Islands, Tokelau, Cook Islands and Niue. Belize's dollar has BZD as a symbol. Hong Kong has the HKD(Hong Kong dollar.)
4. Which one of these four countries uses the rufiyaa?

Answer: Maldives

The Maldives use the rufiyaa, whoose code is MVR. In Indonesia the rupiah is used. India and Mauritius use the rupee.
5. One of these countries does not have the rupee as its currency. Which one?

Answer: Bangladesh

The taka is the currency of Bangladesh. Sri Lanka, Pakistan and Seychelles use the rupee. Other countries include: India and Mauritius.
6. Kyrgyzstan's currency has the same name as Uzbekistan's currency.

Answer: True

Both countries use the som. The som subdivides to 100 tiyin in Uzbekistan and 100 tyyn in Kyrgyzstan.
7. What is the name of South and North Korea's currency?

Answer: won

The won subdivides to 100 chon.
8. Choose the country which doesn't use the franc.

Answer: Tonga

Tonga's currency is the pa'anga. Some countries which use the franc are: Congo, Togo, Benin, New Caledonia, Burkina Faso, Cameroon, Comoros, Wallis and Futuna Islands, Rwanda, Senegal and Cote d'Ivoire. The French franc was used in France until January 1, 2002, when it was replaced by the euro.
9. Select the country which doesn't have a currency with the same name as the other three.

Answer: Paraguay

The Dominican Republic, the Philippines and Colombia all use the peso.
Paraguay has the guarani for its currency.
10. Pick out the country whose currency is not "the pound".

Answer: Somalia

Somalia's currency is the shilling. The shilling is the name of Tanzania, Uganda and Kenya's currency. St. Helena, Syria and the Falkland Islands use the pound. The pound is also used in: Egypt, Gibraltar and, of course, the UK.
Source: Author tee-hee-me

This quiz was reviewed by FunTrivia editor thejazzkickazz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/1/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us