FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Money Matters
Quiz about Money Matters

Money Matters Trivia Quiz


Sure there is nothing so practical as traveller's cheques and credit cards when you are abroad. Nonetheless, to meet the locals you probably cannot escape displaying some cash. So, what about a little test in local currencies?

A multiple-choice quiz by flem-ish. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Currencies

Author
flem-ish
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
38,815
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
2075
Last 3 plays: mungojerry (10/10), Guest 1 (4/10), comark2000 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. In which of these countries would you pay in Balboa? Hint


Question 2 of 10
2. Where do you pay in Ouguiya? Hint


Question 3 of 10
3. Before the introduction of the Euro, in which country would you have paid in Tolars? Hint


Question 4 of 10
4. Where is the dirham the national currency? Hint


Question 5 of 10
5. Where is the dinar the national currency? Hint


Question 6 of 10
6. In which of these countries would you pay in Leone? Hint


Question 7 of 10
7. Which country uses the Lev? Hint


Question 8 of 10
8. In which of these countries do you pay in Leu (Lei)? Hint


Question 9 of 10
9. Where would you pay in Lek? Hint


Question 10 of 10
10. And where do you pay in New Kwanza? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 14 2024 : mungojerry: 10/10
Feb 07 2024 : Guest 1: 4/10
Jan 19 2024 : comark2000: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which of these countries would you pay in Balboa?

Answer: Panama

The US dollar is also legal tender in Panama.
2. Where do you pay in Ouguiya?

Answer: Mauritania

3. Before the introduction of the Euro, in which country would you have paid in Tolars?

Answer: Slovenia

4. Where is the dirham the national currency?

Answer: Morocco

5. Where is the dinar the national currency?

Answer: Serbia

From Latin denarius.
6. In which of these countries would you pay in Leone?

Answer: Sierra Leone

7. Which country uses the Lev?

Answer: Bulgaria

Leva is the plural of Lev.
8. In which of these countries do you pay in Leu (Lei)?

Answer: Romania

The plural of Leu is Lei.
9. Where would you pay in Lek?

Answer: Albania

10. And where do you pay in New Kwanza?

Answer: Angola

Source: Author flem-ish

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us