FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about World Monetary Units
Quiz about World Monetary Units

World Monetary Units Trivia Quiz


I give you the country, you select the correct currency.

A multiple-choice quiz by awkins. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Currencies

Author
awkins
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
3,349
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
15 / 25
Plays
5730
Last 3 plays: Guest 175 (14/25), asteriaame (20/25), ZG1968ZG (25/25).
- -
Question 1 of 25
1. What currency is used in Australia? Hint


Question 2 of 25
2. Which of these is a slang term used for the currency used in Belarus? Hint


Question 3 of 25
3. What currency is used in Cameroon? Hint


Question 4 of 25
4. What currency is used in Denmark? Hint


Question 5 of 25
5. What currency is used in Ethiopia? Hint


Question 6 of 25
6. What currency is used in Finland? Hint


Question 7 of 25
7. What currency is used in Ghana? Hint


Question 8 of 25
8. What currency is used in Honduras? Hint


Question 9 of 25
9. What currency is used in Iceland? Hint


Question 10 of 25
10. What currency is used in Jamaica? Hint


Question 11 of 25
11. What currency is used in Kyrgyzstan? Hint


Question 12 of 25
12. What currency is used in Lesotho? Hint


Question 13 of 25
13. What currency is used in Mongolia? Hint


Question 14 of 25
14. What currency is used in Namibia? Hint


Question 15 of 25
15. What currency is used in Oman? Hint


Question 16 of 25
16. What currency is used in Papua New Guinea? Hint


Question 17 of 25
17. What currency is used in Qatar? Hint


Question 18 of 25
18. What currency is used in Romania? Hint


Question 19 of 25
19. What currency is used in Swaziland? Hint


Question 20 of 25
20. What currency is used in Tonga? Hint


Question 21 of 25
21. What currency is used in Uruguay? Hint


Question 22 of 25
22. What currency is used in Vanuatu? Hint


Question 23 of 25
23. What currency is used in Western Samoa? Hint


Question 24 of 25
24. What currency is used in Yemen? Hint


Question 25 of 25
25. What currency is used in Zambia? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 23 2024 : Guest 175: 14/25
Feb 14 2024 : asteriaame: 20/25
Feb 04 2024 : ZG1968ZG: 25/25
Feb 03 2024 : ReannaDevin: 23/25
Jan 19 2024 : comark2000: 25/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What currency is used in Australia?

Answer: Dollar

2. Which of these is a slang term used for the currency used in Belarus?

Answer: Zaichik

Properly known as the Belarusian Rouble, "zaichik" is the more popular term and means 'little hare'. A hare appeared on its banknotes in the 1990s.
3. What currency is used in Cameroon?

Answer: Franc

4. What currency is used in Denmark?

Answer: Krone

Denmark did not adopt the euro when it was introduced in a number of EU countries, chosing to keep the krone.
5. What currency is used in Ethiopia?

Answer: Birr

6. What currency is used in Finland?

Answer: Euro

7. What currency is used in Ghana?

Answer: Cedi

8. What currency is used in Honduras?

Answer: Lempira

9. What currency is used in Iceland?

Answer: Krona

10. What currency is used in Jamaica?

Answer: Dollar

11. What currency is used in Kyrgyzstan?

Answer: Som

1 Som = 100 Tyiyn
12. What currency is used in Lesotho?

Answer: Loti

13. What currency is used in Mongolia?

Answer: Tughrik

1 Tughrik = 100 Mongo. Also known as the "Tugrik", "Tugrik", "Tugrig" and "Togrog".
14. What currency is used in Namibia?

Answer: Namibian Dollar

15. What currency is used in Oman?

Answer: Rial

A couple of sources report the "Riyal" as the currency. The vast majority of websites support my answer, including this one for the Sultanate of Oman, http://www.omanet.om/english/useful/basic.asp
16. What currency is used in Papua New Guinea?

Answer: Kina

17. What currency is used in Qatar?

Answer: Riyal

18. What currency is used in Romania?

Answer: Leu

19. What currency is used in Swaziland?

Answer: Lilangeni

20. What currency is used in Tonga?

Answer: Pa'anga

21. What currency is used in Uruguay?

Answer: Peso

22. What currency is used in Vanuatu?

Answer: Vatu

23. What currency is used in Western Samoa?

Answer: Tala

24. What currency is used in Yemen?

Answer: Rial

Can also be the Riyal
25. What currency is used in Zambia?

Answer: Kwacha

Source: Author awkins

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us